PalloTV - Klinkenberg siirtyy KTP:n puolustuksen johtohahmoksi
TULEVAT PELIT:

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
23.11.2022

Klinkenberg siirtyy KTP:n puolustuksen johtohahmoksi

HJK nappasi mikkeliläislahjakkuuden pitkällä sopimuksella - AC Oulun keskikentälle eteläafrikkalaista väriä.

KTP on tehnyt sopimuksen hollantilaisen topparin Daan Klinkenbergin kanssa. Sopimuksella on mittaa kaksi vuotta. Klinkenberg siirtyy HIFK:sta, jonka mollivoittoisen kauden parhaimpia pelaajia hän oli.

Klinkenbergillä alkaa kolmas kausi Veikkausliigassa. Hän tuli Suomeen turkulaisen FC Interin hankkimana kaudeksi 2019. Sen jälkeen Klinkenberg käväisi ottamassa tuntumaa Ruotsin ja Norjan sarjoihin ennen siirtymistään Rödaan viime kaudeksi.

KTP:n urheilutoimenjohtajan Niko Ikävalkon mukaan Klinkenberg oli kirjoitettu isoilla kirjaimilla kotkalaisten hankintalistalle.

– Kävimme jo tämän kauden loppupuolella valmennuksen kanssa läpi pelaajia, jotka kiinnostaisivat meitä, jos nousu toteutuu. Daanin nimi nousi vahvasti esille, sillä siinä vaiheessa HIFK:n putoaminen näytti jo selvältä ja tiesimme, että meillä voisi olla mahdollisuus saada hänet riveihimme, Ikävalko sanoo KTP:n verkkosivuilla.

Klinkenbergin tuleminen Kotkaan tuo joukkueen puolustukseen vaihtoehtoja, mutta ennen kaikkea hänen hartioille lasketaan KTP:n alakerran johtajuus.

– Vasenjalkaisena pelaajana hän tuo uuden vaihtoehdon vasemman puolen topparin tontille. Hän
on todella hyvä pallollisena, tykkää puolustaa eteenpäin ja uhrautumisesta joukkueen eteen kertoo
se, että hänelle kirjattiin viime kaudella eniten blokattuja laukauksia koko Veikkausliigassa, Ikävalko luettelee KTP:n verkkosivuilla.

Viime viikolla KTP kertoi tehneensä kaksivuotiset jatkosopimukset 31-vuotiaan keskikenttäpelaajan Johannes Laaksosen ja 22-vuotiaan puolustajan Matias Paavolan kanssa.

MP:n nuori komeetta Topi Keskinen tarttui HJK:n tarjoukseen

Mikkelin Palloilijoiden nuori laitapelaaja Topi Keskinen siirtyy isompiin ympyröihin. Hän on tehnyt HJK:n kanssa kolmivuotisen sopimuksen.

Keskinen nousi suuren yleisön tietoisuuteen tänä vuonna, kun hän murtautui Pikkuhuuhkajien kokoonpanoon Ykkösessä pelaavasta joukkueesta. Muutoin aikuisten sarjoissa Keskinen on jo konkari. Ensimmäiset pelit Ykkösessä hän pelasi kaudella 2020.

Keskisen perässä oli useampi seura ja tarjouksia tuli ulkomaita myöten. Hän kuitenkin päätti ottaa seuraavan askeleen urallaan kotimaassa ja Veikkausliigassa.

– HJK hoiti kaiken todella ammattimaisesti, eikä ulkomailta tullut sellaisia tarjouksia, joihin olisi ollut vielä ihan pakko tarttua. Koin, että on parempi pelata Veikkausliigassa ennen ulkomaille siirtymistä, Keskinen kommentoi valintaansa HJK:n verkkosivuilla.

AC Oulu teki sopimuksen Yanga Balison kanssa

AC Oulu on kertonut tehneensä 1+1 -vuotisen sopimuksen eteläafrikkalaisen keskikenttäpelaajan Yanga Balison kanssa. Balison edellinen seura oli IFK Mariehamn, jota hän edusti kaudesta 2020 lähtien.

– Yanga on dynaaminen pelaaja, joka pystyy pelaamaan montaa eri roolia keskikentällä. Hän tykkää olla paljon pallossa ja osaa edistää peliä sekä syöttämällä että kuljettamalla, AC Oulun urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen kommentoi uuden hankintansa ominaisuuksia seuran verkkosivuilla.

– Nopeiden jalkojensa ja kestävyysominaisuuksiensa ansioista ehtii ja jaksaa osallistua peliin suurella säteellä. Puolustussuuntaan hän on stabiili pelaaja, joka ei arastele kaksinkamppailutilanteissa.

Artikkeliin liittyviä aiheita: