PalloTV - ”Nousemme pois karsijan paikalta”, Juho Pirttijoki, FC Lahti
TULEVAT PELIT:

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
09.09.2022

”Nousemme pois karsijan paikalta”, Juho Pirttijoki, FC Lahti

Tällä viikolla PalloTV:n Valokeilassa-osiossa otetaan pulssi FC Lahdesta. Ensimmäisessä osassa kuulimme päävalmentaja Mikko Mannilan mietteitä. Tänään kuulemme keskuspuolustaja Juho Pirttijoen näkemyksen heidän kautensa kulusta ja tulevasta.

FC Lahdella on ollut pelillisiä ongelmia, minkä seurauksena joukkue on vajonnut sarjataulukon toiseksi viimeiseksi taistelemaan karsintaa ja suoraa putoamista vastaan. Tilastoista on helppo lukea, että lahtelaisilla on ollut haasteita kentän molemmissa päissä. Maalinteko on tökkinyt ja omissa on kolissut aivan liian tiheään tahtiin. Huonojen tulosten myötä päävalmentaja Ilir Zeneli sai lähtöpassit juhannuksen alla, ja tilalle palkattiin Mikko Mannila.

Miten Pirttijoki on kokenut heidän kautensa tähän mennessä? Mitä Mannila toi yhtälöön? Miksi he päästävät keskimäärin yli kaksi maalia per ottelu? Mikä lääkkeeksi? Mikä heidän puolustuspelaamisessaan on sakannut? Minkälaisena toppari näkee joukkueensa loppukauden?

Juho Pirttijoen, 26, juniorivuodet kuluivat Toijalan Pallossa, josta hän siirtyi 13-vuotiaana FC Hakan riveihin. Hän debytoi valkeakoskelaisten riveissä Ykkösessä kaudella 2015. Seuraavalle kaudelle hän teki sopimuksen HIFK:n kanssa, jossa hän myös teki veikkausliigadebyyttinsä. Kaudelle 2017 Pirttijoki solmi sopimuksen Ruotsin Allsvenskanissa pelaavan GIF Sundsvallin kanssa. Kesällä 2018 hän siirtyi lainasopimuksella KuPS:aan loppukaudeksi. Laina muutettiin myöhemmin kaksivuotiseksi sopimukseksi, jonka aikana hän voitti Suomen Mestaruuden savolaisten riveissä. FC Lahteen hän siirtyi täksi kaudeksi.  

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: