PalloTV - Kotkassa kävi ovi - Babatunde tulee ja Suarez menee
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
01.02.2023

Kotkassa kävi ovi – Babatunde tulee ja Suarez menee

Uusi nigerialaispelaaja on KTP:n pitkän tähtäimen projekti. Suarez osoittautui vääränlaiseksi pelaajaksi seuralle.

Kotkan ulkomaalaisvahvistusten tilanne on elänyt viime päivinä. Keskikentälle hankitun kolumbialaisen Harlin Suarezin sopimus on purettu koeajan sisällä. KTP:n ylempi keskikenttä on puolestaan vahvistunut nuorella nigerialaispelaajalla. Adeleke Babatunde on tehnyt 1+2 -vuotisen sopimuksen kotkalaisten kanssa.

Uusi nigerialaisvahvistus on viime viikot antanut näyttöjä KTP:lle. Babatunde vakuutti seurajohdon treenijakson ja kolmen pelaamansa harjoitusottelun perusteella. Valmista miestä KTP ei hankkinut eikä odottanut saavansakaan, mutta seuran odotukset ovat korkealla.

– Tobi hankittiin seuraan niin sanottuna projektipelaajana ja häneltä löytyy todella hyviä ominaisuuksia, KTP:n urheilutoimenjohtaja Niko Ikävalko aloittaa seuran verkkosivuilla.

– Tobi on hyvä yksi vastaan yksi -tilanteissa, hyvä pelaamaan linjojen välissä, nopea kääntymään pallon kanssa ja on vieläpä tekninen pelaaja. Viimeisissä ratkaisuissa on vielä kehitettävää. Hänellä on paljon sellaisia ominaisuuksia, joita ei monellakaan pelaajalla joukkueessamme ole.

Ikävalko arvelee, että Babatunde lähetettäisiin KTP:n farmiseuraan PEPO Lappeenrantaan keräämään kokemuksia ja peliaikaa.

– Se on yksi vaihtoehdoista, että ensin katsoisimme miten kausi lähtee liikkeelle PEPO:ssa. Se vie aina aikansa, että oppii uuden maan tavoille, Ikävalko avaa seuran suunnitelmia KTP:n verkkosivuilla.

Babatundea on joissain yhteyksissä pidetty ikäluokkansa lahjakkaimpana nigerialaispelaajana.

Suarez lähtee - Ei huono mutta vääränlainen pelaaja KTP:lle

KTP:n hankkiman kokeneen kolumbialaispelaajan Harlin Suarezin sopimus on purettu yhteisymmärryksessä. Purkaminen tapahtui koeajan puitteissa. Urheilutoimenjohtaja Ikävalkon mukaan Suarez osoittautui vääränlaiseksi pelaajaksi KTP:lle.

– Suarez on pallollisesti hyvä pelaaja, mutta hän ei soveltunut pelitapaamme, Ikävalko kommentoi seuran verkkosivuilla.

– Meillä on tietyt kriteerit hankinnoille ja varsinkin kokeneemmille pelaajille. Harlinin pitäisi olla valmiimpi pelaaja meille kuin mitä tähän asti olemme nähneet. Tiedostimme, että kolumbialainen pelityyli on erilainen kuin Suomessa, mutta nyt meillä ei ole puolta vuotta aikaa odottaa sopeutuuko hän ja nouseeko hän avauskokoonpanon pelaajaksi vai ei, Ikävalko täräyttää sanojaan kaunistelematta.

Artikkeliin liittyviä aiheita: