Liigavalmentajille lahjoja pukinkonttiin – PalloTV
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Ykköscup

Liigacup

Suomen Cup

Ykköscup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
22.12.2022

Liigavalmentajille lahjoja pukinkonttiin

FC Haka, KuPS ja SJK ovat julkistaneet hankintoja jouluviikolla.

Joulun lähestyminen ei ole vähentänyt työkiireitä Veikkausliigan seurojen toimistoissa - päin vastoin. Kolme seuraa on kertonut uusista sopimuspelaajista tällä viikolla. FC Haka, KuPS ja SJK ovat tiedottaneet seuroihin tulevista nimistä.

FC Haka kertoi kiinnittäneensä testillä olleen, Saksassa syntyneen togolaispuolustajan Haymenn Bah-Traoré kahden vuoden sopimuksella. Bah-Traorén edellinen seura oli Borussia Dortmund, jonka kanssa solmittu sopimus päättyi viime vuoden kesällä. Käytännössä uusi puolustaja tulee FC Hakaan siis vapailta markkinoilta.

– Todella nopeajalkainen, pallollisena taitava pelaaja, josta varmasti on meille apua kauden aikana, FC Hakan päävalmentaja Teemu Tainio luonnehtii tuoreinta hankintaa seuran kotisivuilla.

Bah-Traorén myötä FC Hakalla on 18 sopimuspelaajaa.

SJK täydensi maalivahtiosastoa

SJK on hankkinut riveihinsä uuden maalivahdin. Seura teki sopimuksen Mikkelin Palloilijoita viime kaudella edustaneen Otto Huuhtasen kanssa. Sopimus kattaa vain ensi vuoden, mutta siinä on tulevia kausia koskevia optioita.

Huuhtanen on Tampereen Ilveksen kasvatti, joka pelasi juniorivuosinaan myös Newcastle Unitedin nuorten joukkueissa. Kauden 2019-20 päätyttyä Englannissa hän palasi Suomeen ja pelasi Ykköstä MYPA:ssa sekä yhden Veikkausliigaottelun HIFK:ssä. Sen jälkeen Huuhtanen pelasi FC Hongan akatemiassa, JIPPO:ssa ja viime kaudella MP:ssä.

Huuhtanen hakee SJK:sta ponnahduslautaa takaisin ulkomaille.

– Tavoitteenani on haastaa tällä kaudella peliajasta Veikkausliigassa, ja tulevaisuudessa päästä vielä takaisin ulkomaille, 191-senttinen maalivahti kertoo SJK:n verkkosivuilla.

KuPS kiinnitti nuoren lupauksen

Ensimmäiset askeleet aikuisten sarjoissa viime kaudella ottanut Onni Viljamaa siirtyy KuPS:aan. Sopimus on 2+1 -vuotinen. Viljamaa on Käpylän Pallon kasvatti, joka pelasi 23 Kakkosen ottelua viime kaudella ja teki niissä viisi maalia. Hän pelasi myös Suomen U18 -poikien maajoukkueessa.

Artikkeliin liittyviä aiheita: