PalloTV - St. Pölten juotti karvasta kalkkia kuopiolaisille - KuPS lähtee takamatkalta karsinnan toiseen osaan
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
21.09.2022

St. Pölten juotti karvasta kalkkia kuopiolaisille – KuPS lähtee takamatkalta karsinnan toiseen osaan

RAPORTTI: KuPS - SKN St. Pölten 0-1 (0-1)

KuPS:n viimeinen etappi kohti naisten Mestareiden Liigan lohkovaihetta alkoi tappiolla. Toisen karsintakierroksen ensimmäinen osaottelu päättyi Kuopiossa vierailleen SKN St. Pöltenin hyväksi maalein 1-0 (1-0). Toinen osaottelu pelataan Itävallan mestarin kotikentällä Sankt Pöltenissä viikon kuluttua. Otteluparin voittaja etenee Mestareiden Liigan lohkovaiheeseen.

Jalkapallossa on kulunut mutta totuudenmukainen klisee siitä, että jos et itse tee, kaveri tekee. Tämä fraasi sopii otteluun enemmän kuin nenä päähän. KuPS:n käsissä olivat kaikki avaimet ottelun ratkaisemiseksi, mutta pallon saattaminen maaliviivan ylitse ei keltapaidoille tällä kertaa maistunut.

KuPS:n tapauksessa maalintekopaikoista puhuminen on hieman ristiriitaista. Tilaisuuksia oli kyllä enemmän kuin tarpeeksi, mutta kuopiolaiset eivät päässeet aidon oikeasti testaamaan SKN St. Pöltenin maalivahdin Carina Schlüterin torjuntataitoja. Kaikki ne hyvät maalipaikat päätyivät yli- ja ohilaukauksiin tai muunlaiseen epäonnistuneeseen suoritukseen. Myös kaikki KuPS:n hankkimat 12 kulmapotkua jäivät hyödyntämättä. Niistä ei saatu yhden yhtä vaarallista tilannetta aikaiseksi.

Tuhlareita riitti koko Lavdije Begollin, Gentjana Rochin ja Aino Krögerin muodostamasta kärkikolmikosta. Lähimmäksi pääsi Rochi, jonka tulinen ja yllättävä laukaus vaikeasta asennosta osui takatolpan ristikkoon. Rochi oli yksi vaisuimmin esiintyneistä pelaajista KuPS:n riveistä, mutta tolppalaukaus oli pieni näyte siitä mihin hän parhaimmillaan pystyy.

Tolpan vielä väpättäessä tilanteen vaihdoissa vahva St. Pölten lähti vastaiskuun, jonka päätteeksi KuPS:n verkossa soi. Pallo pyöri muutaman sekunnin itävaltalaisten puolustusalueella, kunnes se päätyi Slovenian maajoukkuepelaajan Mateja Zverin jalkaan. Hän syötti keskellä päivystäneelle keskushyökkääjälle Stefanie Enzingerille. Zver oli sillä aikaa ehtinyt jo laidalle juoksuun ja Enzinger palautti pallon slovenialaiselle. Tämä veti Nanne Ruuskasen ja Maja Göthbergin välistä millintarkan pommin yläkulmaan.

St. Pölten ei enempää tarvinut ottelun voittamiseksi. Enempää paikkoja se ei edes saanut luotua. Aivan ottelun alussa St. Pöltenille tarjottiin lahjana kaksi tilaisuutta. Fanny Söderströmin epäonnekkaan harhasyötön myötä Mária Mikolajová pääsi laukomaan, mutta maalivahti paikkasi erheensä mainiolla torjunnalla. Melanie Brunnthaler kokeili onneaan paluupalloon, mutta Söderström torjui senkin. Siinä olivat ne St. Pöltenin maalintekopaikat kokonaisuudessaan.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti kahden hyökkäysvoimaisen joukkueen esitellessä taitojaan vastustajalle. Perinteinen tunnusteluvaihe meni ohi jo kentälle tulon aikana. Kovin tahti alkoi ensimmäisen vartin jälkeen tasaantua ja KuPS pääsi hallitsemaan kenttätapahtumia. Toisella puoliajalla SKN St. Pölten pelasi varovaisemmalla taktiikalla ja järkevämmin, mikä tukahdutti KuPS:n pallonhallintaa ja kulutti terän sen hyökkäyspelaamiselta. Paikkoja ei avautunutkaan ihan niin kovalla tahdilla kuin ensimmäisellä puoliajalla.

KuPS suorastaan dominoi kenttää ensimmäisellä ja toisella kolmanneksella, mutta sen haasteet kansainvälisellä tasolla tulivat esiin viimeisellä kolmanneksella. Vaikka vastustajaa pidettiin hyökkäysorientoituneena joukkueena, St. Pölten oli vahvimmillaan juuri siellä missä pitikin eli omassa boksissa. Itävaltalaisten topparipari oli läpikäymätön muuri koko ottelun.

Tappiosta huolimatta KuPS:n ei pidä laittaa päätä pensaaseen. Se osoitti, että KuPS pystyy pelaamaan korkealla kansainvälisellä tasolla. Jatkopaikka on edelleen mahdollinen ja se on pienestä kiinni, vaikka kiivettävän rinteen jyrkkyys kasvoikin pykälällä. KuPS:lla on ollut maalintekovaikeuksia käytännössä kaikissa kolmessa tällä kaudella pelaamassaan euro-ottelussa. Niistä pitää päästä eroon ja panna pallo pussiin silloin, kun tilaisuus tulee.

KuPS pysyi hyvin myös kansainvälisessä tempossa mukana. Silti pieniä vivahteita siitä, että ratkaisupaikoissa - olivat ne hyökkäyksien rakenteluita tai maalintekotilanteiden viimeistelyitä - oikeiden asioiden tekemisessä kestää liikaa aikaa. Kyse on vain sekunnista tai kahdesta, mutta lyhyessäkin ajassa ehtii tapahtua monenlaisia asioita.

Ottelu oli mainiota propagandaa naisten jalkapallolle ja siitä pääsi paikan päällä nauttimaan mainio yleisömäärä 1 306 katsojaa. Eteen päin pyrkiessä askeleet otetaan ja kannattaa ottaa pieninä, mutta silti YLE:n selostajaa siteeraten: Enemmänkin olisi mahtunut.

KuPS - SKN St. Pölten 0-1 (0-1)
42. 0-1 Mateja Zver
yleisöä: 1 306

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: