PalloTV - KuPS:n keskikentälle uutta verta
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
11.07.2022

KuPS:n keskikentälle uutta verta

Jaakko Oksanen palaa Briteistä kotimaan kamaralle.

KuPS on vahvistanut rivejään jo kolmannella pelaajalla. Nuori keskikenttäpelaaja Jaakko Oksanen palaa Brittein saarilta Suomeen ja on tehnyt KuPS:n kanssa sopimuksen. Paperi kattaa tämän ja ensi kauden sekä sisältää option vielä kaudesta 2024. Oksanen on viimeksi pelannut Brentford FC:n organisaatiossa.

Oksanen on lähtöisin Uudeltamaalta. Hänen kasvattiseuransa on Keravan Pallo-75, josta lahjakas Oksanen siirtyi HJK:n paitaan. Klubista tie vei nopeasti Brittein saarille, jossa hän on viettänyt viimeiset neljä ja puoli vuotta. Oksanen aloitti Brentford FC:n organisaatiossa talvella 2018.

Oksasen murtautuminen Brentfordin edustusjoukkueeseen jäi tekemättä. Hän on Briteissä viettämiensä vuosien aikana käynyt lainalla AFC Wimbledonissa ja Skotlannin puolella Greenock Morton FC:ssä. Kummassakin irtosi vastuuta ja peliaikaa, mutta läpimurto Brentfordissa jäi tekemättä. Oksasen sopimus tulikin tiensä päähän ja maiseman vaihto tuli mahdolliseksi.

Kotisivujensa uutisessa KuPS luonnehtii Oksasta hyvän pelikäsityksen omaavaksi pelaajaksi, joka on erinomainen niin pallollisena kuin pallottomanakin. Hänen syöttövalikoimaansa kuvataan erinomaiseksi ja monipuoliseksi.

KuPS on aikaisemmin vahvistanut rivejään HJK:sta ja FC Interistä tutulla hyökkääjällä Filip Valencicilla ja tanskalaisella keskikenttäpelaajalla Christian Tue Jensenillä. Lainassa ollut brassi Talles Brener de Paula on palannut takaisin Ukrainaan.

Oliinyk päättää uransa kotimaassaan - Vancamp lähtee Ilveksestä

SJK:n monivuotinen luottopelaaja Denys Oliinyk palaa kotimaahansa. Ukrainalaishyökkääjä pelaa jatkossa Vorskla Poltavassa syksyllä alkavalla sarjakaudella. Oliinykin siirron taustalla on halu auttaa sodasta kärsivää kotimaataan ja lunastaa itselle tehty lupaus päättää ammattilaisura Ukrainassa. Oliinykillä on ikää 34 vuotta.

Ilves ja sen belgialaishyökkääjä Jorn Vancamp ovat päättäneet yksissä tuumin lähteä eri teille. Vancamp kärsi loukkaantumisista ja hän tuli hakemaan pelituntumaa Tampereelta. Pelaaja ei kuitenkaan toipunut sellaiseen kuntoon, että hänestä olisi ollut täysipainoinen hyöty Ilvekselle. Sen vuoksi heinäkuun loppuun asti voimassa olleen sopimuksen loppukauden optiota ei käytetty. Vancamp palaa Belgiaan.

Poimintoja kesän siirtoikkunan pelaajamuutoksista:
AC Oulu
+ Mehdi Hetemaj
+ Rasmus Karjalainen (Helsingborgs IF)
- Dennis Salanovic

FC Honka
- Aleksandar Katanic

FC Inter
- Benjamin Källman (Cracovia)

HIFK
- Wilson Kamavuaka

Ilves
- Jorn Vancamp

KuPS
+ Filip Valencic (Dinamo Minsk)
+ Christian Tue Jensen (FC Midtjylland)
+ Jaakko Oksanen (Brentford FC)
- Talles Brener de Paula (Rukh Lviv)

SJK
+ Bradley Diallo (FC U Craiova 1948)
- Denys Oliinyk (Vorskla Poltava)

Artikkeliin liittyviä aiheita: