PalloTV - ”Vältämme karsinnan - Jokainen piste on elintärkeä”, Mikko Mannila, FC Lahti
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
07.09.2022

”Vältämme karsinnan – Jokainen piste on elintärkeä”, Mikko Mannila, FC Lahti

Tällä viikolla PalloTV:n Valokeilassa-osiossa otetaan pulssi FC Lahdesta. Tapasimme lahtelaisten päävalmentajan Mikko Mannilan, 47, ja kysyimme, minkälaisen lähtötila-analyysin hän teki ottaessaan vastaan FC Lahden päävalmentajan tehtävän kesken kauden? Missä hän näki joukkueen ongelmat? Miten hän on onnistunut korjausliikkeissään? Missä heidän pelinsä kehittämisen painopiste on juuri nyt, kun ratkaisuhetket lähestyvät? Minkälaisen Mannila näkee joukkueensa loppukauden?

Kahdessa seuraavassa Valokeilassa-osiossa kuullaan keskuspuolustaja Juho Pirttijoen ja laitapelaaja Loorents Hertsin näkemyksiä FC Lahden kauden kulusta ja tulevasta. 

Mikko Mannila otti vastaan FC Lahden valmennusvastuun juhannuksen tienoilla, kun joukkuetta vetänyt Ilir Zeneli sai lähteä heikkojen tulosten myötä. Tuolloin lahtelaiset olivat ehtineet jo vajota sarjataulukon toiseksi viimeiseksi, joten Mannilan tehtäväksi jäi pelastaa uppoava laiva.

Valmentajavaihdoksella ei kuitenkaan saatu aikaan mitään ihme-efektiä, vaikka peli onkin kohentunut. Mannilan alaisuudessa joukkue on kerännyt yhdeksästä ottelusta kaksi voittoa, kolme tasapeliä ja neljä tappiota.

FC Lahti taistelee edelleen karsimista ja suoraa putoamista vastaan. Joukkue on tällä hetkellä sarjataulukon toiseksi viimeisellä sijalla. Se on onnistunut keräämään 18 pistettä 21 ottelusta, 4-6-11, maalisuhteella 19-42. Sarjajumbo HIFK on 9 pistettä perässä. Edellä olevat IFK Mariehamn ja VPS ovat kahden ja kolmen pinnan päässä.

Lahtelaisten pelilliset haasteet on helppo tunnistaa heidän tilastoistaan. Joukkue on tehnyt keskimäärin 0,95 maalia per ottelu, mutta omiin on mennyt keskimäärin 2,1 maalia per peli. Se ei jätä paljon selittelyn sijaa.

Mikko Mannila on verrattain uusi kasvo veikkausliigavalmentajien joukossa. Viimeksi hän valmensi RoPS:aa Ykkösessä, jossa hän teki erinomaista työtä nuorten rovaniemeläislupausten kanssa. Kun rovaniemeläisten talousasiat sitten sakkasivat, ja he luopuivat Ykkösen sarjapaikasta, Mannila vaihtoi maisemaa.

Mannila aloitti valmennusuransa Porissa, josta hän siirtyi HJK:n B-junioreiden valmennusryhmään kaudelle 2016. Kaudet 2018-2019 hän toimi HJK:n kakkosjoukkueen Klubi 04:n päävalmentajana, ja kuului samalla edustusjoukkueen valmennusryhmään. Syyskuussa 2020 Mannila nimitettiin RoPS:n päävalmentajaksi, kun Vesa Taurianen sai lähtöpassit.

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: