PalloTV - Vettä vihmoi mutta maaleja ei satanut - KuPS:n mestaruusjunassa käsijarru päälle
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
05.10.2022

Vettä vihmoi mutta maaleja ei satanut – KuPS:n mestaruusjunassa käsijarru päälle

RAPORTTI: KuPS - FC Haka 0-0 (0-0)

Molemmille seuroille tärkeä Veikkausliigan ylemmän loppusarjan ottelu KuPS - FC Haka päättyi maalittomaan tasapeliin. Tulos oli myrkkyä molemmille. Se laittoi uusiksi niin kuopiolaisten mestaruushaaveet kuin koskilaisten toiveet voittaa pronssimitali ja saada suora paikka ensi kesän Konferenssiliigan karsintoihin.

Mestaruus ei ole enää KuPS:n omissa käsissä, koska ero liigaa johtavaan HJK:hon on neljä pistettä ja jäljellä on kaksi kierrosta. KuPS tarvitsee apuja tämän päivän vastustajaltaan. FC Hakan on napattava vähintään tasapelipiste Klubilta, jolloin toiseksi viimeisen kierroksen FC Inter-ottelun voitolla kuopiolaiset saisivat siirrettyä ratkaisun viimeiselle kierrokselle Helsingissä pelattavaan keskinäiseen otteluun.

HJK:n ja KuPS:n maalierot ovat lähes identtiset. Kumpikin on tehnyt 40 täysosumaa, mutta KuPS on päästänyt yhden maalin vähemmän. Tämä tarkoittaa sitä, että KuPS:lla on varaa jopa tasapeliin, jos HJK häviää FC Hakalle. Kaikki on kuitenkin jossittelua ja vahvistaa sen, mikä jo edellisen kappaleen alussa tuli todettua. Mestaruus ei ole enää omissa käsissä.

Pronssimitalihaaveidensa vuoksi FC Haka olisi tarvinut voittoa todella kipeästi. Tasapeli nosti koskilaiset tasapisteisiin FC Hongan kanssa. Espoolaisilla on kuitenkin yksi ottelu vähemmän pelattuna. Se kohtaa FC Interin kotikentällään huomenna, jolloin FC Hongalla on mahdollisuus venyttää hajurako kolmeen pisteeseen. FC Honka on 23 osuman verran niskan päällä sen ja FC Hakan välisessä maalieropelissä. FC Hongalla on siten varaa jopa hävitä toinen jäljellä olevista otteluistaan, jos se lyö FC Interin.

Näihin lähtökohtiin nähden KuPS:n ja FC Hakan välinen ottelu oli laimea. Mistään ei oikein nähnyt, että kentällä pelataan niin mestaruudesta, mitaleista kuin suorista europaikoistakin. Kiihkeä taistelu puuttui. Syksyinen keli - koko ottelun kestänyt vesisade ja kenttää pituussuunnassa puhaltanut puuskainen tuuli - vain korosti asiaa. Pelaamisen suhteen tuuli ei näyttänyt vaikuttavan joukkueisiin. Kumpikaan ei hyötynyt tai pystynyt hyödyntämään tuulta, toisaalta kumpaakaan se ei suuremmin näyttänyt haittaavan.

FC Haka oli avauspuolikkaan passiivinen ja valui yllättävän alas. Se mahdollisti KuPS:lle ottaa kenttä haltuun, mutta kotijoukkueen pelaaminen meni pallon hitaaksi hieromiseksi keskikentällä. Toiselle puolikkaalle FC Haka tuli aktiivisemmalla otteella ja puntit tasoittuivat selvästi. Tempoa tuli myös jonkin verran lisää.

KuPS oli edelleen hallitsevampi osapuoli, mutta pelin päälle se ei kuitenkaan päässyt. Vaihdotkaan eivät auttaneet sitä. Kotijoukkue haki virtaviivaisempia pelaajia tuomalla Tim Väyrysen ja Filip Valencicin vaihdosta kentälle - tuloksetta. Erityisesti kesken kauden joukkueeseen hankittu Valencic oli vaisu.

Jos ottelua tarkastelee maalitilanteiden kautta, maaliton tasapeli kuvaa tapahtumia vallan mainiosti. Tilastoihin saatiin revittyä aimo annos laukauksia, mutta todelliset maalipaikat olivat säännöstelyn alaisena. Maalivahtien ei tarvinut ainakaan työn paljoutta valittaa.

Kuin pisteenä i:n päälle lattean ottelun parhaimmat paikat nähtiin vasta viimeisillä minuuteilla. Vaihdosta kehiin tullut Stavros Zarokostas säikäytti 1 900 -päistä kuopiolaisyleisöä laukauksellaan, mutta Johannes Kreidl venyi torjuntaan ja pelasti tilanteen kulmaksi. Hetken kuluttua tapahtui toisessa päässä, kun Kreidlin virkaveli Aapo Hakala teki paraatipelastuksen Väyrysen yrityksen edessä.

Ensimmäisen puoliajan ainoa varteenotettava maalipaikka oli Gabriel Bispolla. Hän puski kulmapotkun joitakin senttejä ohi maalista. Hakalle jäi yksi vapaapotku, jonka maalipörssiä johtaja Lee Erwin pamautti päin muuria.

Tapahtumaköyhästä ja latteasta pelistä on vaikea löytää onnistujia. Jos sellaisia on pakko kaivaa, löytyy parhaimmisto FC Hakan puolustuksesta. Sen onnistui nollata KuPS:n tulivoimainen hyökkäyskalusto. Ruutia löytyy myös koskilaisten kärjestä, mutta jos palloa ei saada pelattua hyökkääjille, ei vastustajan puolustuksenkaan tarvitse äityä ylisanoja keräävään suoritukseen.

KuPS - FC Haka 0-0 (0-0)
yleisöä: 1 895

-Raine Pernu
Kuva: Juha Leskinen/arkistokuva

Artikkeliin liittyviä aiheita: