PalloTV - Terho siirtyy kauden jälkeen Belgiaan
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
28.09.2022

Terho siirtyy kauden jälkeen Belgiaan

HJK saa nuorukaisen siirrosta "merkittävän korvauksen".

HJK:n laitahyökkääjä Casper Terho siirtyy Belgian pääsarjassa pelaavaan Royale Union Saint- Gilloiseen. Terhon sopimus uuden seuransa kanssa on 3,5 -vuotinen. Kauden 2025-26 loppuun ulottuvassa sopimuksessa on myös optio seuraavasta kaudesta. HJK:n tilille napsahtaa siirtokorvaus, jota seura luonnehtii merkittäväksi. Transfermarktin arvion mukaan Terhon arvo on 250 000 euroa.

Siirto tapahtuu joulukuussa, kun HJK:n kausi Eurooppaliigan lohkovaiheessa on ohitse. Terho on pelikelpoinen uudessa seurassaan tammikuun siirtoikkunan avautuessa eurooppalaisille seuroille. Terho ei ole enää Klubin käytettävissä, jos HJK selviää Eurooppaliigan tai Konferenssiliigan pudotuspeleihin.

Siirrostaan huolimatta Terho keskittyy täysillä HJK:n loppukauteen.

– Kaikki fokus on nyt Klubissa. Meillä on tärkeitä matseja edessä, ja jokainen pelaaja haluaa voittaa Suomen mestaruuden. Haluamme luonnollisesti menestyä myös Euroopassa, meillä on sielläkin hyviä pelejä jäljellä. Uskon, että kun teemme joukkueena parhaamme, voimme saada hyviä tuloksia sieltäkin, Terho sanailee HJK:n verkkosivuilla.

– Uskon, että siirto on hyvä steppi oman urani kannalta. Lähden tekemään kovasti duunia ja taistelemaan peliajasta. Pyrin myös parantamaan itseäni pelaajana kokonaisvaltaisesti.

HJK:n lailla myös Terhon uusi työnantaja Union SG on perinteikäs seura. Sen loiston päivät sijoittuvat useiden vuosikymmenten taakse, mutta seura nousi uudelleen Belgian pääsarjaan toissa kauden päätteeksi. Viime vuonna se sijoittui liigassa toiseksi ja pääsi mukaan Mestareiden Liigan karsintoihin.

Terhon uusi kotikaupunki on Brysselin pääkaupunkiseutualueella sijaitseva Saint-Gilles. Se on noin 50 000 asukkaan kaksikielinen paikkakunta, jossa puhutaan molempia maan pääkieliä ranskaa ja flaamia. Saint-Gilles on myös yksi Belgian monikulttuurisimpia paikkakuntia. Lähes puolet sen asukkaista on kotoisin muualta kuin Belgiasta.

– Englannillakin varmasti pärjää aluksi, mutta olen ajatellut aloittavani ranskan opinnot jossain vaiheessa, Terho kertoo kentän ulkopuolisista suunnitelmista HJK:n verkkosivuilla.

Artikkeliin liittyviä aiheita: