PalloTV - SJK:n maalihanat aukesivat
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
10.07.2022

SJK:n maalihanat aukesivat

RAPORTTI: SJK - FC Honka 3-2 (0-1)

SJK ja FC Honka järjestivät kunnon kesätrillerin Seinäjoella. Sen päätteeksi SJK nousi lisäajalla 3-2 (0-1) voittoon espoolaisvieraastaan. Kolme sarjapistettä tuli tarpeeseen, sillä SJK pääsi tarraamaan kiinni tasaisen keskikastin kyytiin. FC Honka puolestaan menetti mahdollisuutensa HJK:n horjuttamiseen. Ottelua seurasi 1 476 katsojaa - SJK:n toiseksi heikoin yleisömäärä tällä kaudella. Tunnelma oli silti vallan mainio.

Ottelu oli tärkeä molemmille. FC Hongalle tarjottiin mahdollisuutta nousta sarjakakkoseksi ja pudottaa HJK pykälällä alas päin. Espoolaiset olisivat nousseet voitolla tasapisteisiin, mutta parempi maaliero olisi nostanut sen Klubin edelle ja yksi pelattu ottelu vähemmän olisi pelannut vielä FC Hongan pussiin.

Kaikkein kirkkaimmissa fantasioissa FC Honka olisi päässyt KuPS:n ykköshaastajaksi mestaruuskamppailussa. Nyt yksi tappio muutti asetelmia. Jos FC Honka voittaa rästiottelunsa, se nousee edelleen HJK:n ohi. Piste-ero kuopiolaisiin nähden jää kuitenkin kuuteen.

SJK:n leirissä panokset olivat myös kovat. Seura lähti tähän otteluun veden jakajalta. Tappio olisi sysännyt sen yhä tiiviimmin pelaamaan sarjapaikastaan. Voitto riitti nostamaan SJK:n kuuden seuran muodostaman tasaisen keskiryhmän hännänhuipuksi. SJK joutuu edelleen kurkkimaan selkänsä taakse, mutta sillä on myös hyvä ote ylös päin. Ylemmän loppusarjan viimeinen paikka on vain kolmen pisteen päässä.

Ottelu toimi myös valmistautumisena ensi viikolla odottavaan Konferenssiliigan toiseen osaotteluun FC Floraa vastaan. SJK oli tehoton Tallinnassa ja sitä se oli ollut koko kauden ajan. Ennen tätä ottelua seinäjokiset olivat tehneet 11 maalia, mikä oli toiseksi vähiten heti jumbona olevan HIFK:n jälkeen. Tehottomuutta oli nytkin havaittavissa. SJK loi huomattavasti enemmän paikkoja kuin vieraansa, mutta euro-ottelun kannalta onnistumiset tekivät joukkueelle hyvää.

Useampaankin täysosumaan oli eväitä, mutta Veikkausliigan pelaajaeliittiin kuuluva Maksim Rudakov otti monta hyvää koppia SJK:n kärkimiesten edessä. SJK sai apinan karistamiseen myös espoolaisapua, kun Mohamed Adams puski pallon omaan maaliin kotijoukkueen kulmapotkussa. Se ei maalihanojen aukeamisen tärkeyttä himmennä. Monesti onnistumiset avaavat ketsuppipullon korkin riippumatta siitä, miten maalit syntyvät tai miten voitto otetaan.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli verkkainen. Palloa siirreltiin keskikentällä, mutta muuten tapahtui hyvin vähän aivan loppusuoralla syntynyttä maalia lukuun ottamatta. Siihenkin tarvittiin ripaus tuuria, kun Florian Krebsin pitkä syöttö pomppasi kentältä tulosuuntaansa. Se hämäsi totaalisesti Daniel Håkansin ja pallo meni suoraan FC Hongan molemmat maalit tehneelle Rui Modestolle. Tällaiset pomput ovat tekonurmella - eivät tuhka tiheään ilmeneviä mutteivat ennen kuulumattomiakaan.

FC Honka oli ensimmäiset 15-20 minuuttia erittäin vahva, mutta sen pallonhallinta ei realisoitunut kunnon hyökkäyksiksi. Agon Sadiku jäi ainoana kärkimiehenä yksinäiseksi. Ne tilanteet, joissa FC Honka pääsi lähentelemään SJK:n maalia, kotijoukkue siivosi ne kulmapotkuiksi eikä Markus Uusitalo joutunut tositestiin maalillaan.

SJK laittoi pikkuisen lisäprässiä peliin unisen avauksensa jälkeen ja se tehosi entistä paremmin FC Honkaan. Pallollisena espoolaiset joutuivat tekemään huonoja ja hätäisiä ratkaisuja, kun aikaa ei ollut enää hieromiseen. Toisen puoliajan aluksi tehdyt pelaajavaihdot piristivät myös SJK:n peliä. Mehmet Hetemaj ja Josepablo Monreal tekivät tilaa Jake Dunwoodylle ja Jake Jervisille.

Millaiset eväät SJK sai tästä ottelusta, se selviää torstaina. FC Flora tulee silloin Seinäjoelle, jossa pelataan Konferenssiliigan 1. karsintakierroksen toinen osaottelu. Sunnuntaina seinäjokisille tarjotaan mahdollisuutta päästä ylemmän loppusarjan porteille asti, kun Ilves saapuu SJK:n vieraaksi. Kerhon suuri etu on, että koko ruuhkaviikko mennään läpi kotistadionilla.

FC Hongalle tarjotaan mahdollisuutta paikata kolhiintunutta ylpeyttään jo perjantaina. Espoolaiset saavat FC Lahden vieraakseen Tapiolaan.

SJK - FC Honka 3-2 (0-1)
42. 0-1 Rui Modesto
51. 1-1 Jake Jervis
68. 1-2 Rui Modesto
82. 2-2 oma maali
90.+1 3-2 Matias Vainionpää

Yleisöä: 1 476

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: