PalloTV - ”Europaikka olisi iso palkinto”, keskikenttäpelaaja Atte Sihvonen, FC Haka
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
07.10.2022

”Europaikka olisi iso palkinto”, keskikenttäpelaaja Atte Sihvonen, FC Haka

Tällä viikolla PalloTV:n Valokeilassa-osiossa päivitellään FC Hakan hienoa kautta. Ensimmäisessä osassa kuulimme valmentaja Ossi Virran selityksiä menestykselle. Tänään kuulemme keskikenttäpelaaja Atte Sihvosen, 26, pohdintaa heidän menestyksensä taustoista. Millä Sihvonen selittää Hakan hyvän lennon? Viikonlopun aikana julkaistavassa kolmannessa Valokeila-osiossa kuulemme toimitusjohtaja Olli Huttusen pohdintaa menestyksen syistä.

Valkeakoskella on tällä kaudella pelattu menestyvää sarjajalkapalloa. Hakan esitykset eivät ole juuri ailahdelleet ja sen tuloskunto on ollut tasainen. Se on johtanut siihen, että joukkue on edelleen mukana kamppailemassa pronssista ja suorasta eurocup-paikasta ensi kaudelle. Sitä ei kovin moni olisi kauden alla uskonut seuran ulkopuolella, vaikka paikkaa kuuden parhaan joukkueen Mestaruussarjassa pidettiinkin realistisena tavoitteena.

Pääsyy Hakan menestykseen löytyy tietenkin sen pelaamisesta. Päävalmentaja Tainio esikuntineen on onnistunut monipuolistamaan joukkueensa pallollista pelaamista ja nopeuttamaan sen hyökkäämistä tälle kaudelle. Hakan pelissä on nykyisin myös pallollinen vaihe ja sen nopeissa hyökkäyksissä on sekä nopeusuhkaa että tehoja. Sen ovat taanneet onnistuneet hyökkäyspään hankinnat, Lee Erwin, Logan Rogerson ja Stávros Zarokóstas, jotka ovat tehneet pahaa jälkeä kauden aikana.

Atte Sihvonen on iso palanen päävalmentaja Tainion palapelissä ja Hakan menestyksessä. Nimenomaan sen pallollisen pelin kehittymisessä. Hän on pohjapelaaja koulutukseltaan, mutta häntä voi myös käyttää keskuspuolustajana.

Sihvosen kehitystä on vuosien varrella ollut mukava seurata Rovaniemeltä Valkeakoskelle. RoPS:ssa nuorukaisesta koulittiin urheilija ja laadukas kahden suunnan pelaaja. Sihvosen vahvuuksiin kuuluu pallovarmuus, syöttötaito, hyvä sijoittuminen ja fyysisyys. Kun listaan vielä lisätään taistelutahto ja kamppailuvoima hän on kuin tämän kauden Haka pienoiskoossa.   

Turkulaislähtöinen Atte Sihvonen on TPS:n kasvatti. Ensimmäiset miesten pelit hän kuitenkin pelasi Salon Palloilijoissa Kakkosessa. Salosta matka jatkui Ykköseen EIF:n paitaan. Joulukuussa 2018 matka jatkui napapiirille ja Rovaniemen Palloseuraan, jossa hän myös teki liigadebyyttinsä. Joulukuussa 2021 hän solmi kahden vuoden sopimuksen FC Hakan kanssa.

Toimittaja: Mika Laakso

Artikkeliin liittyviä aiheita: