PalloTV - Rafinha lopettaa ammattilaisena - Jatkuvatko pelit alasarjoissa?
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
02.11.2022

Rafinha lopettaa ammattilaisena – Jatkuvatko pelit alasarjoissa?

Kuva: Kari Väre

Syksyn aikana ainakin seitsemän muuta valovoimaista pelaajaa on kertonut myös lopettamisestaan.

Joka kauden jälkeen joukko jalkapalloilijoita päättää ripustaa nappulat naulaan. Tämä vuosi ei tee poikkeusta, mutta tänä syksynä yllättävän moni valovoimainen pelaaja on kertonut pelien päättyvän. Yksi, joskaan ei kaikkia koskeva tekijä on ollut, että pelaaja on ilmoittanut ammattilaisuran loppumisesta. Voiko rivien välistä lukea, että pelaaminen puoliammattilaisena esimerkiksi Ykkösessä tai Kakkosessa voi olla vielä mahdollista?

Tuorein lopettaja on AC Oulua kuuden kauden (2005-07 ja 2020-22) ajan edustanut Rafinha, koko nimeltään Rafael Scapini de Almeida. Nelikymppisen sotaratsun lopettamisesta kertoi ensimmäisenä oululainen sanomalehti Kaleva verkkosivuillaan.

Rafinhan lopettamisessa on kaksi mielenkiintoista piirrettä. Ensimmäinen liittyy juuri pelien loppumiseen ammattilaisuran osalta.

– Pelaaminen AC Oulun kanssa loppuu, mutta jalkapalloa en pysty lopettamaan koskaan. Aion pelata jollain tasolla niin kauan kuin minulla riittää terveyttä, mutta ammattilaisena urani on ohi, Rafinha kommentoi päätöstään Kalevalle.

PalloTV:n saamien tietojen mukaan Rafinhan suorituksia saatetaan nähdä ainakin futsal-parketilla tulevan talven aikana.

Toinen mielenkiintoinen piirre liittyy itse lopettamispäätökseen. Kalevalle antamansa lausunnon mukaan Rafinha ei ollut itse aloitteellinen ammattilaispeliensä päättymisessä, vaan lopullinen sysäys on tullut työnantajalta.

– Jossain vaiheessa oli keskusteluja jatkosta, mutta seuralta tuli myös järkevää viestiä, koska en itse olisi pystynyt ehkä koskaan lopettamaan, Rafinha kommentoi Kalevassa.

Rafinha pelasi Euroopan urallaan AC Oulun lisäksi myös Tampere Unitedissa ja HJK:ssa sekä belgialaisessa K.A.A. Gentissä, jossa hän pääsi kokemaan Mestareiden Liigan vauhtia. Veikkausliigan otteluita Rafinhalle kertyi 258, joissa hän teki 17 maalia. Rafinha jäi 14 ottelun päähän kymmenen eniten Suomen pääsarjaotteluita pelanneen ulkomaalaispelaajan joukosta.

Tähän kauteen pelaamisensa lopettamisesta ovat kertoneet ainakin Röda-ikonit Jani Bäckman, Jukka Halme ja Sakari Mattila sekä FC Hongassa pitkään pelanneet Jonas Keränen, Konsta Rasimus ja Duarte Tammilehto. HJK:n Janne Sakselalle mitta tuli täyteen 29-vuotiaana. Rafinhan lopettamisuutista edelsi FC Hakan maalivahdin Mika Hilanderin päätös jättää kentät nuoremmilleen.

Kuva: Kari Väre

Artikkeliin liittyviä aiheita: