PalloTV - FC Lahdella on kirottu kotikenttä - IFK Mariehamn haki pistepotin
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
26.08.2022

FC Lahdella on kirottu kotikenttä – IFK Mariehamn haki pistepotin

RAPORTTI: FC Lahti - IFK Mariehamn 0-2 (0-0)

IFK Mariehamn voitti FC Lahden lukemin 2-0 (0-0) illan ainoassa Veikkausliigan kamppailussa. Voitto antoi saarelaisille hiukan hengitystilaa, kun ero karsijan paikalla olevaan FC Lahteen kasvoi neljään pisteeseen. Ylempään loppusarjaan IFK Mariehamnilla ei kuitenkaan ole asiaa.

Otteluun lähdettäessä oli hyvin perusteltua odottaa maalitonta tasapeliä. FC Lahden esitykset kotiyleisön edessä ovat olleet suorastaan sensaatiomaisen surkeita. Mustien Kuhnurien tilillä oli ennen tämän päivän koitosta ja on sen jälkeenkin vain yksi kotivoitto. Lahtelaiset kaatoivat FC Interin heinäkuun alussa. Sitä edeltävä kotivoitto tapahtui viime vuoden lokakuussa.

IFK Mariehamnin vierassaldo oli vieläkin surkeampi. Sillä oli tämän kauden matkaotteluista vasta kaksi pistettä kasassa. Ne tulivat tasapeleistä HIFK:iä ja FC Honkaa vastaan.

Kumpikin oli myös tuskaillut hyökkäyspään tekemisen kanssa. Molemmat joukkueet olivat tehneet 19 maalia, mikä on selkeästi vähiten Veikkausliigassa heti HIFK:n jälkeen. Neljänneksi tehottomin joukkue on SJK, joka on osunut maalipuiden väliin sentään 27 kertaa. Ero on huomattava FC Lahteen ja IFK Mariehamniin nähden.

Hyökkäyspään ongelmiin on reagoitu ainakin Maarianhaminassa, kun se vahvisti nimenomaan kärkipäätään siirtoikkunan aukioloaikana. Muhamed Tehe Olawale palasi takaisin vanhaan tuttuun vihreävalkoiseen peliasuun. Saarelaiset naarasivat Englannin kentiltä myös Jamie Hopcuttin, joka ei pelannut tänään.

Illan jälkeen yhden tuska helpotti. Toisen jatkuu. FC Lahden tuska on vastustajaansa monitahoisempi. Kehnojen kotiotteluiden sarja sai jälleen yhden osan lisää. Sen myötä joukkue jämähti yhä tukevammin karsijan paikalle. Sille on tarjottu kaksi ottelupalloa, joista jäi käteen vain lähes loppuun kaluttu luu. HIFK:iä ja IFK Mariehamnia vastaan pelatuista tärkeistä kotiotteluista tarttui mukaan vain yksi piste.

FC Lahti loi tarpeeksi paikkoja vastustajansa kaatamiseksi, mutta mistään ei mennyt sisään. Ei mennyt vasemmalla, ei mennyt oikealla eikä mennyt päälläkään. Tämä ei ole edes ensimmäinen ottelu, jossa lahtelaiset luovat paikkoja. Jokin mystinen paha aura lepää nyt joukkueen hyökkääjien päällä.

FC Lahti ei ole vielä mitään menettänyt, mutta jokainen voitoton ottelu lisää sen tuskaa entisestään ja kaventaa mahdollisuuksia nousta kuiville. Valmennusjohdon kannattaakin raivata kalenteriin ylityötunneille paikkoja - toisella silmällä pitää alkaa jo vähitellen katsella tallenteita KTP:n ja TPS:n otteista.

IFK Mariehamn pelasi kuin se aina pelaa. Kun se sai johtomaalinsa tehtyä, IFK Mariehamn sulkeutui tiiviiseen kuoreen. FC Lahti sai pallon haltuunsa ja rakenteli hyökkäyksiään kohti vastustajan maalia. Yhdeksän miehen puolustusmuuria oli kuitenkin hankala rikkoa. Ei mitään uutta siis sillä suunnalla. Ei myöskään ollut suuri yllätys, että IFK Mariehamn sai johtomaalinsa tehtyä kulmapotkusta. Erikoistilanteet ovat yksi sen vahvoista aseista.

Ottelu ratkesi lopullisesti erotuomarin antamalla lisäajalla. FC Lahden hyökkääminen oli loppua kohden riskipitoisempaa, mikä avasi IFK Mariehamnille myös vastaiskupaikkoja. Italian pastapöydät jättänyt Olawale pääsi rokottamaan lahtelaispuolustusta vastahyökkäyksestä. Samalla hän pääsi paikkaamaan aiemman töppinsä tyrittyään lähes varmalta maalilta näyttäneen läpiajon.

FC Lahden ja IFK Mariehamnin ottelu avasi runkosarjan kolmanneksi viimeisen kierroksen, joka pelataan loppuun tänä viikonloppuna. Kahdella viimeisellä kierroksella FC Lahti matkustaa ensin AC Oulun vieraaksi ja sen jälkeen isännöi FC Hakaa. FC Lahden ohjelmassa on myös Suomen Cupin välieräottelu, joka pelataan ensi viikon puolivälissä. IFK Mariehamn pääsee päättämään runkosarjan kotikentällä isännöiden FC Interiä ja SJK:ta.

FC Lahti - IFK Mariehamn 0-2 (0-0)
57. 0-1 Albin Granlund
90.+4 0-2 Muhamed Tehe Olawale
yleisöä: 1 603

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: