PalloTV - FC Inter ja Ilves tasapeliin – Ilves vieläkin ilman vierasvoittoa
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Suomen Cup

Kansallinen Liiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
28.05.2022

FC Inter ja Ilves tasapeliin – Ilves vieläkin ilman vierasvoittoa

RAPORTTI: FC Inter-Ilves 2–2 (0–0)

Yleisö: 1628

FC Inter ja Ilves päätyivät kovan taistelun jälkeen tasapeliin lauantain veikkausliigakierroksella Turun Veritas Stadionilla. Ilveksen hyökkääjä Kai Meriluoto vei joukkueensa johtoon kahteen otteeseen, mutta Inter ei suostunut häviämään, vaan nousi molemmilla kerroilla tasoihin, ja oli lopulta kääntää ottelun voitokseen. Tasapeli piti molemmat loppusarjaviivan yläpuolella ennen maaottelutaukoa. Inter jää sarjatauolle sarjataulukon viidentenä ja Ilves kuudentena.   

Inter halusi jatkaa kahden tappiottoman ottelun putkea ja nostaa itsensä kolmannelle sijalle ohi Hongan. Tasapelin myötä turkulaiset putosivat yhden pykälän sarjataulukossa, kun AC Oulu pyyhälsi voitollaan ohitse. 

Ilves lähti hakemaan Turusta kauden ensimmäistä vierasvoittoaan. Toni Kallion valmentama tamperelaisjoukkue oli viimeksi ottanut vieraskentältä täydet pisteet lokakuun viimeisenä päivänä edelliskauden lopulla. Vieläkään täyttä pistepottia ei kuitenkaan matkaan lähtenyt, vaikka se tyrkyllä olikin.

Tasapeli oli lopulta oikeutettu tulos. Kumpikaan joukkue ei oikein saanut sellaista ehjää 90-minuuttista, jolla täydet pisteet olisi saanut. Inter hallitsi ottelua alussa ja lopussa, mutta Ilves oli puolestaan terävämpi siinä välissä.

Tasaisesti ottelu myös alkoi, vaikkakin mitä pidemmälle jakso eteni, sitä vaarallisempia paikkoja Inter sai rakennettua. Turkulaisilla oli hyökkäyksissään luovuutta ja taitoa paljon vieraitaan enemmän ja Ilveksen puolustus saatiin välillä näyttämään melkoisen haavoittuvaiselta. Petteri Forssell, Benjamin Källman sekä Matias Lahtinen olivat pääosissa tässä pyörityksessä.

Inter prässäsi melkoisen kevyesti ja antoi Ilvekselle mahdollisuuden rakentaa hyökkäyksiään maltillisesti. Ilves pääsikin pallon kanssa mukavasti aina viimeisen kolmanneksen rajoille, jonka jälkeen ongelmat alkoivat.

Ilves on viime aikoina kärsinyt nimenomaan hyökkäysten päättämisistä ja sama näkyi Turussa, varsinkin avausjaksolla. Ilves ei saanut tarpeeksi hyviä keskityspalloja boxin sisälle, vaan joutui tyytymään kaukolaukauksiin, jotka nekin suuntautuivat yli maalin.

Osaltaan Ilveksen vaisua hyökkäyspeliä selitti se, että Inter puolusti normaalia matalammalta. Puoliajan haastattelussa Ilveksen Axel Vidjeskog kertoi heidän valmistautuneen hyökkäämään Interin puolustuslinjan selustaan, mutta Interin matalalla makaava puolustus esti sen totaalisesti.

Inter haki hanakasti avausosumaa ja saikin luotua useita hyviä maalipaikkoja. Onnetar ei kuitenkaan ollut turkulaisten puolella, jotka eivät tolppaa lähemmäksi Ilveksen maalia palloa saaneet.

Tauon aikana Kallio oli osannut piirtää oikeat kuviota fläppitaululleen, sillä toiselle jaksolle juoksi aivan erilainen Ilves. Selkeästi nopeampiin hyökkäyksiin pyrkinyt vierasjoukkue saikin aikaan useita vaarallisia hyökkäyksiä.

Myös Ilveksen aktiivisempi prässääminen oli myrkkyä Interin puolustukselle. Vahvasti pelannut Doni Arifi pääsi ensin tykittämään pallon tolppaan, josta kimmonneen pallon siirsi verkon perukoille HJK:sta lainalla oleva Kai Meriluoto.

Inter pääsi kuitenkin kuittaamaan välittömästi. Jos Ilveksen hyökkäyspelaaminen olikin parantunut, niin puolustuspelissä oli vielä parantamisen varaa. Tasoitusosumassa Interin pelaajia oli Ilveksen boxissa enemmän ja David Haro Iniesta pääsi aivan vapaasti laukomaan irtopallon ohi hyvin torjuneen Rasmus Leislahden.

Ilveksen aktiivinen peli tuotti kuitenkin uudelleen tulosta. Toinen johto-osuma syntyi hienon syöttökuvion päätteeksi. Rakentajana jälleen Arifi, jonka hieno pystysyöttö vapautti vasemmalta laidalta Tuomas Ollilan. Hän ei lähtenyt itse ratkaisemaan itse, vaan antoi poikittaissyötön mukaan nousseelle Meriluodolle, joka ei paikastaan erehtynyt.

Ilveksellä oli mahdollisuus siirtyä kahden maalin johtoonkin, mutta Petteri Pennanen ei saanut avopaikasta palloa tyhjään maaliin. Ilveksen Yousif Moussan loukkaantuminen ja kentältä poisottaminen saattoi vaikuttaa heidän pelaamiseensa sen verran, että Inter otti pelin hallinnan lopulta itselleen.

Viimeinen puolituntinen näyttikin samalta kuin ottelun avausjakso. Inter hallitsi ja Ilves pyrki puolustamaan tiiviisti. Heikohko puolustaminen kakkospalloissa maksoi Ilvekselle lopulta kaksi pistettä tänään, sillä Interin tasoituksen laukoi vaihdosta sisään tullut Aleksi Paananen vapaapotkun jälkitilanteesta.

Lopussa Inter haki vimmalla voitto-osumaa, mutta hyväksyttävästi eivät kuitenkaan palloa maaliin saaneet. Paananen sai pallon vielä kertaalleen maaliin, mutta hän oli kuitenkin selvästi paitsiossa.

Joukkueet jäävät nyt maaottelutauolle ja palaavat nurmelle pelien muodossa 18.6. Inter matkaa silloin Seinäjoelle SJK:n vieraaksi ja Ilves saa Ratinaan vastaansa FC Lahden.

FC Inter-Ilves 2-2 (0-0)

51ʹ 0-1 Kai Meriluoto
54ʹ 1-1 David Haro
61ʹ 1-2 Kai Meriluoto
80ʹ 2-2 Aleksi Paananen

Toimittaja: Mika Laakso

Artikkeliin liittyviä aiheita: