Kuuden pisteen sarjapaikkataisto lässähti nolla-nollaksi – PalloTV
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Ykköscup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Ykköscup

Liigacup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
08.08.2022

Kuuden pisteen sarjapaikkataisto lässähti nolla-nollaksi

RAPORTTI: FC Lahti - HIFK 0-0 (0-0)

FC Lahti ja HIFK kohtasivat kuuden pisteen ottelussa, joka päättyi maalittomaan tasapeliin. Ottelu oli sarjasopimuksen uusimisen kannalta tärkeä, mutta erot eivät Mustien Kuhnurien ja Rödan välillä muuttuneet miksikään. Siinä mielessä tasapeli ei saanut hymyn kareita aikaiseksi kummassakaan leirissä.

Jälkiviisaana voi todeta, että ottelu päättyi odotetunlaiseen lopputulokseen. Mitä muutakaan voi odottaa kahdelta joukkueelta, jotka ovat ylivoimaisesti Veikkausliigan heikoimpia tekemään maaleja. Tämän iltaisen jälkeen FC Lahti on osunut maalipuiden väliin 16 kertaa 18 ottelussa. HIFK:n saldo on vielä surkeampi. Röda on onnistunut tekemään vain 11 osumaa 17 ottelussa.

Kaksikolla on myös Veikkausliigan kehnoin tilasto päästetyissä maaleissa. HIFK:n verkkoon on tehty 33 maalia, mutta tällä osastolla FC Lahden osana on olla huonompi kuin kilpailijansa. Se on päästänyt 38 maalia. Otteluun lähdettäessä kumpikin oli myös kuntopuntarin pohjalla. HIFK oli saanut vain yhden pisteen viidestä edellisestä ottelusta. FC Lahden saldo oli neljä pistettä.

Ottelun tärkeyteen nähden intensiteetti ei kohonnut paljoa normaalia liigaottelua korkeammalle. Se, mitä kentällä tapahtui ja tehtiin, ei antanut satunnaiselle katsojalle ymmärtää kuinka merkittävistä asioista taistellaan. Rikkonaiseksi ottelu kyllä äityi - rikkeet menivät kotijoukkueen hyväksi 16 - 10, mutta varsinaisilta sikailuilta vältyttiin.

Ensimmäisellä puoliajalla kummallakin joukkueella oli omat pallonhallintajaksonsa ja pelin painopiste aaltoili vuorotellen toisessa päädyssä. Ottelun käsikirjoitus naputeltiin pikavauhtia uusiksi lisäajalla, kun vasta neljättä liigaotteluaan pelannut HIFK:n brasilialainen keskikenttäpelaaja Savio Roberto joutui katselemaan punaista korttia. Roberto taklasi nappulat edellä Loorents Hertsiä eikä ottelun erotuomari epäröinyt tuomiossaan hetkeäkään.

Uusi käsikirjoitus lyötiin pöytään, mutta FC Lahti suostui näyttelemään sen ohjeiden mukaisesti vain hetken. HIFK putosi matalaan blokkiin ja FC Lahti pääsi pyörittämään peliä omalla hyökkäysalueellaan. Ensimmäinen tauon jälkeinen vartti näytti siltä, ettei HIFK pääse edes keskiviivan toiselle puolelle.

Sitten lahtelaisilta loppui usko omaan tekemiseensä. Ratkaisut muuttuivat hätäisiksi eikä kotijoukkueella ollut malttia antaa koneen jauhaa HIFK:n puolustusta palasiksi. Kaiken muuttamiseen olisi tarvittu vain yksi maali ja aikaa oli kolme varttia. Kun kotijoukkueesta ei ollut kummoista vaaraa, HIFK:llä oli jo varaa käyttää vastaiskupaikatkin hyödyksi.

FC Lahti oli niskan päällä lähes koko toisen puoliajan, mutta ilman laskutoimitusta pelistä ei huomannut vieraiden yhden miehen vajetta. HIFK oli lähellä jopa voittaa ottelun, mutta lisäajan myllytys ei johtanut tulokseen. Eero Markkasen pusku meni takatolpalta niukkaakin niukemmin ohi. Markkasesta tuli myös koko HIFK:n surkean maalisaldon henkilöitymä. Reilua kymmentä minuuttia aikaisemmin puolittainen läpiajo ja kilpajuoksu Teemu Penninkankaan kanssa päättyi umpisurkeaan, monta metriä ohi menneeseen laukaukseen.

Jos jollekin orkesterille tästä ottelusta antaa puhtaat paperit, on se HIFK:n puolustus. Hollantilaistoppari Daan Klinkenberg johti sitä rautaisella otteella ja pelasi myös itsensä ottelun parhaaksi pelaajaksi. Siellä, missä katkottiin FC Lahden syöttöjä, oli Klinkenberg. Siellä, missä blokattiin laukauksia, oli Klinkenberg. Siellä, missä hallittiin ilmatilaa, oli Klinkenberg. Siellä, missä siivottiin irtopalloja, oli Klinkenberg.

Roman Eremenko on toinen nimi, joka kannattaa nostaa helsinkiläisistä esiin. Hän näytti, että on vielä 35-vuotiaanakin kova vahvistus Veikkausliigaan. Eremenko johti HIFK:n hyökkäyksiä, mutta hän on vielä keskenkuntoinen ja jäi auttamatta liian yksinäiseksi. Alkukaudesta erinomaisesti pelannut Macario Hing-Glover oli kuin varjo entisestä loistostaan.

Ne vähät paikat, joita HIFK:llä oli, Antonio Regueiro hoiti FC Lahden maalilla. Hän nousi tasapaksun ja vaisun kotijoukkueen parhaaksi pelaajaksi siitäkin huolimatta, ettei vierailla kovin montaa tuhannen taalan paikkaa ollut. Chinedu Geoffrey aiheutti vaaraa HIFK:n boksissa lähes joka kerta, mutta ketsuppipullon korkki on nigerialaishyökkääjän pullossa todella syvällä ja tiukasti kiinni. Cupissa verkko on heilunut, mutta liigassa Geoffrey on osunut vain kerran - huhtikuussa HIFK:iä vastaan.

Jos Markkasen limboon päättynyt läpiajo oli HIFK:n nollan ilmentymä, Kevin Kouassivi-Benissan oli sitä FC Lahdelle. HJK:lta lainassa oleva Kouassivi-Benissan pääsi kokeilemaan kuparisen rikkomista monta kertaa. Tuloksena oli tussuja vetoja, ohivetoja, ylivetoja ja laukauksia maalivahdin syliin - yhdessä ja erikseen.

Maalittoman tasapelin tuloksena HIFK:n matka FC Lahteen säilyi kuudessa pisteessä. Rödalla on yksi jokerikortti taskussaan. Sillä on yksi ottelu lahtelaisia vähemmän pelattuna. Aikaa on kymmenen ottelun verran. Sen jälkeen totuus tiedetään. Urakka ei ole helpoimmasta päästä, sillä HIFK:llä on runkosarjassa jäljellä mm. HJK:n, FC Hongan ja seuraavaksi vastaan asettuvan SJK:n kohtaaminen.

FC Lahden ero seuraavan olevaan IFK Mariehamniin kaventui yhdellä pisteellä neljään. Lahtelaiset olisivat mieluusti ottaneet voiton, sillä - toisin kuin HIFK:iä - heitä painaa yksi pelattu ottelu enemmän kuin helsinkiläisillä ja saarelaisilla. FC Lahden otteluohjelma on pykälän verran helpompi. Se pelaa kaksi uutta kuuden pisteen ottelua seuraavilla kierroksilla, kun FC Lahti saa vastaansa VPS:n vieraissa ja IFK Mariehamnin kotona.

FC Lahti - HIFK 0-0 (0-0)
yleisöä: 2 327

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: