PalloTV - "Nyt on oikea hetki luovuttaa seura eteenpäin", Juho Meriläinen, AC Oulu

Ruutu on kotimaisen jalkapallon koti

Katso kaikki matsit! Ruutu+ alk. 6,95€/kk - kokeile maksutta!

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
08.11.2022

”Nyt on oikea hetki luovuttaa seura eteenpäin”, Juho Meriläinen, AC Oulu

AC Oulu hätkähdytti oululaista jalkapalloskeneä ilmoittamalla heti kauden jälkeen, että seuran toimitusjohtaja vaihtuu. Seurassa pitkään pelaajana, toimistotyöntekijänä, seurajohtajana ja viimeiset vuodet osakeyhtiön toimitusjohtajana toiminut Juho Meriläinen siirtyi välittömästi syrjään. Ohjat otti käsiinsä myyntijohtaja Hanna Väänänen väliaikaisena toimitusjohtajana ja uuden toimitusjohtajan haku alkoi välittömästi.

PalloTV:n pitkässä erikoishaastattelussa Meriläinen ruotii avoimesti syrjään vetäytymisensä syitä. Mitkä olivat syyt, miksi toimitusjohtaja niin yllättäen ja puskista jätti tehtävänsä?

Meriläinen on avoimesti kertonut mm. sosiaalisessa mediassa pienen organisaation suurten ja lukuisten työtehtävien tuomista seurauksista - paineista ja taakasta, jotka ovat johtaneet työuupumukseen. Niitä ruoditaan nytkin - rehellisesti, avoimesti ja mitään salaamatta.

Meriläinen pääsee juttutuokion aikana myös muistelemaan toistaiseksi AC Oulussa viettämäänsä aikaa sekä pohtimaan, millaisen toimitusjohtajan seura hänen mielestään tarvitsisi. Pitäisikö seuraan palkata talous- vai urheiluihminen?

Meriläisen urakka ACO-laivan kipparina on ohi, mutta miehistön jäsenenä hän jatkaa edelleenkin. Meriläinen pysyy AC Oulun palkkalistoilla. Työkuva on kuitenkin vielä määrittelemättä. Mitä hän itse toivoisi saavan tehtävikseen? Entä onko sittenkin jotain, mihin hän ei suostu?

Toimittaja: Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: