PalloTV - FC Honka nousi sarjakärkeen – HIFK kaatui näytöstyyliin
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
22.08.2022

FC Honka nousi sarjakärkeen – HIFK kaatui näytöstyyliin

RAPORTTI: FC Honka-HIFK 4-1 (1-0)

Yleisö: 3075

FC Honka voitti kauden ennätysyleisönsä edessä HIFK:n maanantai-illan ainoassa veikkausliigaottelussa Tapiolan Urheilupuistossa. Voitto nosti Hongan sarjakärkeen tasapisteisiin KuPS:n ja HJK:n kanssa. IFK jatkaa entistä tukalamassa asemassa sarjataulukon hännillä, kun runkosarjaa on kolme kierrosta pelaamatta.

Honka on kovassa iskussa. Päävalmentaja Vesa Vasaran valmennusryhmän sisään ajama suoraviivaisempi ja nopeampi pelitapa kantaa hedelmää. Kuudessa viime ottelussaan Honka on menettänyt vain yhden pisteen. Espoolaisten kuuden viime ottelun maaliero 19-2 on paljon puhuva. Kotonaan Honka ei ole hävinnyt vielä kertaakaan tällä kaudella. Lisäksi joukkue on pitänyt maalinsa puhtaana peräti kahdeksassa ottelussa.

Sarjajumbo HIFK:n tilastot ovat murheellista luettavaa. Joukkue on onnistunut keräämään kahdeksan pistettä 19 ottelusta, 1-5-13, maalisuhteella 12-39. Tilastoista ei ole vaikea päätellä, että joukkueelta ei ole onnistunut oikein mikään, kummassakaan päässä kenttää. Ja siltä se näytti tänäänkin.  

Maanantain ottelu alkoi kotijoukkueen komennossa. Honka otti pallokontrollin ja sai toistuvasti painettua IFK:n matalaan puolustusblokkiin. Espoolaiset halusivat hyödyntää laitapelaajiensa nopeutta ja murtautua laidoilta. Pallottomana se pysäköi puolustusmuotonsa keskikorkeaan blokkiin toiselle kolmannekselle ja laittoi kovaa painetta IFK:n pallollisiin pelaajiin. Se riitti sekoittamaan IFK:n pallollisen pelin.  

Röda oli tullut Espooseen vastahyökkäykset mielessä. Siihen sen oli ensimmäisellä puoliajalla myös tyytyminen, kun sen pallolliset vaiheet jäivät kovin lyhyiksi Hongan paineistaessa keskialueella. IFK:n pallolliset sekvenssit johtivat liian usein keskialueen menetyksiin, joiden jälkeen juostiin lujaa kotiin, kun viisi Hongan nopeaa pelaajaa paineli urku auki kohti IFK:n rangaistusaluetta.

HIFK:n harvat hyökkäykset olivat nopeita vastaiskuja, joiden puolustaminen ei ainakaan ottelun ensimmäisellä puolikkaalla tuottanut kotijoukkueen alakerralle kovinkaan suuria vaikeuksia.

Ottelun avausmaali nähtiin 31. minuutilla. Honka pyöritti palloa IFK:n kenttäpuoliskolla, ja pääsi pelaamaan nopean monen miehen kombinaation, jonka jatkona kk-pelaaja Florian Krebs pääsi kokeilemaan laukausta 20-metristä. Maalivahti Ramilson Almeida torjui eteensä, ja kk-pelaaja Kevin Jansen pääsi sijoittamaan irtopallon maaliin lähietäisyydeltä. Todella hieno hyökkäys ja -pelitilannemaali.

Avausosuman jälkeen peli pyöri edelleen Rödan päädyssä ja puolittaiset tilanteet seurasivat toisiaan. Pallollisena IFK:lla oli edelleen suuria vaikeuksia päästä keskialueen yli pelaamalla, murtaa Hongan keskikorkea blokki ja viedä peliä Honka-päätyyn. Sen myötä vierasjoukkuetta nähtiin varsin harvoin kotijoukkueen puolustuskolmanneksella, josta maalit tehdään. Puoliajalle mentiin Hongan johdossa.

Ensimmäinen puoliaika oli Hongan dominointia, pallon kanssa ja ilman. IFK sai olla tyytyväinen siihen, että se selvisi ensimmäisestä puoliajasta yhdellä takaiskulla.

Toinen puoliaika jatkui Hongan hallinnalla. Se painoi pelin vierasjoukkueen päätyyn ja laittoi pallonmenetysten jälkeen kovan vastaprässin pallolliseen, minkä seurauksena IFK:lla oli vaikeuksia päästä pois omalta kenttäpuoliuskolta pelaamalla. Hongan tehokas korkea prässi sai IFK:n pallollisen pelin näyttämään peräti kömpelöltä.

Ottelukuvan perusteella Hongan toinen maali oli vain ajan kysymys. IFK:n olisi kuitenkin ennen pitkään pakko nostaa riskitasoaan ja yrittää hakea tasoitusta, vaikka väkisin. Tämä oli luonnollisesti myös Honka-leirin tiedossa. Se tulisi avaamaan tilaa Hongan nopeille ja tehokkaille vastaiskuille.

Puoliajan edetessä Rödakin pääsi hetkittäin pelaamaan pallolla, ja sai vietyä pelin naapurin päätyyn, mutta todelliseksi vaaraksi asti tilanteet eivät vielä jalostuneet.

Ottelu oli Hongan kontrollissa. Ottelun 68. minuutilla espoolaiset saivat kulmapotkun, ja Krebsin kulma löysi maalin etualueelta puolustaja Ville Kosken, joka puski kotijoukkueen 2-0 johtoon.

Nyt IFK:lla oli varsinainen vuori kiivettävänä. Kahden maalin tekeminen 20-minuuttiin ei näyttänyt ottelukuvan perusteella kovin todennäköiseltä. Hongan kolmas osuma oli pelitilanteiden valossa huomattavasti lähempänä.

Ja niinhän siinä sitten kävi. Honka pääsi IFK:n pallonmenetyksestä seuranneesta tilanteesta puolinopeaan hyökkäykseen. Laitapelaaja Rui Modesto keskitti oikealta laidalta boksin toisella reunalla edenneelle Jansenille, joka pamautti pelivälineen IFK:n maalin takanurkkaan suoraan ilmasta. Jälleen hieno pelitilannemaali ja todellinen taidonnäyte molemmilta. Ottelua oli pelattu 84 minuuttia.

Otso Koskinen vei Hongan vielä 4-0 johtoon ottelun 88. minuutilla. Myös IFK sai lohdutusosumansa, kun hyökkääjä Michael Bakare pääsi tekemään ensimmäisen veikkausliigamaalinsa ottelun lopulla.

Ottelu oli Hongan yksipuolista näytöstä. HIFK ei tänään löytänyt minkäänlaisia lääkkeitä espoolaisten hyvään pallolliseen ja -pallottomaan tekemiseen. Hongan korkea pallotempo, keskialueen prässi ja tehokkuus olivat yksinkertaisesti liikaa Rödalle tällä kertaa.

Honka saa ensi viikonloppuna vieraakseen AC Oulun. Sitä seuraavat vierasottelu Valkeakoskelle ja runkosarjan päätöskierroksen ottelu 11.9. HJK:ta vastaan kotona.

HIFK matkustaa ensi viikonloppuna Vaasaan. Sitten ovat vuorossa HJK vieraissa ja AC Oulu kotona.

FC Honka-HIFK 4-1 (1-0)

28ʹ 1-0 Kevin Jansen
68ʹ 2-0 Ville Koski
84ʹ 3-0 Kevin Jansen
88ʹ 4-0 Otso Koskinen
89ʹ 4-1 Michael Bakare

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: