PalloTV - AC Oulun käsi kauhoi alasarjoja
TULEVAT PELIT:

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
06.11.2022

AC Oulun käsi kauhoi alasarjoja

Yassin Daoussi (EIF), Rony Huhtala (Gnistan) ja Eelis Taskila (RoPS) uusia sopimuspelaajia.

AC Oulu on tiputellut uutisia kolmesta uudesta pelaajasta kuluvan viikon aikana. Seuran kanssa ovat tehneet sopimuksen Yassin Daoussi, Rony Huhtala ja Eelis Taskila. Daoussi tulee EIF:stä ja Huhtala oululaisten yhteistyökumppanin Gnistanin riveistä. Taskilan viime kauden seura oli RoPS, joka päättyneellä kaudella kuului AC Oulun ja Gnistanin muodostamaan kolmikantaan.

Uusista hankinnoista Huhtalan speksit näyttäisivät kaikkeista valmiimmilta liigatasolle. Hän on 24-vuotias hyökkääjä, joka on paukutellut maaleja Ykkösen tasolla jo viimeiset kuusi kautta. Niistä edelliset kolme kuluivat Gnistanissa. Sitä ennen Huhtala pelasi MYPA:ssa, Klubi 04:ssä ja FC Hongassa. Ykkösen otteluita hänelle on kertynyt jo 110 ja hyökkääjälle niitä tärkeimpiä eli maaleja 25.

Oikeana laitapuolustajana viihtyvä 22-vuotias Daoussi on kuulunut Ykkösen vakiokalustoon jo kolmen kauden ajan. Päättyneellä kaudella hän pelasi EIF:ssä ja sitä edeltäneet kaksi vuotta Mikkelin Palloilijoissa. Suomen ja Marokon kaksoiskansalaisella on 72 Ykkösen ottelua.

Julkistettujen hankintojen kuopus Taskila on 18-vuotias torniolaisen jalkapallokoulun kasvatti, jonka tie vei Rovaniemelle jalkapallon perässä. Napapiirillä hän on viihtynyt viimeiset kolme vuotta, joista ensimmäinen kului poikien SM-sarjassa. Taskila debytoi aikuisten sarjoissa kaudella 2021, jolloin hän pelasi Kakkosta RoPS:n akatemiajoukkueessa RFA:ssa. Taskilan pelipaikka on keskuspuolustus.

Daoussin ja Huhtalan sopimukset ovat 1+1 -vuotisia. Taskilan paperi on kahden kauden mittainen ja sisältää vielä yhden optiovuoden.

AC Oulu on tietojen mukaan tehnyt sopimuksen HIFK:ssä viime kauden pelanneen Maximus Tainion kanssa. Siirto on ollut jo esillä julkisuudessa, mutta seura ei ole vielä siitä tiedottanut.

AC Oulun joukkue on muuttumassa paljon. Seuran sosiaalinen media on lähettänyt jäähyväiskiitokset ainakin Samuel Anini Jr:lle, Sandro Embalolle, Aapo Heikkilälle, Mehdi Hetemaj'lle, Armend Kabashille, Michael Lopezille ja Ibra Sekajjalle. Lisäksi oululainen sanomalehti Kaleva ehti kertoa seuran ikoneihin kuuluvan puolustajan Rafinhan pelien päättymisestä ammattilaiskentillä.

Artikkeliin liittyviä aiheita: