PalloTV - Signeulin aika Helmarien peräsimessä päättyy - Saloranta väliaikaiseksi valmentajaksi

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
27.07.2022

Signeulin aika Helmarien peräsimessä päättyy – Saloranta väliaikaiseksi valmentajaksi

Uuden päävalmentajan haku on käynnistynyt.

Suomen Palloliitto ja naisten A-maajoukkueen päävalmentaja Anna Signeul ovat yhteisesti sopineet, että Signeul jättää päävalmentajan tehtävät välittömästi. Alle 17-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueen päävalmentaja Marko Saloranta ottaa vetovastuun Helmareista syyskuun MM-karsinnoissa.

Palloliiton hallitus vahvisti Signeulin sopimuksen purkamisen etäkokouksessaan maanantai-iltana.

Anna Signeul aloitti Helmareiden päävalmentajana 2017, ja sopimuksen oli määrä päättyä kuluvan vuoden lopussa. Keskustelun jälkeen sopimuksen purkamiseen yhteistyössä päädyttiin välittömästi.

Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti haluaa kiittää Signeulia tämän työstä Helmareiden päävalmentajana sekä naisten huippujalkapallon kehittäjänä.

– Signeul johdatti Suomen tavoitteen mukaisesti EM-lopputurnaukseen, toi huippujalkapallon edellyttämän vaatimustason maajoukkueeseen ja edisti voimakkaasti suomalaisten pelaajien etenemistä eurooppalaisiin huippuseuroihin ja sarjoihin. Hän antoi kansainväliset verkostonsa suomalaisen jalkapallon hyödynnettäväksi. Kiitämme Annaa lämpimästi hänen tekemästään arvokkaasta työstä, puheenjohtaja
Lahti sanoo.

– EM-kisat oli päätös Signeulin johtamalle projektille, ja nyt Palloliitto katsoi, että on hyvä hetki valmistautua tulevaisuuteen ja asettaa uusi suunta. Toivomme Annalle kaikkea parasta jatkoon, Lahti
painottaa.

Kansainvälisestikin arvostettu Signeul kiittää suomalaista jalkapalloyhteisöä tuesta ja yhteistyöstä.

– EM-kisoissa meillä oli valtava haaste kuoleman lohkossa, jossa oli mukana kaksi maailman kärkijoukkuetta. Huolimatta haasteista ja kovasta paineesta kisoissa, haluan kiittää pelaajia ja valmennusryhmää sitoutumisesta projektiin ja kaikkensa antamisesta. Olen ylpeä siitä työstä, tuloksista ja naisten A-maajoukkueen resurssien kehittämisestä, jotka yhdessä saavutimme. Toivon Helmareille ja
Suomelle kaikkea parasta tulevaisuuteen, Signeul sanoo.

Väliaikaisen päävalmentaja Marko Salorannan johdolla Helmarit kohtaa syyskuun MM-karsinnoissa Irlannin vieraissa ja Ruotsin Tampereella Ratinan stadionilla sekä pelaa mahdollisen MM-jatkokarsinnan loka- ja marraskuussa. Suomen tavoite on edetä Australiassa ja Uudessa-Seelannissa 2023 pelattaviin MM-kisoihin. Saloranta aloittaa syyskuun MM-karsintoihin valmistautumisen välittömästi.

Palloliitto on käynnistänyt naisten A-maajoukkueen päävalmentajan haun, ja sen tuloksista tiedotetaan myöhemmin syksyllä.

Lähde: Suomen Palloliitto

Artikkeliin liittyviä aiheita: