PalloTV - HIFK:lle kolme uutta pelaajaa - kaksi hyökkääjää ja yksi puolustaja

Ruutu on kotimaisen jalkapallon koti

Katso kaikki matsit! Ruutu+ alk. 6,95€/kk - kokeile maksutta!

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
27.07.2022

HIFK:lle kolme uutta pelaajaa – kaksi hyökkääjää ja yksi puolustaja

Maksoiko kaatumisen partaalla oleva seura Guillermo Sotelosta siirtokorvauksen?

HIFK on vahvistanut rivejään kolmella uudella pelaajalla. Paikastaan ylimmällä sarjatasolla ja taloudellisten ongelmiensa vuoksi koko olemassaolostaan taisteleva seura on hankkinut kaksi hyökkääjää ja yhden puolustajan joukkueeseensa. Portugalilainen kohumaalivahti, Rödaa monissa otteluissa pystyssä pitänyt António Alberto Bastos Pimparel eli Beto on jättänyt Suomen taakseen.

Hyökkäyspään vahvistukset ovat 35-vuotias englantilainen Michael Bakare ja 22-vuotias nigerialainen David Onyeanula. Puolustukseen seura hankki 31-vuotiaan argentiinalaisen Guillermo Sotelon, joka siirtyy punanuttuun Pietarsaaren Jarosta.

Sotelon siirtyminen HIFK:iin on aiheuttanut parranpärinää sosiaalisessa mediassa ja keskustelupalstoilla. Seuran taloudellinen tilanne tiedetään vaikeaksi, mutta ainakin Sotelon edellisen seuran FF Jaron toimitusjohtajan Fredrik Hagan mukaan HIFK maksoi argentiinalaisesta siirtokorvauksen. Maksoi, vaikka pelaajan sopimusta oli jäljellä vain kolme kuukautta.

– HIFK otti meihin yhteyttä pari viikkoa sitten Soteloa koskien, ja prosessi on edennyt nopeasti sen jälkeen. Sotelo halusi itse mahdollisuuden pelata Veikkauliigassa ja seuran ollessa lisäksi tyytyväinen siirron ehtoihin, pääsimme nopeasti sopimukseen sekä pelaajan että HIFK:n kanssa. Sotelon sopimusta FF Jaron kanssa oli jäljellä 3 kuukautta ja HIFK siis osti hänet, Haga kommentoi FF Jaron verkkosivuilla.

Onyeanula on tuttu Suomen kentiltä. Hän kantoi KTP:n paitaa seitsemässä Ykkösen ottelussa kaudella 2020. Peliaika koostui lähinnä jämäminuuteista ollen maksimissaan reilut parikymmentä minuuttia ottelua kohden. Transfermarktin mukaan Onyeanula on ollut ilman sopimusta ja seuraa Kotkasta lähdön jälkeen.

Bakare on brittisarjojen veteraani, jonka CV on pitkä kuin nälkävuosi. Englannin alasarjojen lisäksi Bakare on pelannut Walesissa, Islannissa ja viimeksi Skotlannissa. Bakare siirtyy HIFK:n riveihin Skotlannin toisella sarjatasolla Championshipissä pelaavasta Arbroath FC:stä. Hänen aikaisempia seurojaan ovat olleet mm. Leatherhead FC, Hereford FC, Wrexham AFC, Southport FC ja Macclesfield Town.

Artikkeliin liittyviä aiheita: