PalloTV - AC Oulu jatkaa varustautumistaan - Nyt haaviin tarttui SJK:n hylkäämä Valencia
TULEVAT PELIT:

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
23.06.2022

AC Oulu jatkaa varustautumistaan – Nyt haaviin tarttui SJK:n hylkäämä Valencia

Pelaajan tavoitteet ovat kunnianhimoiset.

Kesän siirtoikkunan aukeamiseen on vielä kolme viikkoa, mutta AC Oulu ei ole jäänyt odottelemaan sen avautumista. Seura julkaisi jo kolmannen hankinnan tänään, kun Cristian Valencia raapusti nimensä oululaisten tarjoamaan paperiin. AC Oulu on jo aikaisemmin vahvistanut joukkuettaan Rasmus Karjalaisella ja itävaltalais-kosovolaisella Mehdi Hetemaj'lla.

Valencian sopimus kestää ensi kauden loppuun saakka ja sisältää vielä option kaudesta 2024. Topparina pelaava Valencia on kovan luokan pelaaja mutta myös kiistelty sellainen. Hän sai neljän ottelun pelikiellon lyötyään HJK:n hollantilaiskärkeä Fabian Serrarensia vatsaan kesken ottelun. Asiaton kommentointi sosiaalisessa mediassa kovensi tuomiota, mutta jälkikatumus toisaalta lievensi sitä. Somessa elää myös omat teoriansa syistä, miksi SJK:n ja Valencian tiet erkanivat aiemmin tällä kaudella.

Valencia pelasi SJK:ssa jo viime kaudella. Hän tuli Suomeen kotimaansa Kolumbian pääsarjasta Cúcuta Deportivo. Hän on pelannut myös Panaman korkeimmalla sarjatasolla.

Valencian tavoitteet AC Oulussa ovat korkealla. Mahdollisimman hyvä menestyminen ei riitä, vaan kauden yllättäjään siirtyvä pelaaja haluaa taistella mitaleista ja eurokenttien paikoista.

– Olemme vain kahdeksan pisteen päässä kärjestä ja jalkapallossa se tarkoittaa vain kolmea ottelua. Meillä on vielä mahdollisuudet, kun kautta on jäljellä 15 ottelua sekä viisi loppusarjan peliä. Ensi kaudella sitten voisimme pelata Eurokentillä, jonne tämä seura paikan ansaitsisi, Valencia kommentoi AC Oulun lehdistötiedotteessa.

AC Oululla voi olla muitakin muutoksia tiedossa. Loukkaantumisten riivaaman Liechtensteinin maajoukkuepelaajan Dennis Salanovicin sopimus päättyy kesäkuun lopussa. AC Oulu ei ole tiedottanut jatkosta mitään ja pelaaja itse on antanut kotimaan lehdistölle lausunnon "ettei vielä tiedä, missä jatkaa".

Artikkeliin liittyviä aiheita: