PalloTV - FC Inter teki valintansa - Wiss tarttuu ohjaksiin ensi kaudella
TULEVAT PELIT:

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
23.09.2022

FC Inter teki valintansa – Wiss tarttuu ohjaksiin ensi kaudella

"Kun Inter otti yhteyttä, kiinnostuin heti", Jarkko Wiss kommentoi.

FC Interin päävalmentajakuvio on ratkennut. Seura on tehnyt tamperelaisen Jarkko Wissin kanssa sopimuksen, joka tuo osapuolet yhteen kahdeksi seuraavaksi kaudeksi. Sopimuksessa on seuran yksipuolinen optio kaudesta 2025. Pesti tuli avoimeksi, kun FC Inter vapautti espanjalaisen Miguel Graun tehtävistään. Graun apuluotsi Ramiro Muñoz vetää tämän kauden loppuun.

Wiss on korkean profiilin valmentaja FC Interille. Varsinkin hänen pelaajauransa on mittava. Wiss pelasi aktiiviaikoinaan TPV:ssä, FF Jarossa, HJK:ssa ja päätti uransa Tampere Unitedissa. Hän pelasi kaiken kaikkiaan 240 liigaottelua ja teki niissä 31 maalia. Parhaimmat vuotensa Wiss vietti ulkomailla pelaten Norjassa, Englannissa ja Skotlannissa.

Peliuransa jälkeen Wiss palkattiin Tampere Unitedin urheilutoimenjohtajaksi. Hänen oli määrä ottaa TamU valmennettavakseen, mutta seuran sarjasta sulkeminen muutti nämä suunnitelmat. Seuravalmennustehtävät toteutuivat lopulta kaudella 2016, kun Wiss otti Ilveksen hoteisiinsa ja valmensi sitä lopulta viisi ja puoli vuotta. Hänet irtisanottiin kesken kauden 2021. Wiss on toiminut myös nuorten maajoukkue- sekä liiton alue- ja piirijoukkuevalmentajana.

Wiss on kuluttanut tätä vuotta konsultoimalla Ilveksen junioreita ja toimimalla Ruudun asiantuntijana. Perhekin on saanut aikaisempaa enemmän huomiota.

– Yhteydenottoja on ollut viime vuodesta saakka paljon, ja osaa olen harkinnut ja miettinyt, mutta olen koittanut antaa aikaa myös perheelle. Kun Inter otti yhteyttä, kiinnostuin heti, Wiss kertoo FC Interin verkkosivuilla.

Wissin veti Turkuun uuden työnantajan vakaat ja varmat olosuhteet sekä seuran tarjoama haaste nuorten ja kehityskelpoisten, uraa isommissa ympyröissä hakevien pelaajien kehittäjänä.

– Seurassa on hallinnollinen puoli kunnossa, se on hyvin johdettu ja struktuuri stadioneineen on hieno. Interissä on aina ollut hyviä pelaajia ja seuralle on syntynyt hyvä kannattajapohja suht lyhyessä ajassa.

– Minun mielestä on paljon pelaajia, joilla uran päätepysäkki ei ole Inter. Monella on mahdollisuus jatkaa maailmalle ja joukkueessa on paljon pelaajia, millaisista tykkään. Heillä on oikeasti mahdollisuus ottaa isoja kehitysaskelia, Wiss jatkaa FC Interin verkkosivuilla.

FC Interin urheilutoimenjohtaja Jani Meriläinen komppaa tätä näkemystä.

– Halusimme muutoksen tapaamme toimia ja Jarkon mukana sen varmasti saamme. Jarkolla on vahvaa näyttöä eteenpäin pyrkivien pelaajien kehittämisestä. Tuo on tapa mihin suuntaan haluamme seurana mennä ja Jarkon valinta tukee tätä täydellisesti, Meriläinen vakuuttaa.

Artikkeliin liittyviä aiheita: