PalloTV - Portugalin leirille lähtevä maajoukkue nimetty
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
31.12.2022

Portugalin leirille lähtevä maajoukkue nimetty

Ajankohta ei ole FIFA:n kansainvälinen pelipäivä - osallistuvat pelaajat lähinnä kotimaasta ja Pohjoismaista.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva on nimennyt maajoukkueen, joka leireilee Portugalin etelärannikolla Algarvessa tammikuun puolivälin tienoilla. Leiriin kuuluu kaksi A-maaottelua, joissa vastaan asettuvat Ruotsi ja Viro. Ruotsi kohdataan Farossa 9. tammikuuta ja Viro muutaman kymmenen kilometrin päässä Albufeirassa 12. tammikuuta.

Leirin ajankohta ei kuulu FIFA:n kansainväliseen ottelukalenteriin, minkä vuoksi maajoukkuekutsun saaneet pelaajat ovat pääasiassa pohjoismaisista sarjoista. Joukkoon mahtuu kolme Englannissa pelaavaa - maalivahdit Lucas Bergström ja Viljami Sinisalo sekä Tomas Galvez. Robert Ivanov, Richard Jensen ja Niilo Mäenpää pelaavat Puolassa.

Galvez, Ivanov, Jensen ja Mäenpää osallistuvat vain Ruotsia vastaan pelattaviin otteluihin.

Veikkausliigasta nimetyt pelaajat edustavat pääasiassa HJK:ta. Klubilaisia on yhdeksän, jos lainasopimuksella IFK Mariehamnissa pelaava Elmo Henriksson lasketaan mukaan. Muista seuroista nimettyjä on kuusi.

Agon Sadikun ja Tomas Galvezin nimet ovat nousseet esiin Kanervan nimeämästä ryhmästä. Sadiku on jo pelannut kaksi maaottelua Kosovon paidassa. Lontoossa syntyneellä, nuorten maajoukkueiden mukana olleella Galvezilla on myös mahdollisuus tehdä omia valintoja mitä maajoukkuetta tulevaisuudessa haluaa edustaa.

– Tomas Galvez on pelannut pääasiassa Manchester Cityn 18-vuotiaissa, mutta oli jo yhdessä miesten harjoitusottelussa penkillä. Hän on ollut alle 19-vuotiaiden maajoukkueen mukana ja nyt haluamme nähdä, miten hän pärjää A-maajoukkuetasolla. Hienoa tutustua kaveriin. Hänelläkin on mahdollisuus tehdä valintoja Englannin ja Suomen välillä. Mikäli hän pelaa Ruotsi-ottelussa, homma lienee sitä myöten selvä, päävalmentaja Kanerva kertoo Suomen Palloliiton verkkosivuilla.

Sadikun kohdalla Kosovon jalkapalloliitto mokasi paperitöissä, minkä vuoksi Suomella oli mahdollisuus ottaa hänet vielä mukaan.

– Agonilla on vielä mahdollisuus edustaa Suomea, eli häntä ei ole sinänsä leimattu. Nyt meillä on mahdollisuus tehdä se. Me hoidamme paperihommat kuntoon, ja kyseessä on tosiaan kaksi virallista maaottelua. Mielenkiintoista nähdä Agon meidän riveissämme, Kanerva kertoo Sadikun tilanteesta.

Portugalin leirin joukkue Ruotsia ja Viroa vastaan:
Lucas Bergström, mv (Peterborough United)
Elmo Henriksson, mv (IFK Mariehamn)
Viljami Sinisalo, mv (Burton Albion)
Felipe Aspegren (Ilves)
Arttu Hoskonen (HJK)
Santeri Hostikka (HJK)
Ville Koski (FC Honka)
Lucas Lingman (HJK)
Kai Meriluoto (HJK)
Jaakko Oksanen (KuPS)
Tuomas Ollila (HJK)
Anthony Olusanya (HJK)
Matti Peltola (HJK)
Agon Sadiku (FC Honka)
Rasmus Schüller (Djurgårdens IF)
Pyry Soiri (HJK)
Robin Tihi (AIK)
Diogo Tomas (KuPS)
Santeri Väänänen (Rosenborg BK)
Saku Ylätupa (GIF Sundsvall)
Vain Ruotsia vastaan pelaavat pelaajat
Tomas Galvez (Manchester City)
Robert Ivanov (Warta Poznan)
Richard Jensen (Górnik Zabrze)
Niilo Mäenpää (Warta Poznan)

Artikkeliin liittyviä aiheita: