PalloTV - Siirtorumba lähti liikkeelle - HJK hankki Paanasen ja Ollilan
TULEVAT PELIT:

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
02.11.2022

Siirtorumba lähti liikkeelle – HJK hankki Paanasen ja Ollilan

Liiganousija KTP uusi maalivahtiosastonsa.

Talven siirtomarkkinat ovat käynnistyneet. HJK avasi ison profiilin siirrot tekemällä sopimukset FC Interissä pelanneen Aleksi Paanasen (29) ja Ilvestä viime kaudet edustaneen Tuomas Ollilan (22) kanssa. Veikkausliigaan noussut KTP teki varaslähdön jo jokin aika sitten uusimalla maalivahtikaksikkonsa. Rasmus Leislahti tulee seuraan Ilveksestä ja häntä kirittämään nuori ukrainalaisvahti Maksym Zhuk.

Paananen tulee vahvistamaan HJK:n keskikenttää 1+1 -vuotisella sopimuksella. Tuoreen vahvistuksen tie Klubiin on kulkenut Kuopion Palloseuran, FC Lahden ja FC Interin kautta. Turkulaisseuraa hän edusti viimeiset neljä vuotta.

– Haluan vielä saavuttaa urallani suuria asioita, ja mikä olisi siihen parempi paikka kuin HJK. Pystyn samalla haastamaan itseäni kilpailullisessa ympäristössä, mikä toivottavasti auttaa minua kehittymään entistä paremmaksi pelaajaksi, Paananen kommentoi tuoretta siirtoaan HJK:n verkkosivuilla.

Paananen sanoo joukkuepelaamisen olevan hänen tärkein vahvuutensa.

–En varmasti ole joukkueen näkyvin hahmo, vaan yritän saada pelaajat ympärilläni pelaamaan paremmin. Tavoitteeni on organisoida joukkuetta ja olla yhdistävä tekijä puolustuksen ja hyökkäyksen välillä.

Ollila on helsinkiläisen jalkapallokoulun kasvatti, joka hankki oppinsa Käpylän Pallon juniorijoukkueista. Ensimmäiset kosketukset HJK:n toimintaan hän sai pelaamalla Klubi 04:n riveissä kaudet 2017 ja 2018. Sen jälkeen nuori laitapakki pelasi kaksi kautta KTP:ssä ja kaksi viimeistä kautta Tampereen Ilveksessä.

– Klubi oli tässä vaiheessa paras vaihtoehto urani kannalta, ja on hienoa päästä pelaamaan joukkueeseen, joka taistelee joka vuosi mestaruudesta. Myös europelit motivoivat kovasti. Tämä on askel eteenpäin urallani, joten siirrossa oli kaikki kohdalla, Ollila avaa Klubi-sopimuksensa taustoja HJK:n verkkosivuilla.

HJK on ehtinyt tiedottamaan myös kahdesta jatkosopimuksesta. Maalivahti Elmo Henriksson ja topparina viihtyvä puolustaja Patrik Raitanen ovat allekirjoittaneet kauden 2024 loppuun ulottuvan jatkosopimuksen Klubin kanssa. Kumpikin jatkavat lainalla IFK Mariehamnissa ensi kaudella.

Leislahti ja ukrainalainen Zhuk veräjänvartijoiksi Kotkaan

Veikkausliigaan paluun tehnyt KTP kertoi jo jokin aika sitten maalivahtihankinnoistaan. Ykköstorjujan vastuun ottaa 22-vuotias Rasmus Leislahti, joka on tehnyt kotkalaisten kanssa kaksivuotisen sopimuksen kanssa. Päättyneen ja sitä edellisen kauden Leislahti pelasi Ilveksessä.

– Koemme, että Leislahti sopii pelityyliimme täydellisesti. Hän on yksi sarjan parhaista maalivahdeista jalalla pelaamisessa, unohtamatta sitä tärkeintä eli että on myös hyvä torjumaan, etenkin reaktiotorjunnoissa sarjan eliittiä, KTP:n urheilutoimenjohtaja Niko Ikävalko kommentoi seuran verkkosivuilla.

– Kehitettävää toki on myös ja 186-senttisenä maalivahtina hänen pitää vielä tulla paremmaksi erityisesti keskityspallotilanteissa, jotta pystyisi myös hallitsemaan boksia paremmin, Ikävalko jatkaa.

Leislahden aisapariksi tulee 19-vuotias ukrainalaisvahti Maksim Zhuk. Hänestä löytyy vähän tietoa, mutta saksalaisen Transfermarktin mukaan Zhuk on pelannut viimeksi FK Mariupolin juniorijoukkueissa.

Leislahden ja Zhukin sopimusten myötä KTP ei tarvitse Anton Lepolan ja Aleksi Partasen palveluksia. Lepola oli KTP:n ykköstorjuja kolmen kauden ajan.

Tainio suuntaa Ouluun?

Oululainen sanomalehti Kaleva on uutisoinut HIFK:ssä pelanneen Maximus Tainion siirtymisestä AC Ouluun. Seura ei ole sopimusta vahvistanut.

Artikkeliin liittyviä aiheita: