Odotettu tulos – KuPS ja HJK jakoivat pisteet – PalloTV
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Ykköscup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Ykköscup

Liigacup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
29.05.2022

Odotettu tulos – KuPS ja HJK jakoivat pisteet

RAPORTTI: KuPS - HJK 0-0 (0-0)

KuPS:n ja HJK:n odotettu kärkikamppailu ei tarjonnut isoa yllätystä. Veikkausliigan pisteet jaettiin tuloksella 0-0 (0-0). Sarjataulukossa kaksikko jatkaa tasapistein. HJK:lla on tosin yksi ottelu enemmän pelattuna. Ero kolmanneksi nousseeseen FC Honkaan on yhdeksän pisteen suuruinen. Ottelua seurasi 3 094 katsojaa - kauden kuudenneksi suurin yleisömäärä.

Tasapeli jatkoi KuPS:n ennätysmäistä tappiottomien otteluiden putkea, joka sai nyt 31:nnen palasen. Joukkueen edellisestä tappiosta tuli kuluneeksi tasan vuosi. KuPS hävisi edellisen kerran 29.5.2021, jolloin FC Haka oli Kuopiossa parempi lukemin 2-1. OPS:n vanha ennätys - 29 tappiotonta ottelua - meni rikki Helsingissä maanantaina.

Kaikesta näki, että kentällä oli kaksi kotimaisen jalkapalloscenen ylivoimaisesti parasta joukkuetta. Hölmömpikin tajuaa sen pelkästään katsomalla sarjataulukkoon, mutta sanallisesti se on todettava myös. Ottaa käsittelyyn minkä tahansa osa-alueen tai asian nousevat nämä kaksi joukkuetta omiin ulottuvuuksiinsa.

Tätä ei välttämättä niin herkästi tajua, kun vastassa on huonompi joukkue. Taitoerot kyllä korostuvat ja erinomaisuus näkyy, mutta paremman ei tarvitse laittaa aina kaikkea edes peliin voittaakseen. Nyt, kun vastakkain oli kaksi samantasoista joukkuetta, ottelusta tuli oikeasti OTTELU. KuPS:n ja HJK:n välinen ottelu oli korkeatasoisin, mitä Veikkausliigassa on tällä kaudella nähty. Vain maalit jäivät puuttumaan, mutta maalitonkin ottelu voi olla sekä tasokas että viihdyttävä.

Maalien puuttumisen lisäksi silmiin pistävää oli ottelun fyysisyys. Miestä lanattiin välillä surutta kentän pintaan ja olikin ihme, ettei isompia torikokouksia saatu aikaiseksi. KuPS:n valmentaja Simo Valakari hermostui kertaalleen, mutta muuten pahemmilta jälkilöylyiltä säästyttiin. Pientä tönimistä esiintyi. Se lienee ymmärrettävää, sillä ottelun odotukset nostivat myös tunnetason korkealle. Ajoittaiselta rikkonaisuudelta ei kuitenkaan voitu välttyä.

KuPS oli lievästi ottelun hallitsevampi osapuoli. Prosenteissa mitattuna kotijoukkueen pallonhallinta oli ottelun asetelmat huomioon ottaen jopa huomattava. Vaikka HJK oli tällä saralla lievästi alakynnessä, loi se paremmat maalipaikat. HJK:n hyökkäyspäässä alkoi tapahtua ennen kaikkea sen jälkeen, kun se lakkasi pelkästään hakemasta serbialais-espanjalaisen hyökkääjäkolossin Bojan Radulovicin päätä.

Nassim Boujellab ja Jair pääsivät klubilaisista lähimmäksi. Muutamaan erinomaiseen torjuntaan venynyt Johannes Kreidl liimasi Boujellabin kaukokudin näppeihinsä. Jair puolestaan kolisutteli kahteen otteeseen puita - ensimmäinen pusku osui ristikkoon ja toinen ylärimaan.

Kreidl pelasi itsensä tähtiraadin sydämiin, mutta HJK:n puolustuksessa luutiva Miro Tenho oli ottelun ehdoton ykkösnimi. Hän katkoi syöttöjä ja keskityksiä, riisti palloja, blokkasi vetoja ja voitti kaksinkamppailuja kovalla onnistumisprosentilla. Tenhon johtama puolustus piti huolen siitä, että KuPS:n hyökkäämisestä lähti paras terä pois ja se näytti jopa aavistuksen mielikuvituksettomalta. Jos jotain pitää nostaa esille, se on HJK:n puolustus.

Veikkausliiga jää nyt kolmen viikon mittaiselle maaottelutauolle. Sarja jatkuu vasta viikkoa ennen juhannusta, jolloin HJK saa vastaansa AC Oulun. KuPS:lla on edessään vierasottelu, jossa se kohtaa FC Hongan.

KuPS - HJK 0-0 (0-0)
yleisöä: 3 094

-Raine Pernu
Kansikuva: Juha Leskinen

Artikkeliin liittyviä aiheita: