PalloTV - HIFK:n ahdinko jatkuu – Hakan vuoro napata täydet pisteet
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
09.07.2022

HIFK:n ahdinko jatkuu – Hakan vuoro napata täydet pisteet

RAPORTTI: HIFK – FC Haka 0-2 (0–1)

Yleisöä: 3154

HIFK-leirissä eletään vaikeita aikoja, kun ongelmia on sekä kentällä että sen ulkopuolella. Vieläkään ei kotiyleisö saanut nauttia voitosta, sillä FC Haka oli terävämpi varsinkin viimeistelyssä ja nappasi kaikki pisteet mukaansa Valkeakoskelle. Voitto nosti Hakan sarjataulukon kuudennelle sijalle, kun VPS hävisi kotonaan MIFK:lle. Tappio sementoi IFK:n asemaa sarjajumbona entisestään.

Haka lähti peliin hiukan paremmin levänneenä, sillä edellinen ottelu oli Suomen cupin hävitty puolivälieräottelu KuPS:ia vastaan. HIFK puolestaan ehti jo maanantaina pelata Ilvestä vastaan tappiollisen ottelun.

HIFK lähti hakemaan kauden ensimmäistä kotivoittoaan, muutoinkin vasta toista voittoaan. Kovin mairitteleva ei ollut Hakan vierassaldokaan, sillä ainoastaan yksi vierasvoitto Veikkausliigan osalta koskilaisilta löytyi. HIFK lähti otteluun jumbosijalta ja Haka puolestaan sijalta kahdeksan.

HIFK:lta oli pelikiellon vuoksi sivussa luottomaalivahti Beto, joten tolppien väliin oli komennettu brasilialainen Ramilson Almeida Da Silva. Hänelle kyseessä oli uran ensimmäinen Veikkausliigan ottelu.

Vaikka HIFK saikin alussa ottelun ensimmäisen kulman, oli peli hienoista Hakan hallintaa. Helsinkiläisille tuli vastoinkäymisiäkin alussa. Viime aikoina pirteästi pelanneen Yusif Alin loukkaantuminen reilun kymmenen minuutin kohdalla ei kuitenkaan näyttänyt peliin vaikuttaneen, vaan hänen tilalleen juossut Didis Lutumba-Pitah pelasi pirteästi hänkin.

Seuraavaankin kotijoukkueen vaihtoon kului ainoastaan kymmenen minuuttia, kun puolustaja Wilfried Kanon jouduttiin vaihtamaan Ifenyi Emmanuel Ani. Myös Anille ottelu oli debyytti Veikkausliigassa.

Haka pääsi HIFK:ta useammin hyökkäämään, mutta eivät pystyneet kotijoukkueen tiivistä puolustusta kuitenkaan horjuttamaan. Taukohaastattelussa toppari Niklas Friberg jäikin kaipaamaan enemmän pitkiä hyökkäyksiä. Kotijoukkueella taas oli ehkä enemmän vaaraa omissa harvoissa hyökkäyksissään, mutta osoitteet laukauksissa eivät olleet kuitenkaan kohdillaan.

Avausmaali lopulta jakson loppupuolella päästiin näkemään, sen Hakalle viimeisteli maalipörssin kärjessä oleva Lee Erwin. Hänelle syötön tarjoili jakson näkyvin pelaaja Logan Rogerson. Hakan ansaitussa johdossa siirryttiin tauolle.

Toisen jakson alku oli HIFK:n hallintaa ja vierasjoukkueella kesti kymmenisen minuuttia saada jälleen pelin juonesta kiinni. Kertaalleen molemmat maalivahditkin joutuivat torjuntatöihin ja pystyivätkin pitämään lukemat muuttumattomina.

Tunnin pelin kohdalla Haka teki ensimmäisen vaihtonsa, kun Stavros Zarokostas juoksi Oliver Whyten tilalle. HIFK sai luotua muutamia hyviä tilanteita Hakan päädyssä ja Jani Bäckman olikin erittäin lähellä tasoittaa ottelun.

Kesken helsinkiläisten painostuksen pääsi Haka iskemään nopeasta vastahyökkäyksestä. Nyt Erwin toimi syöttäjänä ja vaihdosta tullut Zarokostas pääsi ohjaamaan pallon maaliin. Molemmat joukkueet tekivät samalla tuplavaihdon, tuoden tuoreita jalkoja kentälle. Haka näytti pudottavan wing backit samalla hiukan alemmas.

HIFK haki kovastikin kavennusta, mutta Hakan tiivistynyt puolustus oli murtamaton eikä kotijoukkue aivan loistopaikoille edes päässyt. Paras maalinteko paikka olikin vieraiden vaihdosta sisään tulleella Salomo Ojalalla, jonka laukauksen Ramilson Almeida kuitenkin sai torjuttua.

Enempää osumia ei nähty, joten HIFK ei vieläkään onnistunut voittamaan kotiyleisönsä edessä. Hakalle tämä oli kauden toinen vierasvoitto, jolla se nousi tasapisteisiin FC Interin, Ilveksen sekä AC Oulun kanssa.

HIFK-FC Haka 0-2 (0-1)

38ʹ 0-1 Lee Erwin
69ʹ 0-2 Stavros Zarokostas

Toimittaja: Mika Laakso

Artikkeliin liittyviä aiheita: