PalloTV - SJK vei pisteet HIFK:n juhlista
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
15.08.2022

SJK vei pisteet HIFK:n juhlista

RAPORTTI: HIFK - SJK 0-2 (0-1)

SJK kävi pilaamassa HIFK:n 125-vuotisjuhlaottelun. Seinäjokelaisvieraat hakivat 2-0 (1-0) voiton pitkää ikää juhlineilta helsinkiläisisänniltään. Voittonsa myötä alkukauden vaikeuksissa ollut SJK nousi taistelemaan ylemmän loppusarjan paikasta. HIFK:lle tappio tarkoittaa ensimmäisen kirikellon soimista. FC Lahti on edelleen kahdeksan pisteen päässä eikä eron kuromiseen ole aikaa kuin yhdeksän ottelua.

Ottelun taso ei noussut kovin korkealle, mutta viihdettä se varmasti tarjosi paikalle saapuneelle - juhlat huomioon ottaen vaatimattoman kokoiselle - 2 250 -päiselle yleisölle. Pallo vieraili tavan takaa jomman kumman pömpelin ääressä. Joukkueiden maalivahdit - SJK:n Jesse Öst ja erityisesti HIFK:n Ramilson Almeida - sekä tilastojen ylläpitäjä olivatkin kaikkein työllistetyimpiä hahmoja.

Maalijuhlat jäivät juhlista puuttumaan. Kaksi kertaa verkko sentään heilui, mutta paikkoja oli moneen, niin moneen useampaankin osumaan. Vierailijoille kirjattiin 19 laukausta ja Rödakin pääsi kokeilemaan laihan maalisarakkeensa kasvattamista 14 kertaa. Se on yhdessä ottelussa enemmän, mitä joukkue on tehnyt koko kauden aikana yhteensä.

Ottelu kiteytti hyvin HIFK:n akilleen kantapään. Ongelmat eivät ole puolustuksessa. Ne ovat hyökkäyksessä. Kliininen viimeistelijä puuttuu eikä HIFK:n paras maalintekijä, kolmen(!) osuman Eero Markkanen näytä pystyvän vastaamaan huutoon. Joukkueesta löytyy ratkaisun avain ja sen nimi on - ei varmaan kenellekään tule yllätyksenä - Roman Eremenko.

Eremenko osoitti tässäkin ottelussa, että vaikka ikää on ja taukoakin on takana päin, taidot eivät ole kadonneet mihinkään. Liike, pelin luku ja syötöt ovat kaikki kohdallaan, mutta hän jää auttamattomasti yksin. Jos Eremenko on syöttäjän roolissa, kukaan ei ole viimeistelemässä. Jos Eremenko pelaa itsensä maalintekijän paikalle, kukaan ei vastaa tarjoiluista. Yksin hän ei pysty ratkomaan pelejä.

HIFK seisookin nyt puolustuksen savijaloilla. Niillä saatetaan nolla-nolla ottaa sieltä ja täältä, mutta tasapelipisteet eivät riitä sarjapaikkaan - eivät ollenkaan. Mixu Paatelaisella onkin monta unetonta yötä edessään pohtiessaan, miten hän saa koko kauden tukossa olleet maalihanat virtaamaan. Paljon tekisi jo sekin, että Markkanen tai kuka tahansa siellä piikissä onkaan, saisi yhden vapauttavan osuman tehtyä. Viime kaudella loistaneen Macario Hing-Gloverin nopeutta ja hyviä keskityksiä myös kaivattaisiin. Ainakin tänään hän haahuili varjojen mailla.

Pelitilanteiden kautta luotujen tilanteiden lisäksi ottelussa nähtiin 15 kulmapotkua, joista SJK antoi 12 ja HIFK vain kolme. Erikoistilanteista ei ollut tällä kertaa isoa vaaraa, mutta nämä numerot kertovat hyvin kummalla ottelun nyörit olivat hallussaan. HIFK oli pirteimmillään toisen puoliajan puolivälin paikkeilla, jolloin sai hyvän myllyn aikaiseksi ja SJK:n hetkittäisesti paineen alle. Muutoin vieraat olivat askeleen isäntiään edellä.

Ottelu oli hyvin rikkonainen. Kulmapotkujen lisäksi erotuomari joutui viheltämään lähes kolmisenkymmentä vapaapotkua. Varsinkin ensimmäisellä puoliajalla miestä oli nurin koko ajan. Onneksi ylilyönneiltä vältyttiin eikä varoituksia tarvinnut jakaa kovin montaa.

Diego Rojas, Pyry Hannola ja Tuomas Kaukua olivat SJK:n parhaita pelaajia. He pyörittivät seinäjokisten peliä keskikentällä ja vastasivat maalipaikkojen luomisesta. Rojas pääsi myös itse maalin makuun, kun HIFK:n puolustuksessa paraatiovet olivat auki ja 163-senttinen chileläisväkkärä pääsi iskemään pallon tyhjiin. Öst teki pari tärkeää torjuntaa ja Ville Tikkanen pelasi topparina myös hyvän ottelun.

Ottelun nimeksi kohosi silti Almeida, joka kesti SJK:n tulituksessa suurimman osan aikaa. Kumpikaan maali ei hänen piikkiinsä mene. Eremenko tuli jo mainittua, mutta ei pidä myöskään unohtaa yhtä kesto-onnistujaa eli hollantilaistoppari Daan Klinkenbergiä.

HIFK - SJK 0-2 (0-1)
14. 0-1 Diego Rojas
90.+2 0-2 Nooa Laine
yleisöä: 2 250

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: