PalloTV - ”Hienoa päästä pelaamaan europaikoista”, Niklas Jokelainen, AC Oulu
TULEVAT PELIT:

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Ykkönen

Veikkausliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
29.09.2022

”Hienoa päästä pelaamaan europaikoista”, Niklas Jokelainen, AC Oulu

Tällä viikolla PalloTV:n Valokeilassa-osiossa pohditaan syitä AC Oulun hyvään kauteen. Ensimmäisessä jaksossa kuulimme valmentaja Teemu Tavikaisen mietteitä. Tänään annamme puheenvuoron hyökkääjä Niklas Jokelaiselle, 22, joka on yksi oululaisten nuorista läpimurtopelaajista. Maalinteossa hän onnistui viimeksi eilen illalla, kun AC Oulu kävi hakemassa 4-2 vierasvoiton saarelta.

Miten Jokelainen selittää heidän vahvan kautensa? Miten heidän pelaamisensa on muuttunut viime kaudesta? Miten Jokelaisen oma pelaaminen on muuttunut? Millä mielin hän katsoo loppukauteen? Valokeilan viimeisessä osassa kuulemme toimitusjohtaja Juho Meriläisen mietteitä.

AC Oulu on pelannut hyvän kauden ja sillä on vieläkin pelattavaa. Se olisi peliesitystensä puolesta jo ansainnut paikan Mestaruussarjassa, mutta joutui omien pöytäkirjasekoilujensa myötä lopulta tyytymään Haastajasarjaan.

Nyt ACO on hyvää vauhtia kulkemassa kohti Haastajasarjan voittoa. Palkintona on paikka kauden päätteeksi pelattavassa eurocup-turnauksessa, jonka voittaja saa Suomen viimeisen eurocup-paikan ensi kaudelle. Pelattavaa siis vielä riittää, ja AC Oulu on yllätysvalmis.

Tervarit Juniorit-kasvatti Niklas Jokelaisen pelaajaura aikuisten tasolla alkoi kaudella 2015, kun hän nousi 15-vuotiaana Ykkösessä pelanneen AC Oulun kokoonpanoon. Jokelaisesta tuli 15 vuoden ja yhden kuukauden ikäisenä nuorin AC Oulun paidassa sarjaottelussa esiintynyt pelaaja. Hän pelasi kausina 2015 ja 2016 kuudessa Ykkösen ottelussa, kunnes siirtyi kaudeksi 2016–17 Englantiin ja Stoke Cityn Akatemiaan.

Sumujen saarilta Jokelainen siirtyi Ilvekseen ja Veikkausliigaan elokuussa 2017. Kaudeksi 2019 hän siirtyi tuolloin vielä Veikkausliigassa pelanneeseen RoPS:iin. Kaudeksi 2020 hän palasi kotikonnuilleen, ja ykkösessä pelanneeseen AC Ouluun, jossa hän pelasi 21 sarjaottelussa tehden viisi maalia, kun oululaiset nousivat Veikkausliigaan. Jokelainen on edustanut Suomea kaikissa poikien ikäluokkamaajoukkueissa.

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: