PalloTV - FC Honka voitti HJK:n ja ilmoittautui hopeataisteluun
TULEVAT PELIT:

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Ykkönen

Veikkausliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
29.09.2022

FC Honka voitti HJK:n ja ilmoittautui hopeataisteluun

RAPORTTI: FC Honka-HJK 3-1 (0-1)

Sarjakolmonen FC Honka avasi Mestaruussarja-taipaleensa tänään voittamalla HJK:n Tapiolan Urheilupuistossa. Voitto nosti Hongan mukaan hopeataisteluun, kun sarjakakkonen KuPS hävisi eilen SJK:lle. Nyt espoolaiset ovat enää kolmen pinnan päässä kuopiolaisista. Ja joukkueet kohtaavat Kuopiossa sunnuntaina. HJK:lle tappio ei ollut mikään katastrofi, vaikka johtoaseman menettäminen varmasti kirveli. Stadilaiset jatkavat sarjan kärjessä viiden pisteen erolla savolaisiin, mutta heillä on yksi ottelu enemmän pelattuna.

Illan ottelu alkoi levottomasti. Joukkueiden pallollinen pelaaminen oli sekavaa, mutta niiden puolustuspelaaminen ei. Molemmat nostivat muotonsa pallottomina kentän toiselle kolmannekselle, tarkoituksenaan vaikeutti vastapuolen pallollista peliä ja -keskialueen ylittämistä. Korkealla saadut riistot kuuluivat myös molempien suunnitelmiin.  

Klubi tuli vierasotteluun neljän alakerralla, 4-3-3. Ajatuksena lienee ollut kotijoukkueen nopeiden vastaiskujen kitkeminen. Hongan muoto oli totuttu 3-4-3. Sen keskikorkea blokki riitti sekoittamaan stadilaisten pallollisen pelin joukkueiden edellisessä kohtaamisessa, joten samaa lääkettä oli tarjolla nytkin.

Puoliajan vanhetessa HJK:n pelisuunnitelma alkoi purra yhä paremmin. Se sai riistoja korkealla kotijoukkueen kenttäpuoliskolla ja pallokontrolli alkoi lipumaan vierasjoukkueelle. Kaikkein terävimmät maalipaikat jäivät silti edelleen puuttumaan.

Hongalla oli vaikeuksia ylittää keskialue pelaamalla, eikä Klubia yllätetty liian kaukaa lähetetyillä isoilla palloilla. Puoliajan edetessä myös Honka pääsi paremmin mukaan peliin ja pelitilanteet tasoittuivat. Espoolaisilla oli kuitenkin edelleen suuria vaikeuksia viedä peli Klubin puolustuskolmannekselle, saati luoda uhkaa.

Ottelun avausmaalin nähtiin ottelun 35. minuutilla kun HJK sai kulmapotkun. Pallon taakse asettui kk-pelaaja Nassim Boujellab, jonka banaani löysi maalin edestä toppari Arttu Hoskosen, joka puski pallon tyylikkäästi Hongan verkkoon.

Avausosuman jälkeen ote siirtyi yhä selvemmin vierasjoukkueelle. HJK sai painettua Hongan matalaan blokkiin ja peli pyöri kotijoukkueen puolustuskolmanneksella, mutta ilman tulosta. Tauolle mentiin HJK:n johdossa.

Ottelun ensimmäinen puolikas oli Klubin kontrollissa. Ei liene suuri vääryys väittää, että he olivat maalin verran terävämpiä prässipelissään ja pallollisessa pelaamisessaan kaiken kaikkiaan. Honka ei saanut pallollista peliään rullaamaan normaaliin malliin. Kuvaava on, että eniten maaleja sarjassa tehneet espoolaiset eivät saaneet 45 minuutin aikana aikaiseksi yhtään laukausta maalia kohti. Vaaran luominen ei tosin ollut helppoa kummassakaan päässä, kun molempien puolustuspeli toimi.

Ottelun toinen puolikas alkoi HJK:n komennossa, mutta pelin edetessä Honka pelasi itseään sisään otteluun. Sen onnistui pitää parempaa huolta pallosta, mutta keskialueen ylittäminen ja painopisteen vieminen Klubin puolustuskolmannekselle oli edelleen vaikeata. HJK katkoi hyökkäykset viimeistään keskialueella, joten sillä ollut suuriakaan vaikeuksia pitää kotijoukkue pois pahanteosta.

Sitten se tapahtui. Honka pääsi yhteen nopeaan vastaiskuun kesken Klubin pitkän hyökkäyksen. Puolustaja Rui Modesto teki pitkän tempokuljetuksen ja syötti Edmund Arko-Mensahin karkumatkalle. Hän laukoi kotijoukkueen tasoihin. Hieno vastahyökkäys ja -viimeistely. Ottelua oli pelattu 59 minuuttia.

Honka siirtyi johtoon kymmenen minuuttia myöhemmin. Se pääsi keskittämään pallon boksiin ja erotuomari Al-Elmara näki pallontavoittelutilanteessa HJK-puolustaja Jukka Raitalan virheen, joten pallo vietiin pilkulle. Hyökkääjä Agon Sadiku toimitti rangaistuspotkun varmasti maalivahti Conor Hazardin selän taakse.

Johto-osuman jälkeen ote kääntyi Hongalle ja peli pyöri Klubin kenttäpuoliskolla. HJK:n oli kuitenkin pakko leipoa jostain maali tai kaksi. Se nosti riskitasoaan ja lähti kovaan takaa-ajoon. Se puolestaan avasi Hongalle tien vastahyökkäyksiin.

Lisäajalla Honka sai vielä vapaapotkun kuudentoista rajalta. Pallon taakse asettui toisella puoliajalla kentälle vaihdettu hyökkääjä Lucas Kaufmann, jonka lyhyt vapaapotku löysi hyökkääjä Drazen Bagaricin muurin vierestä, ja hän pääsi sijoittamaan pelivälineen hallitusti maaliin housut nilkoissa seisseen Klubi-puolustuksen yllätykseksi.

HJK yritti tasoitusosumaa vielä vimmatusti ja sai luotua painetta Hongan maalille, mutta maalinteko ei tänään enää onnistunut, vaan pisteet jäivät Espooseen.

FC Honka-HJK 3-1 (0-1)

35' 0-1 Arttu Hoskonen
58' 1-1 Edmund Arko-Mensah
71' 2-1 Agon Sadiku
90+7' 3-1 Drazen Bagaric

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: