PalloTV - Veikkausliigan otteluohjelma julkaistu
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
25.01.2023

Veikkausliigan otteluohjelma julkaistu

Kausi alkaa pääsiäisen alla 5. huhtikuuta ja runkosarja päättyy 3. syyskuuta.

Veikkausliigan runkosarjan otteluohjelma on julkaistu. Kausi pyörähtää käyntiin keskiviikkona 5. huhtikuuta ja runkosarja päättyy 22 kierroksen jälkeen 3. syyskuuta. Jatkosarjat alkavat 16. syyskuuta ja päättyvät 21. lokakuuta. Sen jälkeen ohjelmassa ovat vielä pudotuspelit viimeisestä europelipaikasta.

Kausi alkaa aavistuksen verran myöhemmin kuin viime vuonna, jolloin ensimmäiset pelit pelattiin jo huhtikuun alussa. Avauskierroksen jälkeen tulee jo ensimmäinen sarjatauko, kun pääsiäinen katkaisee kalenterin. Toinen kierros käynnistyy kahdella ottelulla perjantaina 14. huhtikuuta, jolloin KTP isännöi Kuopion Palloseuraa ja AC Oulu matkaa Tehtaan kentälle FC Hakan vieraaksi. Avauskierroksen ehdoton herkkupala on HJK:n isännöimä Metroderby.

Tulevalla kaudella Veikkausliigassa on vielä neljä seuraa, joilla kotistadionin pintana on luonnonnurmi. Näistä seuroista AC Oulu ja FC Lahti pelaavat kolme ensimmäistä kierrosta vieraissa ja avaavat kotiyleisönsä edessä vasta 29. huhtikuuta.

FC Honka pelaa viiden ensimmäisen kierroksen aikana neljästi vieraissa ja kerran kotona. Espoolaiset isännöivät SJK:ta toisella kierroksella 15. huhtikuuta. Viimeisen kautensa Ratinan stadionilla pelaava Ilves on neljästä seurasta huonoimmassa asemassa. Se pelaa kolme kotiottelua viiden ensimmäisen kierroksen aikana.

Ruohon varassa olevia seuroja on yksi vähemmän kuin viime kaudella. Turun Kupittaan jalkapallostadion eli Veritas stadion saa tekonurmipinnan uuden päätykatsomon lisäksi.

Pääsarjojen uudistus ja uuden Ykkösliigan perustaminen myllertää jalkapallon rakenteita tällä kaudella. Veikkausliigaan muutos ei kuitenkaan vaikuta. Pääsarja pelataan edelleen samalla tavalla kuin edellisellä kaudella.

Runkosarjan jälkeen joukkueet jakaantuvat ylempään ja alempaan loppusarjaan eli nk. Mestaruussarjaan ja Haastajasarjaan. Viimeisestä europelipaikasta kesälle 2024 pelataan pudotuspelit. Alemman loppusarjan viimeinen putoaa Ykkösliigaan ja toiseksi viimeinen karsii sarjapaikastaan Ykkösen pudotuspelit voittanutta vastaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita: