Toinen kerta toden sanoo – Cristhian Valencia jälleen sopimukseen AC Oulun kanssa – PalloTV
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Ykköscup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Ykköscup

Liigacup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
15.11.2022

Toinen kerta toden sanoo – Cristhian Valencia jälleen sopimukseen AC Oulun kanssa

Mostagh Yaghoubin sopimus odotetusti purettu, FC Lahti on Könkkölän uusi seura.

Mysteeriverho AC Oulun keskuspuolustuksen tilanteen osalta on ainakin osittain auennut. Seura kertoi tehneensä 1+1 -vuotisen sopimuksen kolumbialaistopparin Cristhian Valencian kanssa. Muutakin liikettä oululaisten ympärillä on tapahtunut. Mostagh Yaghoubin ja Marius Könkkölän sopimukset on purettu yhteisymmärryksessä. Könkkölä siirtyy FC Lahteen.

Sopimuksen tehnyt Valencia oli oululaisten tähtäimessä jo viime kaudella. AC Oulu nappasi kolumbialaispuolustajan nimen sopimuspaperiin juhannuksen alla. Paria viikkoa myöhemmin ilmoitettiin, ettei pelaaja tulekaan Ouluun. Siirron peruuntumisen taustalla kerrottiin vähäeleisesti olevan Valencian "henkilökohtaiset syyt".

Valencia tuli Suomeen kaudeksi 2021. Hän ehti pelata SJK:n riveissä vajaat puolitoista kautta. Saldoksi kertyi 29 liiga-, kolme cup- ja viisi liigacup-ottelua.

Valencia on kovan luokan pelaaja Veikkausliigassa mutta myös kiistelty sellainen. Hän sai viime kaudella neljän ottelun pelikiellon lyötyään HJK:n hollantilaiskärkeä Fabian Serrarensiä vatsaan kesken ottelun. Tapahtumaa ryyditti Valencian asiaton kommentointi sosiaalisessa mediassa, mitä hän kylläkin pahoitteli jälkikäteen.

Yaghoubi ei palaa Ouluun, uusi osoite auki - Könkkölä lähtee FC Lahteen

Mostagh Yaghoubin pelit Oulussa ovat odotetusti pelatut. Pelaaja ja seura pääsivät yhteisymmärrykseen keskinäisen sopimuksen purkamisesta. Aloite purulle tuli Yaghoubilta.

Yaghoubi tuli AC Ouluun suuren mediakohun saattelemana, mutta pelit jäivät lopulta vähiin. Ensin kautta hidastivat vammat ja sen jälkeen Yaghoubi ajautui napit vastakkain AC Oulun päävalmentajan Ricardo Duarten kanssa.

Yaghoubi piipahti kokoonpanossa muutaman ottelun ajan keväällä ja kesällä, mutta sen jälkeen hänet lainattiin SJK:lle. Yaghoubin uusi osoite ei ole vielä tiedossa, mutta juuri SJK:ta pidetään yhtenä vahvana vaihtoehtona.

AC Oulu on päätynyt purkamaan pelaajasopimuksen myös Marius Könkkölän kanssa. Ouluun viime kaudeksi muuttanut nuorukainen on tehnyt sopimuksen Lahteen. Hänet nähdään Mustien Kuhnurien keskikentällä seuraavat kaksi kautta.

Artikkeliin liittyviä aiheita: