PalloTV - Huuhkajien kokoonpano nimetty syksyn Kansojen Liigaan
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
14.09.2022

Huuhkajien kokoonpano nimetty syksyn Kansojen Liigaan

Loukkaantumiset aiheuttaneet harmaita hiuksia valitsijoille.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva on nimennyt Suomen joukkueen Kansojen Liigan alkulohkon viimeisiin otteluihin. Suomi kohtaa Romanian kotikentällä perjantaina 23. syyskuuta ja Montenegron vieraissa maanantaina 26. syyskuuta.

Pikkuhuuhkajissa säväyttänyt maalivahti Viljami Sinisalo ja HJK:ssa pelaava Arttu Hoskonen ovat joukkueen ensikertalaisia. Sinisalo korvaa Jesse Jorosen, joka jää loukkaantuneena sivuun. Jo nimetyistä myös Sauli Väisänen joutuu jättämään Kansojen Liigan päätöksen väliin.

– Lähdemme näihin otteluihin hyvällä ja iskukykyisellä ryhmällä. Valitettavasti juuri ennen joukkueenjulkistusta tuli tieto, että Sauli Väisänen ei pysty liittymään joukkueeseen. Hän mursi viikonlopun pelissä varpaansa. Myös Jesse Joronen loukkaantui viikonloppuna, Markku Kanerva kertoo Suomen Palloliiton verkkosivuilla.

Pyry Soiri, Kaan Kairinen ja Fredrik Jensen tekevät paluun Huuhkajien riveihin. He paikkaavat vemppakomppaniassa palvelevien Daniel O'Shaughnessyn, Lassi Lappalaisen ja Urho Nissilän jättämiä aukkoja. Valinnoissa on painanut kaikkein eniten, miten pelaajat ovat esiintyneet edukseen aikaisemmissa otteluissa.

– Totta kai tässä on ollut kesä välissä ja nyt sarjat ovat lähteneet pyörimään Euroopassa. Olemme katsoneet tarkkaan, kuinka paljon vastuuta pelaajat ovat saaneet ja miten he ovat suoriutuneet. Näiden pohjalta valinnat on tehty, ja mielestäni meillä on hyvä ryhmä kasassa, Kanerva toteaa.

Suomi on lohkossaan kolmannella sijalla. Peli on auki molempiin suuntiin, mutta lohkovoitto ja nousu ylimpään divisioonaan vaatisi sekä kaksi voittoa että apuja muista otteluista. Toisaalta huonoimmassa tapauksessa putoaminen C-sarjaan on realistinen uhka.

Bosnia-Hertsegovina johtaa lohkoa pisteen erolla ennen Montenegroa. Bosnialla on kahdeksan pistettä ja lohkon yllättäjällä Montenegrolla seitsemän. Suomi on kerännyt neljä pistettä voitettuaan Montenegron ja pelattuaan Bosnian kanssa tasan - molemmat kotikentällä. Romanialla on ainoastaan kolme pistettä, jotka se sai lyötyään Suomen 1-0.

Nimetty joukkue:
Carljohan Eriksson, mv (Dundee United)
Lukas Hradecky, mv (Bayer 04 Leverkusen)
Viljami Sinisalo, mv (Burton Albion)
Nikolai Alho (Volos NPS)
Markus Forss (Middlesbrough FC)
Arttu Hoskonen (HJK)
Robert Ivanov (Warta Poznan)
Fredrik Jensen (Augsburg FC)
Richard Jensen (Górnik Zabrze)
Kaan Kairinen (Lilleström SK)
Glen Kamara (Glasgow Rangers)
Benjamin Källman (Cracovia)
Lucas Lingman (HJK)
Robin Lod (Minnesota United FC)
Ilmari Niskanen (Dundee United)
Joel Pohjanpalo (Venezia FC)
Teemu Pukki (Norwich City)
Rasmus Schüller (Djurgårdens IF)
Pyry Soiri (HJK)
Mikael Soisalo (Riga FC)
Robert Taylor (Inter Miami CF)
Miro Tenho (HJK)
Jere Uronen (Stade Brestois)
Onni Valakari (Pafos FC)
Leo Väisänen (IF Elfsborg)

Artikkeliin liittyviä aiheita: