”Loukkaantuneena tärkeätä tuntea olevansa osa joukkuetta”, Matias Ojala, FC Inter – PalloTV
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Ykköscup

Liigacup

Suomen Cup

Ykköscup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
10.11.2022

”Loukkaantuneena tärkeätä tuntea olevansa osa joukkuetta”, Matias Ojala, FC Inter

Kotimainen seurajalkapallokausi on paketissa. Ja kuten aina, kaudesta muistetaan voittajat. On helppo unohtaa, että pitkään kauteen kätkeytyy monenlaisia käänteitä, tarinoita ja kohtaloita. Tästä esimerkkinä FC Interin keskikenttäpelaaja Matias Ojala, 27, jonka kausi oli poikkeuksellisen epäonnekas, suorastaan painajaismainen. Alkuvuodesta alkanut vammakierre piti hänet pois pelikentiltä miltei koko kauden. 

Ojala kuntoutui jo kertaalleen ja pääsi kokeilemaan pelaamista kesällä, mutta huono onni jatkui, kun polvesta vahingoittui takaristiside. Nyt mies alkaa pikkuhiljaa kuntoutumaan, ja valmistautuminen ensi kauteen on taas käynnissä, vaikka polvi tarvitseekin vielä treenatessa tuen.

PalloTV tapasi Ojalan ja kysyi, miten raskaaksi hänen kautensa lopulta kääntyi? Miten syvällä ammattilaisurheilijan psyyke käy, kun vammat seuraavat toisiaan? Mikä auttaa, kun hermoa kiristää, eikä urheilija saa normaalia päivittäistä liikunta-annostaan? Millä tai miten hän piti mielensä virkeänä? Kävikö lopettaminen mielessä? Mitä hän antaa neuvoksi vastaaviin tilanteisiin joutuville pelaajille?

Matias Ojala on oululaisen jalkapallokoulun kasvatti. Hän debytoi Veikkausliigassa AC Oulun paidassa kaudella 2010, vasta 15-vuotiaana. Tuohon aikaan hän oli kaikkien aikojen nuorin veikkausliigapelaaja. Kaudeksi 2013 Ojala siirtyi saksalaisen perinneseuran Hamburger SV:n riveihin. Mycoplasman vietyä kyvyn harjoitella keväällä 2014 hän palasi Suomeen.  

Palattuaan Saksasta Ojala jatkoi Ykkösessä tuolloin pelanneen AC Oulun riveissä. Kaudelle 2016 hän siirtyi takaisin Veikkausliigaan ja PS Kemin paitaan, jossa hän pelasi myös seuraavan kauden. Kaudelle 2018 oli vuorossa muutto Tampereelle ja Ilvekseen, johon hän solmi kaksivuotisen sopimuksen. Kaudeksi 2020 Ojala siirtyi Turkuun ja FC Interiin, jossa hän jatkaa edelleen. Ojala on edustanut Suomea kaikissa ikäluokkamaajoukkueissa.

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: