PalloTV - Karjalainen hakee nostetta Oulusta – tähtäimessä Huuhkajat ja ulkomaat
TULEVAT PELIT:

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
27.06.2022

Karjalainen hakee nostetta Oulusta – tähtäimessä Huuhkajat ja ulkomaat

AC Oulu ja hyökkääjä Rasmus Karjalainen, 26, tekivät hiljan pelaajasopimuksen, joka kattaa kauden 2023, ja jossa on optio kaudesta 2024. Karjalainen siirtyy Ouluun Ruotsin Allsvenskanin Helsingborgs IF:stä, jossa peliaika jäi vähiin. Hän on edustuskelpoinen AC Oulun kotiottelussa IFK Maarianhaminaa vastaan 23.7.

PalloTV tapasi Karjalaisen ja kysyi, tuliko hän takaisin Suomeen sillä kuuluisalla maitojunalla? Mikä Helsingborgissa meni vikaan? Miksi juuri Oulu, kun kaikki top-5 seurat olisivat halunneet hänet? Kuinka suuri merkitys peliajalla ja mahdollisuudella nousta takaisin Huuhkajiin oli, kun hän teki päätöstä palata takaisin Veikkausliigaan? Kuinka merkittävä maajoukkuestatus on ammattilaisille, kun he etsivät työpaikkaa maailmalta. Miten Karjalaisen uran jatko on ajateltu?

Rasmus Karjalainen siirtyi AC Oulusta PS Kemiin kaudelle 2017, jonka päätteeksi hänet valittiin Veikkausliigan vuoden tulokkaaksi. Tuolla kaudella hän merkkautti itselleen kahdeksan maalia ja kaksi maalisyöttöä. KuPSiin hän siirtyi kaudelle 2018, jossa hän teki 16 maalia.

Kuopiosta Karjalainen siirtyi Hollannin pääsarjan Fortuna Sittardin riveihin, jossa hän pelasi 15 ottelua ja teki niissä yhden maalin. Hollannista tie vei Ruotsiin kaudelle 20-21 ja Örebrohon, jossa hän loukkaantui vakavasti pallon tultua päähän ja siitä seurasi kaulavaltimon repeämä.

Loukkaantumisestaan toivuttuaan Rasse siirtyi Ruotsin toiseksi korkeimmassa sarjassa pelaavaan Helsingborgs IF:n riveihin ja kaudella 2021 hän oli nostamassa seuraa Allsvenskaniin.

Karjalaisella on tilillään seitsemän U21-maaotteula ja 13 A-maaottelua.

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: