PalloTV - ”Veikkausliigapolku vetää nuoria kykyjä puoleensa”, Eelis Taskila, AC Oulu
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
06.01.2023

”Veikkausliigapolku vetää nuoria kykyjä puoleensa”, Eelis Taskila, AC Oulu

Keskuspuolustaja Eelis Taskilan, 18, pelaajapolku on oiva esimerkki siitä, mihin eteenpäin pyrkivän nuoren pelaajan on taivuttava, kun kasvattajaseuralla tai kotipaikkakunnalla ei ole tarjota kehitystä mahdollistavaa ja Veikkausliigaan vievää pelaajapolkua.

Torniossa juniorivuotensa pelannut Taskila sai 15-vuotiaana todeta, ettei Meri-Lapista noin vaan pompata liigaan. Hänen oli lähdettävä kotinurkista, mikäli ura jalkapalloilijana kiinnosti. Samaan tilanteeseen joutuu vuosittain iso joukko nuoria kykyjä ympäri Suomen.

Kaiken keskiössä on nuorten kykyjen kipeästi kaipaama laadukas arki ja peliaika miesten peleissä. Ja kun kallisarvoinen yhtälö ei tule pelaajan luo, pelaajan on mentävä yhtälön luo. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että pelaajan on kehitysuralla pysyäkseen vaihdettava sekä seuraa että paikkakuntaa.     

Taskilan tie vei Torniosta Rovaniemen Palloseuraan, joka vielä silloin pelasi Veikkausliigassa, ja jossa tuohon aikaan tehtiin esimerkillistä työtä nuorten pelaajien kehittämiseksi. Ensimmäisen kauden hän pelasi U17-joukkueessa. Viime kauden toppari pelasi Kakkosta RoPS:n edustusjoukkueessa. Hyvät otteet poikivat hänelle näytön paikan U18-maajoukkueen Baltic Cupissa viime kesänä. Kauden päätteeksi Taskilalla otti uuden askeleen urapolullaan ja allekirjoitti kahden vuoden pelaajasopimuksen AC Oulun kanssa.

PalloTV tapasi Taskilan ja kysyi, miten hän itse kuvailisi pelaajapolkuaan tähän asti? Mitä Rovaniemeltä jäi käteen? Mihin pohjoisen kyvyt nyt luovat katseensa, kun lappilaisen jalkapalloilun lippulaiva RoPS on telakalla? Harkitsiko Taskila missään vaiheessa lähtöä ulkomaalaisiin akatemioihin? Minkälaisessa huudossa ulkomaalaiset akatemiat ovat nykyään nuorten lupausten keskuudessa? Minkälaiset tavoitteet hän on asettanut tulevalle kaudelle?

Toimittaja: Joeli Yifrach

Artikkeliin liittyviä aiheita: