PalloTV - Ilves kaatoi HIFK:n salamamaalilla
TULEVAT PELIT:

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
04.07.2022

Ilves kaatoi HIFK:n salamamaalilla

RAPORTTI: HIFK - Ilves 0-1 (0-1)

Helsingin IFK:n vastatuuli yltyi entistään maanantai-iltana, kun Ilves kävi hakemassa 0-1 vierasvoiton Töölöstä. Ottelun sankariksi nousi hyökkääjä Tuco, joka ratkaisi ottelun puskumaalillaan. Voitto nosti Ilveksen sarjataulukon viidennelle sijalle. Röda jatkaa pahnan pohjalla.

Ilves oli matkustanut Helsinkiin revanssihengessä. Talousvaikeuksien kanssa painiva HIFK oli edelliskierroksella ottanut kauden avausvoittonsa nimenomaan Ilveksestä, joten tamperelaisilla oli kalavelkoja maksettavaan.

Jos edellisessä ottelussa Tampereella ratkaisevaa maalia saatiin odotella aivan loppuhetkille saakka, tehtiin tänään ainoa osuma heti ensimmäisellä minuutilla. Dramatiikkaakin nähtiin, kun kotijoukkueen maalivahti Beto poistettiin ottelun loppuhetkillä kentältä punaisella kortilla.

Kotijoukkue oli avausjaksolla vieraitaan terävämpi, vaikka tulostaululla se ei näkynyt. Toiselle jaksolle Ilves pystyi enemmän peliään parantamaan ja hallitsi puolestaan toista jaksoa. Kokonaisuudessaan ottelu oli tasainen vääntö, joka olisi hyvinkin voinut päättyä toisinkin päin.

Ilves osoitti nälkäisyytensä heti ensimmäisellä minuutilla, kun kamerunilaishyökkääjä Tuco pääsi puskemaan kauden avausmaalinsa kahden HIFK-puolustajan välistä. HIFK oli lähellä nopeasti tasoittaa ottelun, mutta Macarion laukoman laukauksen Ilveksen puolustus sai kuitenkin blokattua.

Seuraavakin tekopaikka tuli myös kotijoukkueelle, kun Sergei Eremenko pääsi venyttämään jalkaansa keskitykseen, mutta kuitenkin tuloksetta. Lähellä maalintekoa oli myös Ilveksen Doni Arifi, joka kuitenkin laukoi Petteri Pennasen syöttämän pallon vähintään kolmanteen kerrokseen.

Voittomaalin joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Tampereella laukonut Yusif Ali pääsi hyvältä paikalta yrittämään tasoitusta, mutta tällä kertaa sihti ei ollut kohdillaan. Tämän jälkeen pelin tempo selvästi laski eikä vaarallisia tilanteita enää nähtykään.

Ensimmäinen vaihtokin nähtiin jo avausjaksolla, kun Ilveksen toppari Kalle Katz loukkasi itseään sen verran, että joutui antamaan tilaa Tatu Miettuselle. Miettunen sai samalla kapteeninnauhan Pennaselta omaan käsivarteensa.

HIFK teki oman vaihtonsa tauolla, kun kokenut Eero Markkanen korvasi Aatu Kujanpään punaisten kärjessä. Ilves aloitti toisenkin jakson terävämmin, muttei kuitenkaan pystynyt nopeaa maalia iskemään. Pallonhallinnan tupsukorvat kuitenkin ottivat ja pystyivät luomaan painetta HIFK:n kenttäpuoliskolle.

Ensimmäiset tilanteet tulivat Kai Meriluodolle sekä Pennaselle. Meriluodon tilanteesta vihellettiin kuitenkin käsivirhe ja Pennasen laukaus meni hiukan ohi HIFK-maalin. Tunnin pelin kohdalla nähtiin vaaralliset tilanteet molemmilla maaleilla, kun ensin Markkanen oli päästä läheltä ohjaamaan Yusifin matalan keskityksen, ja välittömästi vastahyökkäyksestä Tuco laukoi pallon avopaikasta sivuverkkoon.

HIFK toi tuoreita jalkoja kentälle Didis Lutumba-Pitahin sekä Jani Bäckmanin muodossa Yusifin ja Obed Malolon tilalle. Vaihdon jälkeen tekopaikka siunaantui kuitenkin Ilvekselle, mutta Tucon laukaus lässähti varsinaiseksi lussuksi.

Ilves vastasi HIFK:n vaihtoihin kahdella hyökkäyspään pelaajalla. Nuori Badreddine Bushara ja Patrick Loa Loa juoksivat kentälle tuomaan lisää vauhtia tamperelaisten hyökkäyksiin. Heille tilaa tekivät Meriluoto sekä Tuure Siira. U18-maajoukkueen hyökkääjä Bushara pääsikin heti kokeilemaan maalintekoa, mutta laukaus meni hieman yli maalin.

Ilves jatkoi tilanteiden luomistaan ja Pennanen niissä oli lähes aina osallisena. Mies itse oli lähellä maalintekoa takavasaraohjauksellaan, mutta tämän tilanteen HIFK:n puolustus sai selvitettyä. HIFK alkoi saada myös omia tilanteitaan luotua, varsinkin kun Fortuna Namputu vaihdettiin Pipe Saezin tilalle. Paras tilanne oli Lutumba-Pitahilla, jonka laukauksen kuitenkin Tabi Manga sai blokattua kulmaksi.

HIFK:n kiri alkoi tuottaa yhä enemmän tilanteita, mutta Ilveksen puolustus kesti punaisten rynnistyksen. Tunteetkin pääsivät leimahtamaan ottelun lopussa ja HIFK:n maalivahti Beto sai punaisen kortin lisäajalla taklattuaan kentän ulkopuolella Ilveksen taustahenkilön kumoon.

Ulosajo sekoitti sen verran kotijoukkueen peliä, ettei se enää pystynyt kunnolla tasoitusta edes hakemaan. Näin Ilves sai maksettua kalavelkansa ja napattua täyden pistepotin matkaansa Tampereelle. Seuraavaksi tupsukorvat kohtaavat kotonaan tasapisteissä olevan AC Oulun viikon päästä maanantaina. Hännänhuippu HIFK puolestaan jatkaa isännöimällä toista pirkanmaalaisseuraa FC Hakaa tulevana lauantaina.

HIFK - Ilves 0-1 (0-1)
1. 0-1 Ariel Ngueukam
yleisöä: 4 007

Toimittaja: Mika Laakso

Artikkeliin liittyviä aiheita: