PalloTV - FC Hongalle vahva kiinnitys pronssiin - Sadiku kyttää maalikuninkuutta
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
06.10.2022

FC Hongalle vahva kiinnitys pronssiin – Sadiku kyttää maalikuninkuutta

RAPORTTI: FC Honka - FC Inter 2-1 (1-0)

FC Honka kaatoi harvalukuisen mutta äänekkään kotiyleisönsä riemuksi FC Interin maalein 2-1 (1-0). Voittonsa myötä espoolaisryhmästä tuli vahva ehdokas pronssimitalistiksi ja viimeisen suoran europelipaikan viejäksi. FC Interin panoksena on viides sija ja oletettavasti helpompi vastus eurolopputurnauksen ensimmäiselle kierrokselle. Viides sija takaisi myös kotiedun.

Kaksi nimeä kohosi ottelun ratkaisijoiksi. Vasta 19-vuotias nuori hyökkääjä Agon Sadiku teki FC Hongan molemmat maalit. Erityisesti hänen toinen osumansa oli jotain todella maukasta katseltavaa pimenevässä syysillassa. Sadikun saldo on nyt 14 maalia ja hän nousi toiselle sijalle Veikkausliigan maalipörssissä. Sadiku kisaa maalikuninkuudesta Lee Erwinin kanssa. FC Hakan skottikärjen lapikkaasta on syntynyt 17 maalia tällä kaudella.

FC Hongan venäläismaalivahti Maksim Rudakov puolestaan otti muutaman todella tärkeän kopin FC Interin parhaiden maalintekoyritysten edessä. Hän muun muassa teki tyhjäksi Petteri Forsellin rangaistuspotkun. Forsell oli muutenkin FC Interin epäonnen soturi. Tuhritun rangaistuspotkun lisäksi FC Hongan johtomaali sai alkunsa Forsellin pallonmenetyksestä. Ilta päättyi keltaiseen korttiin, joka nousi Rui Modestoon kohdistuneesta rumasta torppauksesta.

FC Honka on vahva nimi pronssimitalistiksi. Kaksi kierrosta ennen loppusarjojen päättymistä espoolaiset ovat kolme pistettä neljäntenä olevan FC Hakan edellä. FC Hongan maaliero on niin paljon parempi, että espoolaisilla on varaa jopa hävitä toinen jäljellä olevista otteluista. FC Honka pelaa maanantaina SJK:n vieraana ja saa päätöskierroksellaan juuri FC Hakan vieraakseen Tapiolaan.

Pronssimitalien lisäksi kolmas sija tuo suoran paikan Konferenssiliigan karsintoihin. Neljänneksi sijoittunut joutuu kamppailemaan kauden jälkeiseen eurolopputurnaukseen.

Mestaruus on kahden kauppa, mutta tässä kisassa KuPS on enää huutolaisen asemassa. Kärjessä olevan HJK:n ja KuPS:n välinen ero on neljä pistettä. KuPS:n kannalta tilanne on selvä: Kaikki tai ei mitään. Se tarvitsee voitot molemmista jäljellä olevista otteluistaan. KuPS kohtaa FC Interin kotonaan ja matkustaa viimeisessä ottelussa HJK:n vieraaksi Töölön jalkapallostadionille.

Oman suorituksen jälkeen kuopiolaisten kiinnostuksen kohteena on legendaarinen FC Hakan ja HJK:n välinen kamppailu Koskilla. Tasapeli tai HJK:n tappio avaisi ovet ratkaisulle viimeisessä pelissä, mikä olisi ihan uusi ja erilainen maailmansa. Maalieroja on turha tuijotella, sillä niistä ei ole apua. Molemmilla on yhtä monta tehtyä maalia. KuPS on päästänyt yhden vähemmän.

Henkisellä puolella tilanne on jopa KuPS:n puolella. Siltä vaaditaan vain voittoja ja sellainen on kovista paineistaan huolimatta käsitellä. Voittoihinhan sitä yleensä pyritään muutenkin. Takaa-ajetun asema saattaa näinkin reilussa johdossa jakaa keskittymistä muuhun kuin omaan tekemiseen. Toinen korva kuuntelee väkiselläkin kuulutuksia Kuopion pelin tilanteista.

HJK:n kannalta europeleilläkin on oma roolinsa mestaruustaistelussa. Jos HJK hoitelee Ludogoretsin tämän illan ottelussa, taistelee se vielä vahvasti alkulohkonsa kolmannesta sijasta ja pääsystä Konferenssiliigan pudotuspeleihin. Se voi hyvinkin sotkea ajatuksia. Ammattilaisten tosin pitäisi osata käsitellä kaikenlaiset häiriötekijät.

SJK ja FC Inter kamppailevat ylemmän loppusarjan viidennestä sijasta. Molemmat saavat kotiottelun eurolopputurnauksen ensimmäiselle kierrokselle, mutta jatkopaikan tullen viides sija tarjoaisi kotiedun myös toisen kierroksen otteluun. Lopputurnauksen finaali pelataan kaksiosaisena.

FC Honka - FC Inter 2-1 (1-0)
7. 1-0 Agon Sadiku
64. 2-0 Agon Sadiku
75. 2-1 Matias Tamminen
yleisöä: 768

-Raine Pernu
Kansikuva: Kari Väre/arkistokuva

Artikkeliin liittyviä aiheita: