PalloTV - Kassan pohja näkyvissä - HIFK:n kausi uhkaa päättyä kesken
TULEVAT PELIT:

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
16.06.2022

Kassan pohja näkyvissä – HIFK:n kausi uhkaa päättyä kesken

Seuralta hätähuuto kannattajille suunnatulla avoimella kirjeellä.

HIFK hätkähdytti koko kotimaista jalkapalloskeneä mutta ennen kaikkea omia kannattajiaan tänään iltäpäivästä lähetetyllä avoimella kirjeellään. Sen sisältö oli tyly. Seuraa uhkaa kauden keskeyttäminen ja luopuminen Veikkausliigasta, jos rahaa ei saada lisää ja nopeasti. Tarve kesäkuun aikana on n. 140 000 euroa ja loppukauden pelaaminen huutaa jopa puolta miljoonaa.

Kirjeen mukaan talousahdingon takaa löytyy kolme merkittävää tekijää. Yhteistyökumppanuuksia ei ole saatu myytyä toivotulla tavalla, mikä on langetettu pääosin Ukrainan sodan syyksi. Uusien sijoittajien saaminen mukaan on myös epäonnistunut. Yleisökään ei ole löytänyt katsomoihin entiseen tapaan. HIFK:n otteluita on käynyt katsomassa 900 - 1 200 katsojaa. Stadin derbyssä oli yli 7 000 silmäparia paikalla.

HIFK:n pelastussuunnitelma liittyykin yleisöön. Seuran taustayhtiön puheenjohtaja Heikki Pajunen vetoaa kirjeessä seuraihmisiin pääsylipun ostamiseksi. Neljään seuraavaan kotiotteluun pitäisi tulla 20 000 katsojaa eli noin 5 000 ihmistä ottelua kohden. Se pitäisi HIFK:n pään pinnalla ainakin kesäkuun kulujen suhteen.

HIFK oli vaarassa jo talvella, mutta silloin seuran pelaamisen Veikkausliigassa pelasti Pajusen johtama sijoittajaryhmä. Nimekkyydestään huolimatta uusien toimijoiden hartiat toiminnan rahoittamiseksi näyttävät olleen liian kapeat.

– Sijoittajaryhmä on tilanteessa, että keinot ovat loppu, eikä meillä ole mahdollista jatkaa seuran rahoittamista eteenpäin, Pajunen lataa avoimessa kirjeessä.

HIFK:n kausi on ollut vaikea myös pelillisesti. Sen voittotili odottaa yhä aukeamistaan Veikkausliigassa. Tilillä on vain kolme tasapeliä. Kuudesta tappiosta moni säilyi inhimillisissä lukemissa yksinomaan portugalilaismaalivahti Beton torjuntojen ansiosta.

Artikkeliin liittyviä aiheita: