PalloTV - HIFK:ssä tuulee taas - Paatelainen jättää seuran heti
TULEVAT PELIT:

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Ykkönen

Veikkausliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
05.10.2022

HIFK:ssä tuulee taas – Paatelainen jättää seuran heti

Teemu Kankkunen vetää kauden loppuun - Myös osakeyhtiön toimitusjohtaja eroaa tehtävistään.

Koko kauden myrskyn silmässä olleessa HIFK:ssä tuulee jälleen. Seura tiedotti tänään, että päävalmentaja Mika-Matti Paatelainen jättää Rödan välittömästi. Jo aiemmin oli tiedossa, että Paatelaisen optio Ykköseen putoavan seuran päävalmentajana jää käyttämättä. HIFK:llä on jäljellä kaksi ottelua, joissa päävalmentajana toimii Teemu Kankkunen.

HIFK:n ja Paatelaisen välinen sopimus oli alkujaan kaksivuotinen. Paperissa oli kuitenkin pykälä, joka mahdollisti purkamisen siinä tapauksessa, että HIFK putoaa Veikkausliigasta. Hetken harkittuaan Paatelainen käytti purkumahdollisuutensa ja samalla päätettiin projektin päättymisestä välittömästi.

– Arvostamme kovasti sitä, miten Mixu ammattilaisen tavoin sitoutui tehtäväänsä. Tiedostamme hyvin, ettei tehtävä ollut helppo eikä toivottuja pelimerkkejä taloudellisen tilanteen vuoksi ollut juurikaan tarjolla joukkueen vahvistamiseen, HIFK:n puheenjohtaja Jan Walden kertoo seuran verkkosivuilla.

Paatelainen tuli HIFK:n valmentajaksi kauden alussa, kun Bernardo Tavares irtisanoutui perhesyihin vedoten. Tavares löysi itsensä melko nopeasti Aasian lennolta matkalla uuteen päävalmentajapestiin Indonesiaan.

HIFK:n pelillinen pelastusprojekti päättyi mahalaskuun. Seura on voittanut vain yhden liigaottelun ja pelannut kuusi tasapeliä. Tappiosarake on paisunut 18 ottelun suuruiseksi. Ainoa valopilkku oli selviäminen Suomen Cupin välieriin.

Lähtötelineissä ollaan myös toimiston puolella, kun HIFK Fotboll Ab:n toimitusjohtaja Jarno Salmivuori jättää tehtävänsä. Hän on toimessaan enää ensi tiistaihin saakka, jolloin osakeyhtiö järjestää ylimääräisen yhtiökokouksen tilanteen vuoksi.

– Kausi on ollut tapahtumia täynnä ja monella tapaa erittäin vaativa kokonaisuus. Nyt, kun olemme saaneet kauden maaliviivalle asti, on minun aika siirtyä sivuun ja antaa tilaa uudelle tekemiselle ja innolle. Laitoin kaiken peliin, energiaa ei jäänyt yhtään jäljelle, Salmivuori perustelee päätöstään.

Puheenjohtaja Walden korostaa, että Salmivuoren lähtöön ei liity dramatiikkaa.

– Jarno Salmivuori suoriutui tehtävistään todella hienosti, hyvin vaikeissa olosuhteissa – hänen lähtönsä on menetys. Hänen päätöksensä on tietysti valitettava, mutta ymmärrämme hyvin, miksi se syntyi. Urheilutermein, hän jätti kaiken kentälle.

HIFK:n kausi on ollut vaikea myös kentän ulkopuolella. Seuran pelaaminen oli epävarmaa ja paketti saatiin kursittua kasaan vasta tammikuussa, kun uusi sijoittajaryhmä otti HIFK:n hoteisiinsa. Pelaajamarkkinoilla seura oli jo auttamattoman myöhässä, mikä on yksi merkittävimmistä syistä pelilliseen katastrofiin. Valmennuksen täydellinen vaihtuminen kauden ollessa ovella ei edesauttanut selviytymismahdollisuuksia.

Seuran taloutta jouduttiin keskikesällä pelastamaan jo toisen kerran tämän vuoden aikana. Arki tuli uudelle sijoittajaryhmälle nopeasti eteen ja he joutuivat nostamaan kädet pystyyn yksinkertaisesta syystä: Seuraan sijoitettava löysä raha omista taskuista oli loppunut. HIFK sai kerättyä puuttuvat pelimerkit mm. lipunmyyntikampanjoiden turvin ja pystyi väistämään uhkana olleen sarjasta luopumisen.

Kuva: Kari Väre

Artikkeliin liittyviä aiheita: