Arpa on jälleen pyörinyt – PalloTV
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Ykköscup

Liigacup

Suomen Cup

Ykköscup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

08.12.2022

Arpa on jälleen pyörinyt

Nuorten maajoukkueiden EM-karsinta- ja -jatkokarsintalohkot selvisivät eilisen ja tämän päivän arvonnoissa.

UEFA:n pääkonttorissa Sveitsin Nyonissa on ollut vilkasta viime päivinä. Eilen ja tänään arvottiin nuorten U19- ja U17-ikäluokkien EM-jatkokarsintojen lohkot. Samalla hoidettiin alta pois seuraavien arvokisojen karsintalohkojen arvonnat.

Suomen maajoukkueista U17-pojat sekä U17- ja U19-tytöt pääsivät jatkoon ensimmäisestä karsinnasta.

U17-pojat joutuu kovaan seuraan. Jos osviittaa hakee miesten maajoukkueiden puolelta, arpa heitti Suomen kenties kovimpaan mahdolliseen jatkokarsintalohkoon. Vastaan asettuvat Espanja ja Saksa sekä Turkki, joka isännöi tätä lohkoa.

Jatkokarsinta pelataan maalikuussa. Kahdeksan lohkovoittajaa ja seitsemän parasta kakkosta selviävät lopputurnaukseen joka pelataan Unkarissa touko-kesäkuun vaihteessa.

Molempien jatkoon selvinneiden tyttöjen maajoukkueen seuraava karsintavaihe pelataan Hollannissa. U19-tyttöjen jatkokarsintalohkon muut vastustajat ovat Belgia ja Bulgaria. Belgia osallistuu karsintoihin, vaikka se toimii lopputurnauksen järjestäjänä. Sillä on järjestäjänä varma paikka, joten jos Belgia voittaa karsintalohkonsa, kisoihin pääsee myös paras lohkokakkonen.

U17-tyttöjen muut vastustajat ovat Ruotsi ja Wales. Tämän ikäluokan lopputurnaus pelataan Virossa.

U17-tyttöjen karsinta on maaliskuussa ja U19-tyttöjen vastaava huhtikuussa.

Eksoottisia isäntiä seuraaviin karsintoihin

U19-poikien seuraavat, vuonna 2024 pelattavat EM-kisat järjestetään Pohjois-Irlannissa. Ensimmäisen karsintavaiheen lohkoon Suomi saa vastustajikseen Tshekin, Romanian ja lohkoa isännöivän San Marinon.

Joukkuetta valmentava Peter Lundberg pääsi huokaisemaan helpotuksesta. Arpa ei nostanut vastustajiksi maanosan huippumaita.

– Saamme varmaan olla varsin tyytyväisiä arpaonneemme, kun vältimme Euroopan terävimmän kärjen maat.

– Tshekki on joukkueelle tuttu vastus syyskuulta (2–2-tasapeli), joten tiedämme, mitä on luvassa. He olivat melko suoraviivainen joukkue. Romania on kova futismaa, jolla on tietyissä ikäluokissa todella hyviä joukkueita. San Marinosta on vaikea sanoa mitään, mutta meidän on luonnollisesti saatava hyvä tulos heitä vastaan, jotta pääsemme kahden parhaan joukkoon, Lundberg kommentoi Suomen Palloliiton verkkosivuilla.

U17-pojilla ei käynyt niin hyvä arpaonni. Se karsii paikasta jatkokarsintaan Saksan, Ukrainan ja karsintalohkoa isännöivän Liechtensteinin kanssa.

– Lohko on kova, ja etenkin Saksan taso tiedetään joka ikäluokassa. Ukraina on hieno ja perinteikäs futismaa – toivottavasti ukrainalaispojat pystyvät edes jotenkin pelaamaan futista ja valmistautumaan karsintoihin sodasta huolimatta. Ukraina on kakkoskorin maa, ja pelimme heitä vastaan on jatkopaikan suhteen supertärkeä, ikäluokan maajoukkuetta vetävä Erkka V. Lehtola analysoi Palloliiton verkkosivuilla.

Tämän ikäluokan vuoden 2024 EM-kisat pelataan Kyproksella.

Karsintaturnaukset ovat kalenterissa lokakuussa.

Artikkeliin liittyviä aiheita: