PalloTV - Ilves ei päässyt eroon kirouksesta - FC Lahti nousi tasapeliin

Ruutu on kotimaisen jalkapallon koti

Katso kaikki matsit! Ruutu+ alk. 6,95€/kk - kokeile maksutta!

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
29.07.2022

Ilves ei päässyt eroon kirouksesta – FC Lahti nousi tasapeliin

RAPORTTI: FC Lahti - Ilves 1-1 (0-1)

FC Lahti ja Ilves päätyivät jakamaan Veikkausliigan pisteet tuloksella 1-1 (0-1). Tasapeli sysäsi Ilveksen tukalaan tilanteeseen, sillä sopivilla tuloksilla peräti kolmella seuralla - SJK:lla, FC Interillä ja VPS:llä - on mahdollisuus hurauttaa tamperelaisista ohitse viikonlopun aikana. Helppoa ei ole FC Lahdellakaan. Karsijan paikalla olevalla seuralla on kaksi pistettä viivan päälle. HIFK vaanii kuuden pisteen päässä. FC Lahti on kuitenkin pelannut kaksi ottelua enemmän kuin pahimmat kilpailijansa.

Tasapeli venytti kummankin joukkueen voitottomien otteluiden putken neljään. Ilves matkasi Lahteen yhden tasapelin ja kahden tappion saattelemana. Edellisen voittonsa se otti HIFK:stä heinäkuun alkupäivinä. Sen jälkeen Ilves hävisi AC Oululle heikon esityksen päätteeksi. Tappiota seurasivat 3-3 tasapeli SJK:n kanssa ja lupauksia paremmasta antanut häviö HJK:lle 1-2. Tänään oli vuorossa jälleen heikompi ottelu.

Voitottomien otteluiden putkensa lisäksi Ilves ei päässyt eroon myöskään Lahtea koskevasta kirouksestaan. Ilves ei ole koskaan voittanut FC Lahtea Veikkausliigan ottelussa sen kotikentällä.

Tupsukorvien kynnet ovat olleet muutenkin tylsiä betonisten mäkihyppytornien juurella. Ilveksen edellinen pääsarjavoitto Lahdessa on niinkin kaukaa kuin 30. päivältä toukokuuta 1991. Tamperelaiset voittivat tuolloin umpisurkean kauden pelanneen Reippaan 1-0. Loppupeleissä tämä on kuitenkin pelkkä pikantti tilastofakta - ei sen enempää.

FC Lahden edellinen täysi pistepotti tuli samalla viikolla kuin Ilveksen. FC Lahti kaatoi silloin kotikentällään FC Interin 2-1. Voiton jälkeen seurasi kolme tappiota, joissa FC Lahti päästi 12 maalia omiin. Joukkueen otteissa näkyi myös kurittomuutta - peräti kolme pelaajaa katseli punaista korttia noiden kolmen ottelun aikana. Tätä tilastofaktaa vasten FC Lahti on varmasti tyytyväisempi pistejakoon, vaikka sarjataulukko osoittaa kylmällä tavalla joukkueen tarvitsevan voittoja - ja kipeästi.

Ilvestä on vaivannut parissa viime ottelussa sama asia. Pakka ei ole pysynyt kasassa loppuun asti. Sama tarina jatkui myös tänäänkin. Vieraat aloittivat ottelun todella vahvasti ja peli pyöri FC Lahden puolustuspäässä. Kai Meriluoto vei tamperelaiset johtoon jo 11. minuutilla. Ilveksellä oli vielä muutama hyvä paikka lisätä johtoa, mutta pakka alkoi murentua pala palalta. Joukkue passivoitui liikaa ja oli muutenkin vaisun oloinen.

Vähän ennen taukoa ja varsinkin toisella puoliajalla myös FC Lahti alkoi saada hyviä hyökkäyksiä. Niiden viimeistelyvaiheessa oli ongelmia ja monet syötöt tai keskitykset menivät harakoille. Lopuista piti huolen Rasmus Leislahti, jonka torjuntavire piti Ilves-leirin voittotoiveita yllä viimeiselle kympille saakka. Teemu Penninkangas puski Kevin Kouassivi-Benissanin keskityksen yläriman kautta maaliin. Tilanne lähti liikkeelle FC Lahden kulmapotkusta.

Yhdeksi puheenaiheeksi nousi Lahden stadionin nurmi. Se vaikutti olevan melko pehmeässä kunnossa. Yksi jos toinenkin pelaaja lensi takalistolleen tukijalan petettyä heikkokuntoisella nurmella. Taisipa yksi tai kaksi hyvää maalitilannettakin kuivua kasaan sen takia, kun laukaisija lensi rähmälleen juuri kriittisellä hetkellä.

Pisteen syrjään kiinni pääsy oli FC Lahdelle tärkeää, sillä seuraavaksi se pelaa kuuden pisteen ottelun Helsingin IFK:ta vastaan. Asetelmat tähän otteluun selviävät vasta maanantaina, kun HIFK on kohdannut FC Interin. Jos HIFK yllättää FC Interin, panokset nousevat kerralla uusiin ulottuvuuksiin. Oikeastaan koko loppukesä on FC Lahden kannalta hyvin olennainen. HIFK:n jälkeen se saa vastaansa VPS:n ja IFK Mariehamnin, jotka molemmat ovat seuraavilla sijoilla tämän hetkisessä sarjataulukossa.

Ilveksen seuraava vastus on VPS, jonka tamperelaiset kohtaavat vieraissa ensi viikon lauantaina.

FC Lahti - Ilves 1-1 (0-1)
11. 0-1 Kai Meriluoto
79. 1-1 Teemu Penninkangas
yleisöä: 1 561

-Raine Pernu
Kansikuva: Jimi Soinila

Artikkeliin liittyviä aiheita: