PalloTV - HJK:lle apuja maalinteko-ongelmaan
TULEVAT PELIT:

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
14.07.2022

HJK:lle apuja maalinteko-ongelmaan

Malik Abubakari lainasopimuksella Malmöstä Helsinkiin.

Loukkaantumisten ja kroonisen tehottomuuden riivaama HJK saa lääkettä ongelmiinsa. Seura on tehnyt lainasopimuksen ghanalaishyökkääjä Malik Abubakarista. Hän tulee Klubin sotisopaan loppukauden kestävällä paperilla Malmö FF:n riveistä. Abubakari pelasi viimeksi heinäkuun alussa, minkä vuoksi hän on pelikelpoinen vaikka heti.

HJK:n hyökkäys suorastaan huutaa uutta tuloksen tekoon kykenevää pelaajaa. Loukkaantumisten lisäksi joukkuetta on vaivannut tehottomuus. Veikkausliigassa se on vasta kuudenneksi tehokkain seura yhdessä AC Oulun kanssa. Toukokuun lopusta lähtien HJK on pelannut kahdeksan ottelua, joissa se on tehnyt vain neljä maalia.

– Uuden kärkipelaajan tarve joukkueeseen oli Roope Riskin loukkaantumisen jälkeen ilmeinen. Scouting-tiimimme teki hyvää työtä ja kartoitti erittäin laajan joukon meille realistisesti saatavilla olevia hyökkääjiä. Listamme heistä parhaat vaihtoehdot, ja valmennuksen kanssa olimme yhtä mieltä siitä, että Malik on ykköstavoitteemme, urheilujohtaja Miika Takkula kertoo HJK:n lehdistötiedotteessa.

Nuoresta iästään huolimatta 22-vuotias Abubakari on jo kokenut kenttien, sarjojen ja maiden kiertäjä. Hän on lähtöisin kotimaansa pääkaupungissa Accrassa majaansa pitävästä Charity Stars FC:stä. Sieltä hänet bongattiin Portugaliin, jossa Abubakari pelasi FC Vizelan junioreissa, Moreirense FC:ssä ja Casa Piassa.

Abubakari siirtyi Portugalista Ruotsiin. Malmö FF:n paidassa hän on voittanut Ruotsin mestaruuden ja cupin sekä on pelannut myös Mestareiden Liigassa. Peliaika on jäänyt vähiin, sillä nuorukainen on joutunut kamppailemaan minuuteista mm. Veljko Birmancevicin ja Isaac Kiese Thelinin kanssa. Pelituntumaa ja kehitykselle tärkeitä minuutteja haetaan nyt HJK:sta.

Artikkeliin liittyviä aiheita: