PalloTV - FC Inter voitti Dritan rimaa hipoen
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
06.07.2022

FC Inter voitti Dritan rimaa hipoen

RAPORTTI: FC Inter - KF Drita 1-0 (0-0)

FC Interin taival Konferenssiliigan karsinnoissa alkoi väkinäisellä kotivoitolla. Kosovolainen vastustaja KF Drita kaatui lukemin 1-0 (0-0). Kyseessä oli vasta kolmas turkulaisten voitto eurokentillä. Aikaisemmat tulivat islantilaisesta ÍA:sta lukemin 4-0 (Intertoto Cup 2005) ja tanskalaisesta Brøndby IF:stä 2-0 (Eurooppaliiga 2019-20).

Tästä ottelusta FC Interillä alkoi aika ilman parasta maalintekijäänsä Benjamin Källmania. Hänen sopimuksensa päättyi viime viikolla ja Källman siirtyi sittemmin Puolaan. FC Interin päävalmentaja Miguel Grau ei ollut keksinyt pyörää uusiksi - ryhmitystä ei vaihdettu eikä kärkimiehen rooliin istutettu miestä muusta tehtävästä. Seinäjoelta täksi kaudeksu FC Interiin siirtynyt ja vielä vähälle peliajalle jäänyt Joonas Lepistö sai tilaisuutensa ja avasi piikissä. Tulossato jäi ainakin vielä laihaksi.

Lepistön lisäksi koko FC Interin joukkue jätti hyvin vaisun kuvan itsestään. Ensimmäinen puoliaika oli jopa poikkeuksellisen hidasta kävelyä ja näyttikin siltä, että Drita oli tullut hakemaan vain maalitonta tasapeliä. FC Interiä ei tempon nosto kiinnostanut, vaan se sortui vastustajan etanavauhtiin mukaan. Kun vielä molemmat joukkueet puolustivat hyvin, jäivät maalintekopaikat yhden käden sormilla laskettaviksi. Kummallekin kirjattiin yksi yritys maalia kohti. FC Interillä oli lisäksi neljä kulmapotkua.

Tauon jälkeen alkoi tapahtua. Drita oli huomannut FC Interin passiivisuuden ja se nosti tempoa huomattavasti. Kupittaan nurmella alettiin pelata jo Veikkausliigan vauhdissa ja FC Interin oli vastattava Dritan haasteeseen. Ensimmäinen puoliaika oli hienokseltaan FC Interin, vaikka Dritan ainoa maalipaikka olikin vaarallisempi. Nyt osat kääntyivät päälaelleen ja tauon jälkeen ote oli kokonaan vierailla.

Ottelu eteni vääjäämättä kohti 0-0 tasapeliä, kunnes Dritan vasen laitapuolustaja Ilir Blakçori päätti pukea antisankarin viitan harteilleen. Hän kaatoi karkumatkalla olleen David Haron eikä ottelun tshekkituomarilla ollut muuta vaihtoehtoa kuin nostaa varoitus. Blakçori oli rikkonut Matias Tammista keltaisen arvoisesti jo kymmenen minuuttia aiemmin, minkä vuoksi punakortti heilahti armotta.

FC Inter viimeisteli ottelun ainoan maalin rikkeestä tuomitusta vapaapotkusta. Se oli oikea tahtomaali ja harvinainen siinä mielessä, että osuman leipomiseen osallistui viisi miestä. Petteri Forsell ampui totutusti vapaapotkun, johon Tommi Jyry ja Aleksi Paananen ryntäsivät ensimmäisenä. Dritan maalivahti torjui ensimmäisen puskun, mutta Jussi Niska oli tökkäämässä paluupallon päällään maaliviivan yli. Rick Ketting oli vielä Niskan takana varmistamassa ja kyttäämässä mahdollista uutta irtopalloa.

Maalin jälkeen tapahtui jotain kummallista. FC Inter passivoitui täysin ja se tarjosi melkein väkisellä Dritalle mahdollisuuden tulla tasoihin. Drita hallitsi edelleen kenttätapahtumia, vaikka se pelasi yhden pelaajan alivoimalla.

Loppuhetkien paras paikka tarjoutui Kastriot Selmanille. Matias Riikosen nyrkkeilemä pallo tuli suoraan Selmanille, mutta tämä hassasi avoimen laukaisusektorin puhtaaseen hutipotkuun. Ei mikään varsinainen maalintekopaikka siis, mutta palloon osuessaan Selmanilla olisi ollut todella korkea mahdollisuus tehdä tasoitus.

Passivoitumisen sijasta FC Interin olisi kannattanut pienellä mutta hallitulla riskillä hakea toista maalia. Tilaa siihen olisi ollut. Kosovossa nimittäin odottaa sellainen helle - eikä nyt puhuta lämpötilasta - ettei yhden maalin johtoasema ole vielä yhtään mitään. Tämän päivän esityksellä kunnian kukko ei turkulaisille laula, laulaa korkeintaan Albanian kotka vaikka Kosovossa ollaankin.

Ottelun toinen osa on vuorossa ensi viikon tiistaina. KF Dritan isännöimä ottelu pelataan seuran kotikaupungin Gjilanin sijasta maan pääkaupungissa Pristinassa. Edesmenneen pelaajan sekä seura- ja liittojohtajan Fadil Vokrrin mukaan nimetty stadion on maan ainoa pelipaikka, joka läpäisee UEFA:n tiukat kriteerit.

Otteluparin voittaja saa vastaansa belgialaisen Royal Antwerp F.C:n.

FC Inter - KF Drita 1-0 (0-0)
77. 1-0 Jussi Niska
yleisöä: 2 252

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: