PalloTV - Ward piti AC Oulua pystyssä - SJK tuhlaillenkin voittoon

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
31.07.2022

Ward piti AC Oulua pystyssä – SJK tuhlaillenkin voittoon

RAPORTTI: SJK - AC Oulu 3-2 (1-0)

SJK ja AC Oulu järjestivät lakeuksilla melkoisen trillerin, jonka päätteeksi kotijoukkue kairasi täyden pistepotin maalein 3-2 (1-0). SJK nousi sarjataulukossa 22 pisteeseen, joiden turvin se pitää hallussaan viimeistä ylempään loppusarjaan oikeuttavaa sijoitusta. AC Oululle tappio ja kesän yhden kovimmista pommeista räjäyttäneen FC Hakan voitto KuPS:sta merkitsivät putoamista viidenneksi.

SJK:n voiton jälkeen Veikkausliigan keskikasti tasoittui entisestään. Kärkikolmikko menee jo menojaan, mutta kolmesta viimeisestä ylemmän loppusarjan paikasta käydään kova kamppailu. Niin tasaista ei ole, että seurat olisivat tappituntumassa. Voittoja otetaan kuitenkin ristiin, minkä vuoksi tilanne elää kierros kierrokselta. FC Hakalla ja tappiostaan huolimatta jopa AC Oulullakin on varaa ottaa turpiin yhdesti ilman asemiensa menettämistä.

SJK, Ilves ja FC Inter ovat tämän hetkisen tilanteen perusteella mukana taistelemassa viimeisestä paikasta. Seuraavana tulevan VPS:n mahdollisuudet ovat jo melko vähäiset, koska runkosarjaa on jäljellä enää kuusi kierrosta. Mutta kuten sanottua, tilanne voi olla ihan erilainen parin kierroksen kuluttua.

SJK:n voitto oli sille erittäin merkityksellinen, koska se pääsee runkosarjan loppuihin otteluihin hyvistä asemista. SJK:n tilanne ja vire näyttää myös kaikkeista parhaimmalta. Kuntopuntarikin sen todistaa - tämä oli SJK:lle jo kuudes peräkkäinen tappioton ottelu. SJK on hävinnyt edellisen kerran cupissa Interille ja sitä ennen liigassa juuri AC Oululle. Joukkueen ilme on täysin erilainen alkukauteen verrattuna. Siirtomarkkinoillakin - ainakin paperilla - se näyttää onnistuneen vahvistumaan.

SJK:n kovan vireen huomasi myös kentällä. Pienen toisiinsa tutustumisen jälkeen kotijoukkue pyöritti vauhdikasta show'ta, jollaista ei ole vähään aikaan Seinäjoen jalkapallostadionilla nähty. Iso kysymys onkin, oliko AC Oulu niin huono vai oliko SJK yksinkertaisesti niin hyvä, ettei sitä olisi kaatanut yksikään Veikkausliigajoukkue?

SJK piti yllä hyvää tempoa. SJK:lla oli suoritusvarmuutta ja se pelasi hyvällä itseluottamuksella. SJK rakensi hyökkäyksiään monilla eri variaatioilla eikä vain tyytynyt saman kaavan toistamiseen. Ainoa asia, jossa SJK:lla jäi toivomisen varaa, oli viimeistely. Seinäjokisten tilastoniilo kirjasi perätiu 14 laukausta kohti maalia, joista aivan huikeassa torjuntavireessä ollut Calum Ward torjui suurimman osan. Jos paikalla oli yhtään pelaajaskouttia, Wardin nimi piirtyi vihkoon kissan kokoisilla kirjamilla.

Hyvin heikolle tasolle jäi myös erikoistilanteiden hyödyntäminen. SJK:lla oli ottelun aikana peräti 16 kulmapotkua, joista yksikään ei tuottanut tulosta. Tähän, kun lasketaan muutamat ohivedot ja blokatut laukaukset, kertovat numerot siitä valtavasta mustakultaisesta hyökyaallosta, jonka kanssa oululaiset joutuivat painimaan koko ottelun ajan. Oli AC Oulu hyvä tai huono, SJK:n peli sujui niin onnellisten tähtien alla, ettei vierailla ollut edes mahdollisuuksia oman pelinsä rakentamiseen.

Näiden faktojen valossa loppunumerot ovat todellakin ja täydellisesti kaunistellumpi versio siitä, mitä kentällä tapahtui. Totuudesta ei kannata puhua, sillä muutaman vuoden päästä muistetaan vain lopputulos. Ja se on ainoa totuus tulosurheilussa.

Kaksi maalia tehnyt Tuomas Kaukua nousi ottelun ykköshahmoksi AC Oulun maalivahdin lisäksi. Nuori, rovaniemeläislähtöinen pelaaja on noussut SJK:n avaukseen vasta viime otteluissa. Hän on kiittänyt valmentajaansa Joaquin Gomezia luottamuksesta heiluttelemalla verkkoja tiuhaan tahtiin. Kaukua on itse asiassa tehnyt maalin jokaisessa paitsi yhdessä ottelussa, kun hän on ollut SJK:n avauskokoonpanossa.

Millainen myrskyvaroitus tämä oli muille, selviää ensi viikon lauantaina. SJK matkustaa silloin Turkuun FC Interin vieraaksi. Ottelussa ovat jaossa isot pisteet kummankin osalta. AC Oulu kohtaa HJK:n sunnuntaiksi siirretyssä ottelussa.

SJK - AC Oulu 3-2 (1-0)
6. 1-0 oma maali
57. 2-0 Tuomas Kaukua
66. 2-1 Michael Lopez
75. 3-1 Tuomas Kaukua
89. 3-2 Rafael Floro (rp)
yleisöä: 2 015

-Raine Pernu
Kansikuva: Kari Väre/arkistokuva

Artikkeliin liittyviä aiheita: