PalloTV - ”Kansainvälistyminen vaatii menestystä Euroopassa”, Simo Valakari KuPS
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
08.06.2022

”Kansainvälistyminen vaatii menestystä Euroopassa”, Simo Valakari KuPS

Suomalaisen miesjoukkueiden eurocup-karsinnat lähestyvät kovaa vauhtia. Ensimmäisen karsintakierroksen vastustajat arvotaan ensi viikolla, ja ensimmäinen karsintakierros pelataan heinäkuun alussa.

Viime kauden sarjasijoitusten perusteella europeleihin ylsivät Suomen Mestari HJK, KuPS, SJK ja FC Inter. Klubi on oikeutettu Mestareiden Liigan karsintapaikkaan. Muut karsivat Konferenssi Liigan lohkovaiheeseen pääsystä.

KuPS:n viime kauden eurocup-seikkailua, joka vei Simo Valakarin valmentaman ryhmän aina Konferenssiliigan lohkovaiheen portille saakka, oli hienoa seurata. Harvinaista herkkua, jota suomalainen futiskansa muistelee lämmöllä vieläkin. Nyt KuPS:n valmennus, joukkue ja itse seuraorganisaatiokin on vuoden viisaampi Eurooppaan lähdettäessä.

PalloTV tapasi Valakarin ja kysyi, mitä he ovat he ovat tehneet varmistaakseen, että he pystyvät uusimaan tempun ja pistämään paremmaksi, yltämään rahakkaaseen lohkovaiheeseen saakka? Onko europelit huomioitu pelaajarekrytoinneissa? Missä vaiheessa KuPS aloittaa eurokarsintaan valmistautumisen? Kuin vaikeata tasapainoilu europelien ja sarjapelien välillä oikein oli viime vuonna?

Sisältyykö europeleihin riski, jossa epäonnistuminen pilaa koko seuran kauden? Europeleillä on Konferenssiliigan mukaan tulon myötä yhä suurempi taloudellinen merkitys seuroille. Ei liene liioiteltua väittää, että menestyminen niissä tulee pitkälti määrittämään sen, onko KuPS:n talous plussalla vai miinuksella kauden päätyttyä. Mitä Valakari ajattelee siitä?

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: