PalloTV - Takaisin haalarihommiin - Lehkosuo ottaa Pikkuhuuhkajat komentoonsa
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
08.09.2022

Takaisin haalarihommiin – Lehkosuo ottaa Pikkuhuuhkajat komentoonsa

Tuore sopimus on 2+2 -vuotinen

Mika Lehkosuo korvaa Juha Malisen U21-poikien eli Pikkuhuuhkajien päävalmentajana. Sopimus alkaa ensi vuoden alusta ja on kestoltaan 2+2 -vuotinen.

Lehkosuo tulee Suomen Palloliiton palkkalistoille norjalaisen Kongsvinger IL:n organisaatiosta. Hän siirtyi norjalaisseuran päävalmentajaksi joulukuussa 2019, mutta siirrettiin sivuun seuraavana syksynä. Sen jälkeen Lehkosuo on toiminut erilaisissa tehtävissä Kongsvingerissä.

– Olen toiminut Norjassa erilaisissa rooleissa. Olen toiminut päävalmentajana ja valmentajien kehittäjänä – lisäksi olen toiminut melko tiiviisti lukioikäisten jalkapalloilijoiden kanssa. On ollut avartavaa nähdä jalkapalloa Norjassa laajasti, ja olen pyrkinyt laajentamaan omia näkemyksiäni lajista, Lehkosuo kommentoi viimeisiä vuosiaan Suomen Palloliiton verkkosivuilla.

– Norjassa olen saanut nähdä jalkapalloa erilaisesta perspektiivistä. Jalkapallo on Norjassa selkeä ykköslaji, ja se tekee futiksen parissa työskentelemisestä erilaista kuin Suomessa. Sitä on vaikea pukea sanoiksi, mutta kaikki ulkomailla pelanneet tai valmentaneet ymmärtävät, mitä tarkoitan.

Lehkosuo valmensi FC Honkaa ja HJK:ta kotimaan kamaralla. Palkintokaapista löytyvät mitalit mm. kolmen Suomen mestaruuden, kolmen hopean ja kolmen Suomen Cupin voiton merkiksi. Lehkosuon alaisuudessa HJK selvisi myös Eurooppaliigan lohkovaiheeseen. Pelaajana hän pääsi kokemaan myös Mestareiden Liigan lohkovaiheen niin ikään HJK:n paidassa.

Pikkuhuuhkajien peräsimeen Lehkosuo tarttuu tarmoa puhkuen. Sitä ennen hän saattaa työnsä loppuun Kongsvingerin palkkalistoilla.

– Olen tosi innoissani tästä haasteesta. On hienoa päästä jälleen edustamaan Suomea – olen saanut kokea sen kunnian aiemmin pelaajana sekä Mixu Paatelaisen valmennustiimissä. Nyt pääsen kantamaan Suomen värejä uudessa roolissa päävalmentajana, Lehkosuo hehkuttaa Suomen Palloliiton verkkosivuilla.

Lehkosuo kiittää lämpimästi väistyvää edeltäjäänsä.

– Juha Malinen teki Pikkuhuuhkajissa hyvää työtä useiden vuosien ajan, ja olen iloinen, että minut valittiin hänen seuraajakseen.

Lehkosuolla on edessään tutustuminen ikäluokan johtaviin pelaajiin, vaikka osa heistä on jo tuttuja. Lehkosuo myös tiedostaa olevansa tärkeässä roolissa kansainvälisen läpimurron kynnyksellä olevien pelaajien mentorina.

– Pikkuhuuhkajien pelaajat ovat uransa kannalta todella tärkeässä iässä. He ovat taatusti nälkäisiä, motivoituneita ja ammattimaisia. Olen seurannut vapaa-ajallani nuorten maajoukkueita, ja jotkut 2002 syntyneet ovat minulle tuttuja kentänkin puolelta. En kuitenkaan tunne pelaajia tarpeeksi hyvin, ja tutustuminen heihin alkaa nyt.

– On mielenkiintoista päästä työskentelemään paitsi pelaajien myös valmentajien kanssa. Tulevan valmennustiimini lisäksi tulen tekemään paljon yhteistyötä muiden maajoukkuevalmentajien sekä seurajoukkueiden valmentajien kanssa. Voi sanoa, että toimin maan parhaiden valmentajien kanssa – se on etuoikeutettua, Lehkosuo päättää.

Artikkeliin liittyviä aiheita: