PalloTV - ”Systemaattinen työ kantaa nyt hedelmää”, valmentaja Ossi Virta, FC Haka
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
04.10.2022

”Systemaattinen työ kantaa nyt hedelmää”, valmentaja Ossi Virta, FC Haka

Tällä viikolla PalloTV:n Valokeilassa-osiossa taivastellaan FC Hakan vahvaa kautta. PalloTV tapasi Hakan toisena valmentajana toimivan Ossi Virran ja kysyi, mistä moinen lento? Millä hän selittää heidän hienon kautensa? Haastattelun lopuksi Virta kääntää myös katseen keskiviikon KuPS-otteluun ja loppukauteen.

Viikon mittaan Valokeilassa kuullaan myös keskikenttäpelaaja Atte Sihvosen ja toimitusjohtaja Olli Huttusen kootut selitykset Hakan menestykselle.

Valkeakoskella on tällä kaudella pelattu menestyvää sarjajalkapalloa. Hakan esitykset eivät ole ailahdelleet ja sen tuloskunto on ollut tasainen. Sen myötä joukkue on edelleen mukana tappelemassa pronssimitaleista ja suorasta eurocup-paikasta ensi kaudelle. Siihen ei kauden alla kovin moni uskonut seuran ulkopuolella, vaikka paikka kuuden parhaan joukkueen Mestaruussarjassa olikin realistinen tavoite.

Päävalmentaja Teemu Tainio esikuntineen on monipuolistanut joukkueensa pallollista pelaamista ja nopeuttanut sen hyökkäämistä tälle kaudelle. Hakan pelissä on nykyisin myös pallollinen vaihe ja sen nopeissa hyökkäyksissä on sekä nopeusuhkaa että tehoja. Sen ovat taanneet onnistuneet hyökkäyspään hankinnat, Lee Erwin, Logan Rogerson ja Stávros Zarokóstas, jotka ovat tehneet pahaa jälkeä kauden aikana.

Päävalmentaja Teemu Tainio ja valmentaja Ossi Virta solmivat hiljan molemmat 1+1-malliset jatkosopimukset Hakan kanssa.

Virta, 34, on Käpylän Pallon kasvatti. Nuoresta iästään huolimatta hänellä on valmennuskokemusta 16 vuoden ajalta. FC Hakaan hän siirtyi KäPa:n päävalmentajan paikalta miesten Kakkosesta.

Vuosina 2005-2015 Virta toimi KäPa:ssa valmentajana, junioripäällikkönä ja valmennuspäällikkönä. Sen jälkeen hän vietti hetken SJK:n organisaatiossa ja oli osa Simo Valakarin valmennustiimiä vuonna 2015, kun seinäjokelaiset voittivat toistaiseksi ainoan Suomen mestaruutensa. Seinäjoelta tie vei Kotkaan, missä viisivuotinen apuvalmentajapesti huipentui KTP:n liiganousuun kaksi kautta sitten.

Perhesyistä Kotkan Helsinkiin vaihtanut Virta oli vuoden jälkeen tilanteessa, että oli jälleen mahdollista miettiä uralla uutta suuntaa ja useista pöydällä olleista vaihtoehdoista Virta valitsi Valkeakosken. Hakan apuvalmentajan tehtävän lisäksi miehen vastuulla on Hakan Akatemian valmennus.

Toimittaja: Mika Laakso

Artikkeliin liittyviä aiheita: