PalloTV - "Pääkaupunkiseudulta vaikea breikata liigaan", Noah Pallas, AC Oulu
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
09.02.2023

”Pääkaupunkiseudulta vaikea breikata liigaan”, Noah Pallas, AC Oulu

Puolustaja Noah Pallas, 21, teki viime kaudella läpimurtonsa Veikkausliigaan. Hän sai palkinnoksi kutsun Huuhkajien talvileirille Portugaliin, jossa hän myös pääsi tekemään A-maajoukkuedebyyttinsä. Pallaksen pelaajapolku on hyvä esimerkki siitä, että nuorten pelaajien tie Veikkausliigaan kulkee harvoin suoraa latua. Harva saa tilaisuuden yrittää läpilyöntiä kasvattajaseurassaan. Harvoin kasvattajaseura edes on liigaseura.

Kilpailu ylempien sarjatasojen pelipakoista miesten peleissä on kovaa. Monen nuoren kohdalla se tarkoittaa käytännössä sitä, että heidän on muutettava eri paikkakunnalle päästäkseen käsiksi kipeästi kaipaamaansa peliaikaan ja laadukkaaseen arkeen. Näin kävi myös Käpylän Pallon kasvatille Pallakselle, jonka pelaajapolku on kuljettanut hänet KäPa:sta FC Honkaan ja sittemmin AC Ouluun.

PalloTV tapasi Pallaksen ja kysyi, tuliko viime kauden läpimurto liigaan yllätyksenä? Onko nuoren miehen pää ehtinyt mukaan vauhtiin? Miten hän itse kuvailisi pelaajapolkuaan ja tekemiään valintoja? Minkälainen nuorten pelaajien asema on nykyisin pääkaupunkiseudulla? Missä on Noah Pallaksen uran päätepiste?

Toimittaja: Junnu Leskelä 

Artikkeliin liittyviä aiheita: