PalloTV - Kiskot kulkevat Tampereelta Turkuun - Huuhtanen sopimukseen FC Interin kanssa
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
02.01.2023

Kiskot kulkevat Tampereelta Turkuun – Huuhtanen sopimukseen FC Interin kanssa

FC Interin joukkueessa päävalmentaja ja jo neljä pelaajaa, joilla on Ilvekseen liittyvää historiaa.

FC Inter on tehnyt kaksivuotisen pelaajasopimuksen maalivahti Eetu Huuhtasen kanssa. Hänestä tulee päävalmentajana aloittaneen Jarkko Wissin ja seuraan jo aiemmin siirtyneen Mikael Alménin jälkeen kolmas uusi tamperelaisnimi FC Interin kokoonpanossa. Myös Iiro Järvisellä ja seuran maalivahtitrioon kuuluvalla Matias Riikosella on Ilves-vuosia takanaan.

Huuhtanen on Tampereen Ilveksen juniorimyllyn tuote, joka on edustanut kasvattiseuraansa koko peliuransa ajan. Ensimmäisen kosketuksensa aikuisten sarjoihin hän sai kaudella 2019, jolloin Huuhtanen pelasi kaksi ottelua Ilveksen reservijoukkueessa.

Ilves/2 tuli Huuhtaselle tutuksi, sillä hän ehti pelata 43 Kakkosen ottelua neljän vuoden aikana. Samaan aikaan Huuhtanen pelasi vain kymmenen liigaottelua edustuksen riveissä. Tämä sai Huuhtasen pysähtymään ja miettimään jalkapallouransa seuraavia suuntamerkkejä.

– Kauden päätyttyä sopparini loppui ja piti vähän miettiä, mikä otetaan tälle kaudelle sitten suunnaksi, Huuhtanen kertoo FC Interin kotisivuilla.

Ilves tavoitteli jatkosopimusta kasvattinsa kanssa ja apajilla oli myös toinen, nimeämätön seura, kunnes FC Inter iski kyntensä tamperelaismaalivahdin kylkeen.

– Siinä oikeastaan pari kuukautta mietin Ilveksen ja yhden toisen seuran välillä. Sitten Inter tuli siihen mukaan ihan viime hetkillä.

Mahdollisuus päästä pelaamaan vaikutti suuresti Huuhtasen päätökseen, minkä kolmesta seurasta hän lopulta valitsi.

– Inter tuntui sen verran hyvältä ja myös se, että vaikuttaisi olevan parempi mahdollisuus päästä pelaamaan näistä jengeistä, jotka minulla olivat harkinnassa.

– Olosuhteet ja myös se, miten se maalivahtivalmennus täällä hoidetaan, Huuhtanen valaisee päätöksensä taustoja FC Interin verkkosivuilla.

Huuhtanen saa kovaa suitsutusta seuran maalivahtivalmentajalta Ville Vastamäeltä. Vaikka maalivahtivalmentaja tunnistaa Huuhtasen vahvuudet, erityisesti hyvä kokonaispaketti miellyttää hänen silmäänsä.

– Nuori ja erittäin lupaava maalivahti. Erityisominaisuutena hänellä on reaktiotorjunnat, joissa hän on äärimmäisen hyvä. Kyseessä on muutenkin tosi kokonaisvaltainen maalivahti, joka hallitsee boksin ja alueen puolustamisen, torjumisen sekä pelinavaamisen, joten kyseessä on tosi hyvä paketti kokonaisuudessaan. Kun tuli tällainen mahdollisuus hankkia noin lupaava maalivahti tähän seuraan, niin siihen myös tartuttiin, Vastamäki kommentoi FC Interin kotisivuilla.

Tulevana kesänä saatetaan nähdä myös veljesparin yhteenotto. Niin ikään maalivahtina pelaava Huuhtasen vanhempi veli Otto teki jokin aika sitten sopimuksen SJK:n kanssa.

Artikkeliin liittyviä aiheita: