PalloTV - Kuningas palaa Lahteen
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
18.01.2023

Kuningas palaa Lahteen

Ei Litti vaan Mikko....

FC Lahti ja keskikenttäpelaaja Mikko Kuningas ovat solmineet vuoden pelaajasopimuksen. Kuningas palaa Lahteen kahden Orange County SC:ssa vietetyn kauden jälkeen. Nykyisin 25-vuotias Luumäeltä kotoisin oleva Kuningas debytoi Lahdessa jo kaudella 2015.

Luumäen Poikien ja PEPO:n kasvatti siirtyi FC Lahteen kaudella 2015. Kuningas debytoi samana vuonna Kisapuistossa ja iski ensimmäisessä ottelussaan Ilveksen verkkoon komean maalin.

Keskikenttämies siirtyi vuonna 2018 kahdeksi kaudeksi FC Interiin. Kuningas palasi Turusta kaudeksi 2020 Lahteen pelaten kaikki liigaottelut. Kaksi edellistä kautta hän pelasi Yhdysvaltojen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Orange County SC:ssa, jossa hän oli ensimmäisellä kaudella juhlimassa sarjan mestaruutta.

Kuningas palaa mielellään tuttuun ympäristöön.

– Mietin hetken tulevaisuuden suunnitelmia talvella ja kokonaisuus ratkaisi. On kiva tulla tuttuun ympäristöön ja tuttujen ihmisten pariin. Pekka Penttistä olikin jo ikävä, Kuningas aloittaa.

Vaikka Kuningas on vasta 25-vuotias, kuuluu hän jo liigatasolla kokeneiden pelaajien joukkoon. Liigaotteluita keskikenttämiehellä on kasassaan jo komeat 136. Kaksi edellistä kautta ovat kehittäneet
Kuningasta niin pelaajana kuin ihmisenä.

– Reissu oli nasta kokemus. Sain kokemusta erilaisesta ympäristöstä ja erilaisista pelityyleistä. Taktisella puolella sain uusia virikkeitä ja koen, että kehityin myös sillä saralla. Ympärillä oli koko ajan paljon hyviä pelaajia, Kuningas kehuu.

Kuningas seurasi toiselta mantereelta käsin FC Lahden viime kauden vaikeuksia. Hän uskookin, että joukkueella on tällä kaudella paljon nälkää menestyä. Keskikenttäpelaaja haluaa olla omalta osaltaan
repimässä joukkueesta täyden potentiaalin irti.

– Haluan tuoda omalla panoksellani lisän joukkueen jokapäiväiseen tekemiseen. Uskon, että koko joukkueella on tulevalla kaudella nälkää ja koko joukkue haluaa repiä koko potentiaalin esiin, Kuningas päättää.

Kuningas on jo valmennusjohdon käytettävissä perjantaina Lahden Reipasta vastaan pelattavassa harjoitusottelussa.

Lähde: FC Lahti/PalloTV
Valokuva: Taneli Okkonen

Artikkeliin liittyviä aiheita: